Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξυπνάς από τα άγρια χαράματα, προκειμένου να σκάσεις μύτη στο γραφείο ή στη σχολή στην πένα μεν, αλλά αγουροξυπνημένη δε. Ακολούθησε βήμα – βήμα τις οδηγίες και ξαναβρές τα με το ξυπνητήρι σου!!!

Σε 3  λεπτά

Ντους

Ξύπνησε  το σώμα σου με νερό και ένα αφρόλουτρο με ανάλαφρη μυρωδιά και όχι κάτι ιδιαίτερα βαρύ. Χρησιμοποίησε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία στο νερό. Θα βοηθήσει και στην σύσφιξη του σώματος και στην αφύπνιση του... πνεύματος.

Σε 2 λεπτά

Ενυδάτωση

Άπλωσε την κρέμα σώματος ή μια συσφικτική/ αντικυτταριδική  – αν χρησιμοποιείς και μην βιαστείς να ντυθείς για να απορροφηθεί απόλυτα και σωστά.

Σε 1 λεπτό

Καθαρισμός

Νερό και σαπούνι, νερό και τζελ, πάντως είναι απαραίτητο ένας καλός καθαρισμός στο πρόσωπο. Ξέβγαλε με δροσερό ή ακόμα και κρύο νερό, αν το αντέχεις και πέρασε το πρόσωπό σου με μια απαλή λοσιόν ή ακόμα και ροδόνερο.

Σε 1 λεπτό

Κρέμα ημέρας – κρέμα ματιών

Μην απλώνεις την κρέμα σαν να πρέπει να καλύψεις μια επιφάνεια. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι κυκλικές και με ανοδική φορά. Μην ξεχνάς την περιοχή του λαιμού! Όσο για τα μάτια, να θυμάσαι ότι έχουν τη δική τους κρέμα, αλλά όχι σε υπερβολική ποσότητα!

Σε 2 λεπτά

Μεικ απ – βάση

Χρησιμοποίησε μέικ απ μεγάλης διάρκειας που δεν θα “σπάσει” στο πέρασμα της ώρας και κυρίως, με ελαφριά σύσταση. Άσε το μεικ απ να απορροφηθεί και μετά ταμπονάρισε με πούδρα σκόνη και όχι κόμπακτ.

Σε 2 λεπτά

Μάτια

Διάλεξε απαλά χρώματα για τις σκιές των ματιών και απόφυγε τα σκούρα ή τα ιδιαίτερα έντονα. Τα παστέλ είναι μια πολύ καλή επιλογή για το πρωί. Άπλωσε τη σκιά ή αν θες μπορείς να συνδυάσεις δύο σκιές και στη συνέχεια, πέρασε δύο στρώματα μάσκαρα. Ξέχνα για λίγο τα μολύβια και το αϊλάινερ.

Σε 10 δευτερόλεπτα

Χείλη

Ενα απαλό λιπ γκλος είναι ό,τι καλύτερο! Μα πραγματικά, δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο…

Σε 10 δευτερόλεπτα

Μάγουλα

Πες ναι στα ανοιχτόχρωμα ρουζ και όχι στα έντονα και προτίμησε εκείνα σε μορφή  σκόνης ή κόμπακτ και όχι τα κρεμώδη. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο και άπλωσέ το  με απαλές και διαγώνιες κινήσεις στα μάγουλα και κάνε ένα δυο απαλά ταμποναρίσματα στο μέτωπο και τη μύτη “σβήνοντας” κάθετα το πινέλο στο πηγούνι.

5 δευτερόλεπτα

Άρωμα

Διάλεξε κάτι απαλό και δροσερό. Άσε για το βράδυ τις βαριές μυρωδιές και πάνω από όλα, πρόσεξε την ποσότητα. Μην κολυμπήσεις, απλά, βάλε λίγο άρωμα στο λαιμό και στους καρπούς και εννοείται χωρίς να το τρίψεις.

Ε… VOILA!!!

 

Ο χρόνος που χρειάζεσαι για μια ολοκληρωμένη περιποίηση χωρίς λάθη και παραλείψεις, αλλά και χωρίς χαμένο χρόνο είναι μόλις 11 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα. Τι λες, θα το δοκιμάσεις;