Και ποιά δε θα ήθελε να έχει πιο λαμπερό χαμόγελο και λευκότερα δόντια; Το κοινωνικό μήνυμα του άρθρου είναι το εξής: φρόντιζε τα δόντια σου σαν τα μάτια σου και επισκέψου τον οδοντίατρο σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τώρα που έκανα το χρέος μου, να σου πω τι θα κάνεις ευθύς αμέσως με το μακιγιάζ σου ώστε να δείχνουν τα δόντια σου πιο λευκά από ποτέ (ακόμη κι αν δεν είναι τόσο εκθαμβωτικά πια).

1. Bronzer και πάλι bronzer. Αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις το contouring σου, θυμήσου κιόλας να βάλεις bronzer στα ζυγωματικά και κάτω από τη μύτη, έτσι ώστε να κάνεις το χαμόγελο σου (ακόμη) πιο λαμπερό. Όσο πιο σκούρο είναι το bronzer σε σχέση με τη βάση του μακιγιάζ σου, τόσο το καλύτερο για το σκοπό μας - φυσικά, δε θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή ενοχλητική διχρωμία στο πρόσωπό σου.

 

2. Κάνε τα μάτια σου το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Βάλε σκιές με πολύ έντονες αποχρώσεις (ναι, ναι αυτές που τόσο καιρό απέφευγες). Μιας και θα τραβάνε τα βλέμματα τα μάτια σου, το χαμόγελο σου θα δείχνει παράλληλα πιο λευκό κι αστραφτερό.

3. Βαζελίνη κατά των λεκέδων. Αν έχεις στίγματα στα δόντια σου, μπορείς να βάλεις ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στην επιφάνεις τους (την οποία δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να καταπιείς).

4. Βάλε έντονο κραγιόν. Ένα ματ κραγιόν ή ένα lip gloss, θα δημιουργήσουν την ιδανική αντίθεση ανάμεσα στα χείλη και τα δόντια σου. Οι καλύτερες αποχρώσεις γι' αυτή την περίπτωση είναι το απαλό ροζ ή το σκούρο κόκκινο. Δεν τελειώσαμε! Έχουμε την τελευταία πινελιά: περνάς με διακριτικό concealer την περιοχή γύρω από τα χείλη για να κάνεις ακόμη πιο έντονη αυτή την αντίθεση.

5. Μπλέ τόνοι στα χείλη. Δεν ξέρω αν το περίμενες αυτό, αλλά προτείνω να το δοκιμάσεις στην επόμενη έξοδο σου. Φήμες λένε ότι ένα μπλε κραγιόν δημιουργεί την αίσθηση ενός ακόμη πιο λευκού χαμόγελου, πράγμα που θα αποδειχτεί σούπερ κολακευτικό για την εμφάνιση σου. Try it!

xx