Περίεργο πράγμα ο έρωτας. Από τη μια πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς ένα άτομο αλλά κι από την άλλη, έχεις την ανάγκη να νιώσεις το ίδιο δυνατά συναισθήματα και για άλλα άτομα - μα δεσμεύσεις από τώρα; Συνήθως, βέβαια, δεν αναρωτιέσαι αν όντως έχεις ερωτευτεί κάποιον, απλά συμβαίνει από μόνο του κι εσύ αρχίζεις να μετράς τα συμπτώματα (το καρδιοχτύπι το τρελό). Έρευνες έχουν αποδείξει ότι νομίζουμε πως είμαστε ερωτευμένες με κάποιον πριν καν αυτό συμβεί στ' αλήθεια (ορίστε με τις βιασύνες μας τι παθαίνουμε).

Κάπως έτσι, πολύ γρήγορα αρχίζεις να πιστεύεις ότι βρήκες ΤΟΝ έρωτα και εξίσου γρήγορα πιστεύεις ότι τον χάνεις κιόλας, όχι επειδή δε σε θέλει ο άνθρωπος, αλλά επειδή εσύ μάλλον το ξανασκέφτηκες κι αναθεώρησες. Πολύ περίεργα πλάσματα είμαστε ρε παιδί μου κι εμείς, ειδικά αν σκεφτείς ότι επιζητούμε σαν τρελοί τη σχέση κι αυτό που λέμε "να κατασταλάξουμε κάπου", αλλά όταν αυτό συμβεί κλαίμε για τη single ζωή που χάνουμε.

Φήμες λένε ότι ο αληθινός έρωτας, ποτέ δε χάνεται. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό 100%, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ακόμη και οι πολύ δυνατοί έρωτες χάλασαν στο πέρασμα του χρόνου, κυρίως γιατί άλλαξαν τα άτομα και κατά συνέπεια τα θέλω τους. Όλα είναι πιθανά, λοιπόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αγχώνεσαι μήπως και ... ξε-ερωτευτείς. Διάβασε επίσης τις παρακάτω 3 ενδείξεις που μαρτυρούν ότι δεν είσαι το ίδιο ερωτευμένη με το αγόρι σου (και ευχήσου να μην ισχύει τίποτα απ' αυτά):

1. Η σκέψη σου είναι εδώ κι εκεί. Δεν είσαι συγκεντρωμένη στο άτομο που είσαι μαζί, βαριέσαι να βγείτε, ξεχνάς να του απαντήσεις στα μηνύματα του, αν βρεις την ευκαιρία φλερτάρεις διακριτικά με άλλους, σκέφτεσαι που και που και τον Γιώργο που τα είχατε στο Γυμνάσιο, stalkάρεις μανιωδώς τους υπόλοιπους πρώην σου. Εκείνος νομίζει ότι περνάς μια φάση, εσύ ξέρεις όμως τι τρέχει στ' αλήθεια, κάτι μέσα σου αλλάζει.

2. Όσο αλλάζει εκείνος με τον καιρό, αλλάζει και το πως τον βλέπεις (προς το χειρότερο όμως). Κάθε τρεις και λίγο αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να ταιριάξατε, πως γίνεται να πιστέψατε ότι θα μείνετε για πάντα μαζί, βαριέσαι να κάνεις σχέδια μαζί του κι απλά έχεις παραιτηθεί από τη σχέση σας. Μπορεί ο άνθρωπος να σου έκανε όταν τα φτιάξατε ή απλά να μην εξελίχθηκε έτσι όπως το περίμενες εσύ - ε δεν περίμενες ας πούμε να παίζει βιντεοπαιχνίδια τα Σαββατόβραδα, τι να γίνει.

3. Μετανιώνεις ίσως που έμεινες τόσο καιρό μαζί του. Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του ώστε να σε κάνει να φύγεις γιατί δεν είσαι σίγουρη ακόμη για όλα αυτά. Περιμένεις να γίνει αυτό το μπαμ που θα σου δώσει αυτό το κάτι που χρειάζεσαι για να παραδεχτείς όσα νιώθεις. Η δικαιολογία που επικαλείσαι ότι περνάς μια φάση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα όμως. Γιατί να χάνεις το χρόνο σου σε κάτι που δε σ' ευχαριστεί πια;

Υπάρχουν φορές που όλοι μας έχουμε δεύτερες σκέψεις, το πρόβλημα είναι όταν αυτές θα πάρουν για τα καλά τη θέση των πρώτων!

xx