Υπάρχει άραγε κάποιο κορίτσι που να έχει τα καλλυντικά του τακτοποιημένα και οργανωμένα; Και πάνω που πάω να ολοκληρώσω την ερώτηση μού έρχεται στο μυαλό η κολλητή μου που βάζει το κάθε πράγμα σε μια συγκεκριμένη θέση και έχει το πιο συγκλονιστικά μαζεμένο μπάνιο και νεσεσέρ. Έπειτα, σκέφτομαι τα δικά μου καλλυντικά, με πιάνει μια μίνι απελπισία και έτσι λέω να μπω κατευθείαν στο ζουμί: ξέρεις που ΔΕΝ πρέπει να αφήνεις τα καλλυντικά σου; Μερικά τα έχεις στο μπάνιο, αρκετά σε 5 διαφορετικές τσάντες και 2-3 ακόμη κάτω από το κρεβάτι σου. Μάθε τώρα, λοιπόν, που δεν πρέπει με τίποτα να τα αφήνεις!

1. Κοντά στο καλοριφέρ. Οι κρέμες και τα αρώματα σου δεν αντέχουν τη θερμότητα, θα έπρεπε να το φανταστείς! Χάνουν πολλά από τα βασικά συστατικά τους και από τις ουσίες που βελτιώνουν τη σύνθεση και το άρωμα τους.

2. Στο μπάνιο. Σου ανατρέπω τα δεδομένα τώρα, το ξέρω. Απ' ότι φαίνετα τελικά αυτά τα ντουλαπάκια στο μπάνιο δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να αφήσεις τα καλλυντικά σου. Ένα πράγμα σκέψου: την υγρασία που έχει το μπάνιο σου, τους υδρατμούς που ξεπηδούν μετά το ντους σου και τα βακτήρια που κάνουν πάρτι.

3. Στο αυτοκίνητο. Άφησε το lipstick σου στο αυτοκίνητο μέσα στον ήλιο και τη ζέστη και μετά επιχείρησε να το βάλεις. Μια λέξη μπορεί να περιγράψει χαρακτηριστικά τα πάντα: αηδία!

4. Στο ψυγείο. Είσαι απ' αυτές που βάζουν το eyeliner στο ψυγείο για να διατηρηθεί; Εξαρτάται σίγουρα από την ποιότητα του προϊόντος, αλλά τα περισσότερα καλλυντικά προορίζονται για θερμοκρασία δωματίου. Οτιδήποτε πιο κρύο (έως και παγωμένο) μπορεί να βλάψει τη χημική τους σύσταση.

5. Κοντά στο παράθυρο. Το φως του ήλιου δεν τα συμπαθεί και στα χαλάει να ξέρεις. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας γενικότερα βλάπτουν όλα τα καλλυντικά σου που είναι σε υγρή μορφή, όπως η λοσιόν προσώπου - αλήθεια τώρα, τι δουλειά έχει δίπλα στο παράθυρο;

xx