Είμαστε σίγουροι ότι έχεις ήδη αρχίσει να προσαρμόζεσαι στη φοιτητική ζωή και γνωρίζεις κάποια από τα «μυστικά» της. Όμως, αν θέλεις το "κάτι παραπάνω", την ψαγμενιά, το κόλπο που θα μετατρέψει την απλή επιβίωση σε καλοπέραση, ακολούθησε τις συμβουλές μας. Μιλάμε από εμπειρία!

Γίνε φίλη με τουλάχιστον ένα άτομο από κάθε μάθημα που πηγαίνεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις κάνεις φίλους στο πρώτο έτος, αλλά μετά η παρέα διασπάται λόγω διαφορετικών κατευθύνσεων ή μαθημάτων επιλογής, ανάλογα με την σχολή. Ή απλά επειδή μερικοί δεν πατάνε. Το να βάλεις στόχο να γνωρίσεις από ένα καινούργιο άτομο (ή και περισσότερα!) σε κάθε μάθημα που πηγαίνεις, θα σε βοηθήσει και από πρακτικής άποψης (σημειώσεις κλπ.) αλλά είναι και ένας ωραίος τρόπος να κάνεις περισσότερους φίλους!

Γνώρισε φοιτητές από τα μεγαλύτερα έτη της σχολής σου.

Μπορούν να σου δώσουν ένα σωρό συμβουλές για καθηγητές, γνώμες σχετικά με τα μαθήματα επιλογής, παλιά θέματα, σεμινάρια που αξίζει να πας, Εrasmus...Δεν χρειάζεται να είναι και αριστούχοι για να αποκομίσεις κάτι από τις εμπειρίες τoυς και να γίνεις λίγο πιο υποψιασμένη για όσα πρόκειται να βρεις μπροστά σου.

Αν σπουδάζεις σε άλλη πόλη από αυτή όπου μεγάλωσες, μην πηγαίνεις στο πατρικό σου κάθε δεύτερο Σ/Κ.

Ειδικά αν δεν έχεις συνηθίσει να ζεις μόνη, τον πρώτο καιρό είναι πολύ πιθανό να σου λείπει το σπίτι σου, η οικογένειά σου και οι φίλοι σου. Αν μάλιστα δεν μένεις στην άλλη άκρη της χώρας είναι πιθανό να μπαίνεις συχνά στον πειρασμό να τους επισκέφτεσαι συχνά. Όμως, με το να επιστρέφεις εκεί κάθε τόσο, θα χάσεις την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς και να εξοικειωθείς με το νέο μέρος. Κάνε λοιπόν λίγο κουράγιο τον πρώτο καιρό και δεν θα χάσεις!

Μάθε μια εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή.

Για τις μέρες που βαριέσαι,αλλά και όταν δεν υπάρχει χρόνος, είναι καλό να έχεις ως backup μια εύκολη συνταγούλα, ώστε να μην πέφτεις στην οικονομική και διατροφική παγίδα του ντελιβεράδικου συνέχεια. Μπορεί να ναι κάποια σουπίτσα λαχανικών, στην οποία κοτσάρεις και περισσέματα από κρέας, μια υγιεινή μακαρονάδα ή ένα πιάτο με ρύζι. Αρκεί να'ναι κάτι απλό, και που μπορείς να το ξαναζεστάνεις αρκετές φορές.

Εκμεταλλεύσου τις προσφορές για φοιτητές

Το φοιτητικό πάσο σου δεν είναι το μόνο προνόμιο που σε βοηθάει να ξοδεύεις λιγότερα, π.χ. για τις μετακινήσεις σου ή για να παρακολουθήσεις θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. Αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν εταιρίες που κατανοούν απολύτως το γεγονός ότι τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα και διαθέτουν καταπληκτικές προσφορές μόνο για φοιτητές. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτή της Cosmote και του What’s Up Student που δίνει στους φοιτητές τον ουρανό με τα άστρα!

  • WHAT’S UP ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ για να έχεις 1.000’ προς όλα τα δίκτυα & 400MB για ένα μήνα, μόνο με 6€, δωρεάν 600 ΜΒ αυτόματα κάθε μήνα και πολλά ακόμα. Επιπλέον, με κάθε νέα ενεργοποίηση έχεις ΔΩΡΟ το πακέτο αυτό για 3 μήνες!

  • Για internet στο σπίτι με super ταχύτητες στις καλύτερες τιμές το WHAT’S UP STUDENT DOUBLE PLAY φέρνει internet έως 24mbps μόνο με 18,80€ αλλά και επιλογές VDSL για να μην σταματάει πουθενα!

  • WHAT’S UP STUDENT ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αν θέλεις να έχεις σταθερό λογαριασμό κάθε μήνα αλλά και super τιμή.

  • Και για σένα που θες να είσαι πάντα συνδεδεμένη όπου και αν βρίσκεσται WHAT’S UP STUDENT MOBILE INTERNET με το πιο γρήγορο 4G δίκτυο της αγοράς.

Και επειδή η ζωή δεν είναι μόνο προσφορές αλλά είναι και εμπειρίες με το WHAT’S UP Student έχεις προσφορές DEALS for YOU για μοναδικές εμπειρίες μέσα από αποκλειστικές προσφορές για ψυχαγωγία, διασκέδαση και ταξίδια

Διάβασε λίγο κάθε μέρα

Ναι, το πανεπιστήμιο δεν είναι Λύκειο για να έχεις να μελετήσεις κάθε μέρα το μάθημά σου, όμως αν περιμένεις να βγάλεις όλη την ύλη των εξετάσεων δυο μέρες πριν δώσεις, το ζόρι θα είναι μεγάλο. Γι’ αρχή, κάνε μια ήρεμη ανάγνωση των σημειώσεων της ημέρας, ανάμεσα σε βραδινό ντους και ύπνο. Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο, και θα σε βοηθήσει να αποθηκεύσεις τις καινούργιες γνώσεις όσο είναι ακόμη φρέσκιες.