Η φοιτητική ζωή είναι τέλεια -εκτός από μια μικρή (αλλά σημαντική) λεπτομέρεια: το χαρτζιλίκι που σου δίνουν οι γονείς σου δεν φτάνει για να περάσεις ούτε μια εβδομάδα -πόσο μάλλον ένα μήνα! Κι όμως, με μια καλή διαχείριση και κάποιες έξυπνες ιδέες, θα τα καταφέρεις και να απολαύσεις ζωάρα και να μην ρίξεις τα μούτρα σου για να ανακοινώσεις στους δικούς σου ότι χρειάζεσαι έξτρα επιχορήγηση! Απλά, κάνε πράξη αυτά τα πολύτιμα tips:

Κατάγραψέ το! Κράτησε σημειώσεις για κάθε ευρώ που ξοδεύεις! Πάρε τετραδιάκι. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να καταγράφεις όλα τα έξοδα της ημέρας  σου. Στο τέλος του μήνα βγάλε το σύνολο. Έτσι θα εντοπίσεις τα λάθη σου καλύτερα και θα δεις πραγματικά, πόσα παραπάνω λεφτά το μήνα θα μπορούσες να εξοικονομείς..

Αποταμίευσε συστηματικά ένα μικρό ποσό. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», λέει η γιαγιά μου κι έχει δίκιο. Αποταμίευε μία φορά τη βδομάδα ένα μικρό ποσό που στην ουσία δεν το έχεις ανάγκη. Για παράδειγμα σε έναν κουμπαρά ή σε ένα κουτάκι ρίχνε ένα ευρώ (ναι, μιλάμε για τόσο μικρό ποσό). Σε καμία περίπτωση μην μπεις στον πειρασμό να τον ανοίξεις. Να είσαι συνεπής κάθε βδομάδα και να μην ξεχνάς να βάζεις  το ποσό που θα έχεις ορίσει σαν στόχο. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά σκέψου: Σε ένα χρόνο θα έχεις μαζέψει- από το πουθενά-  πάνω από 100 ευρώ.

Αγαπημένο μου ταπεράκι. Άρχισε να εκτιμάς το κολατσιό απ’ το σπίτι, σάντουιτς, μπάρες δημητριακών,  φρούτα,  κλπ. Άνθρωπος είσαι, θα πάρεις και κάτι απ’ έξω αλλά αν μάθεις σε καθημερινή βάση το ταπεράκι θα εντυπωσιαστείς από την οικονομία που έχεις κάνει χωρίς να στερηθείς τίποτα. Έτσι τα χρήματα που σου δίνουν οι γονείς σου για χαρτζιλίκι προορίζονται για πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις κερδίζοντας παράλληλα καλύτερη υγεία και τέλεια σιλουέτα!

Ξόδεψε λιγότερα σε κινητό και ίντερνετ! Πώς; Εύκολα! Με το What’s Up Student που δίνει στους φοιτητές τον ουρανό με τα άστρα!

  • WHAT’S UP ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ για να έχεις 1.000’ προς όλα τα δίκτυα & 400MB για ένα μήνα, μόνο με 6€, δωρεάν 600 ΜΒ αυτόματα κάθε μήνα και πολλά ακόμα. Επιπλέον, με κάθε νέα ενεργοποίηση έχεις ΔΩΡΟ το πακέτο αυτό για 3 μήνες!
  • Για internet στο σπίτι με super ταχύτητες στις καλύτερες τιμές το WHATS UP STUDENT DOUBLE PLAY φέρνει internet έως 24mbps μόνο με 18,80€ αλλά και επιλογές VDSL για να μην σταματάει πουθενα!
  • WHAT’S UP STUDENT ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αν θέλεις να έχεις σταθερό λογαριασμό κάθε μήνα αλλά και super τιμή.
  • Και για σένα που θες να είσαι πάντα συνδεδεμένη όπου και αν βρίσκεσται WHAT’S UP STUDENT MOBILE INTERNET με το πιο γρήγορο 4G δίκτυο της αγοράς.

Και επειδή η ζωή δεν είναι μόνο προσφορές αλλά είναι και εμπειρίες με το WHAT’S UP Student έχεις προσφορές DEALS for YOU για μοναδικές εμπειρίες μέσα από αποκλειστικές προσφορές για ψυχαγωγία, διασκέδαση και ταξίδια

Ο κανόνας των 20 ημερών. Συχνά το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μας φτάνει το χαρτζιλίκι αλλά ότι το ξοδεύουμε ανεξέλεγκτα σε βλακείες. Γι αυτό κι αισθανόμαστε ότι δεν μας φτάνουν τα χρήματα. Αν σου καρφωθεί στο μυαλό να αγοράσεις κάτι (ένα ακόμη κοκαλάκι ή μία ακόμη μαύρη μπλούζα) και δεν είναι αληθινή ανάγκη, μη βιαστείς. Ακολούθησε τον κανόνα των 20 ημερών. Περίμενε 20 μέρες και ξανασκέψου το. Είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα για να σου φύγει το «κόλλημα» και τότε μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν πρέπει να το αγοράσεις ή όχι. Αα, και πού είσαι: Sorry που στο χαλάω αλλά η δικαιολογία «shopping therapy» δουλεύει μόνο στο σινεμά. Δεν χρειάζεται να πας να πάρεις ότι να ’ναι μόνο και μόνο για να νιώσεις καλύτερα. Υπάρχουν χίλια δύο άλλα πράγματα που είναι δωρεάν και μπορείς να κάνεις  για να νιώσεις εξίσου καλά.