Κάστορας»... Προτού βρεθεί το όνομά του, το Miss Dior είχε την κωδική ονομασία του πιo  λαμπερού αστεριού του αστερισμού των Διδύμων. Ήταν άραγε μια μυστηριώδης αντανάκλαση του αστεριού που ανακαλύφθηκε τυχαία και έμελλε να αποφασίσει τη μοίρα του Christian Dior; Ή μήπως ο σχεδιαστής σκεφτόταν τα αστέρια που ενέπνευσαν το πρώτο του άρωμα και που τόσο λάτρευε να παρατηρεί τις ευωδιαστές από το άρωμα του γιασεμιού καλοκαιρινές νύχτες στην Προβηγκία;

H θρυλική και μεγαλειώδης γέννηση του Miss Dior είναι ένας ευφυής συνδυασμός αιφνίδιας λάμψης και παρατεταμένου μυστηρίου. Η δημιουργία αυτού του πρώτου αρώματος Dior ήταν γεμάτη ξαφνικές ανατροπές που προέκυψαν από μια σειρά βεβαιοτήτων και δισταγμών. Άλλωστε ο Christian Dior ονειρευόταν πρωτίστως ένα άρωμα που θα μετέδιδε το πάθος του για τη μόδα και το πνεύμα της εποχής. Το Miss Dior είναι το άρωμα μια νέας γενιάς που ανακαλύπτει ξανά την όρεξη για ζωή. Μιας νεανικής διάθεσης που έμελλε να εξελιχθεί στην αιώνια υπογραφή του ιδρυτικού αρώματος του Οίκου και να λάμπει δίπλα στο πνεύμα και τις δημιουργίες του, όπως έκανε με τη ready-to-wear συλλογή «Miss Dior» που παρουσιάστηκε το 1967. Την πρώτη συλλογή του Οίκου, που ήταν αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους που τολμούσαν να φορέσουν τα pop χρώματα της επαναστατικής δεκαετίας του ’60, η οποία βρισκόταν τότε σε πλήρη άνθηση.

Ποτέ ξανά ένας σχεδιαστής μόδας δεν έχει μιλήσει τόσο πολύ για το πρώτο του άρωμα και, σίγουρα, δεν έχει ενορχηστρώσει με τόση διαίσθηση και μαεστρία την είσοδό του στη σκηνή, κάτω από τους προβολείς. Από τότε που έκανε το εντυπωσιακό ντεμπούτο του, το «μοναχοπαίδι» του Christian Dior, όπως του άρεσε να αποκαλεί το άρωμα, έχει ταξιδέψει στον χρόνο, εξελισσόμενο συνεχώς, χωρίς να έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο τη νεανικότητα και την εκπληκτική λάμψη του.

Διάσημο και λατρεμένο, εξακολουθεί να αποτελεί το αιώνια «νεανικό» άρωμα του Οίκου Dior, όπως τόνιζε και η ίδια η Catherine Dior. Σήμερα, ο Francis Kurkdjian εμπνέεται από το πνεύμα αυτής της αιώνιας νεότητας και κάνει δικές του τις πολυδιάστατες, πλούσιες συμφωνίες του αρώματος. Αυτό είναι το «δικό του» Miss Dior.

 

Το μπουκάλι

 

Η εμβληματική σιλουέτα του μπουκαλιού του νέου Miss Dior Parfum υπογραμμίζει με δυναμισμό και θηλυκότητα την εμπνευσμένη από την υψηλή ραπτική αρχική του ταυτότητα. «Κομμένο σαν ταγέρ» με καθαρές γραμμές, το μπουκάλι έχει υιοθετήσει μικρότερο μέγεθος, σαν να θέλει να τονίσει περισσότερο την ένταση του αρώματος. Είναι ακόμα πιο σοφιστικέ, αφού η βάση και τα πλαϊνά του αποτυπώνουν ελεύθερα το διάσημο πιέ-ντε-πουλ μοτίβο που είναι χαραγμένο πάνω στο γυαλί. Για μια αρρενωπή πινελιά που κάνει αντίθεση με το απόλυτο έμβλημα θηλυκότητας, ο διάσημος φιόγκος που μοιάζει με «στιλέτο» ή «ουρά χελιδονιού» είναι πιστά δεμένος στον λαιμό του μπουκαλιού. Κατασκευασμένος όπως πάντα στο ατελιέ του διάσημου οίκου κορδελοποιίας Faure, ο ζακάρ φιόγκος έχει αντικαταστήσει το λουλουδάτο μοτίβο του με ένα νέο, μονόχρωμο ασημί φόντο φτιαγμένο από λαμπερή ασημί κλωστή lurex. Αυτό το πρωτοφανές look ταιριάζει απόλυτα με τη νέα ετικέτα, που είναι επίσης ασημί, και της οποίας το «υφασμάτινο» εφέ τονίζει τη σοφιστικέ του κομψότητα που είναι εμπνευσμένη από την υψηλή ραπτική.

Miss Dior, πιο δυναμική από ποτέ

 

Για άλλη μία φορά, η Miss Dior μας κοιτάζει στα μάτια και μας ρωτά: «What would you do for love;». Ειλικρινής, υπερήφανη και δυναμική, η Natalie Portman ακτινοβολεί χαρά και αισθησιασμό στον φακό του Γάλλου σκηνοθέτη Manu Cossu. Για άλλη μία φορά, ποια θα μπορούσε να ενσαρκώσει καλύτερη την αιώνια νεότητα του Οίκου Dior; Πιο λαμπερή από ποτέ, στροβιλίζεται και χορεύει πάνω σε ένα τραπέζι, μπροστά από τον άνδρα που έχει σαγηνεύσει, φορώντας ένα σέξι μαύρο δαντελένιο φόρεμα που σχεδίασε η Maria Grazia Chiuri για την επίδειξη Υψηλής Κοσμηματοποιίας του 2023. Η δημιουργία των ατελιέ του Οίκου Dior με το βαθύ ντεκολτέ και την πλούσια φούστα είναι κεντημένη με ένα θεαματικό μοτίβο από χάντρες που σχηματίζουν πολύχρωμα λουλούδια. Μια σκηνή βγαλμένη από το φιλμ «And Dior Created Woman», την οποία απαθανατίζει η νέα Miss Dior που είναι ακόμα πιο ερωτευμένη και ακόμα πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Μετά από μια τρελή κούρσα στην έρημη παραλία, ξεσπά στα γέλια. Με το δέρμα της βρεγμένο από τη θάλασσα, δείχνει ακαταμάχητη μέσα στο κόκκινο φόρεμά της, όπως μια ατρόμητη θηλυκή παρουσία. Μπροστά στον φακό του Αυστραλού φωτογράφου Lachlan Bailey, επιδεικνύει τον αισθησιασμό της που αντικατοπτρίζεται στο υπαινικτικό βλέμμα και στα μαλλιά της που κυματίζουν ελεύθερα. Ακτινοβολώντας δυναμισμό και παντοδύναμη ομορφιά, το Miss Dior είναι μια ωδή σε μια αγάπη που δεν γνωρίζει όρια.