Ενα διαφορετικό street food μαγαζί στην Αιόλου, στον αριθμό 51 -αν και περιττές οι οδηγίες, όπου έχει κόσμο, μεγάλη ουρά και βαβούρα εκεί θα πας -, δεν μπορούσε παρά να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Στο λιλιπούτειο χώρο του Falafellas, βρίσκεται μόλις το 1/10 όσων περιμένουν υπομονετικά, σχεδόν καρτερικά, στο πεζοδρόμιο. Το σκηνικό έχει περίπου ως εξής: κόσμος απ’ έξω να περιμένει, κόσμος να περνάει, να σταματάει, να κοιτάζει περίεργα, να ρωτάει «τι περιμένετε εδώ ρε παιδιά;», να ξανακοιτάζει και στο τέλος να μπαίνει αποφασιστικά στην ουρά.

Επιλέγεις ανάμεσα στο falafel pocket (με 2,5 το πολύ 3 ευρώ) και το μεγάλο (3,5 ευρώ). Είναι σαν φάκελος από πίτα που έχει στο εσωτερικό του: φαλάφελ με σος από γιαούρτι/ταχίνι και αγγούρι/ντομάτα/μελιτζάνα (μπορείς εννοείται να βάλεις έξτρα φαλάφελ με μια μικρή χρέωση ή να βγάλεις κάτι που δεν σ’ αρέσει). Έχεις, επίσης, την επιλογή να το κάνεις πολύ καυτερό. Αν και δεν ξέρω πώς, δεν το τόλμησα ποτέ. Στα μάτια μου φαίνεται μια υγιεινή επιλογή, κάθε 100 γραμμάρια παίρνεις και 333 θερμίδες. Kαι τι ‘ναι μωρέ 333 θερμίδες;

Ωραίο το φαλάφελ, αλλά τι είναι;
Το φαλάφελ, λοιπόν, είναι κεφτέδες από ρεβίθι ή φάβα και πρόκειται για παραδοσιακό αραβικό φαγητό-σνακ. Με αραβική πίτα έχεις το τυλιχτό σουβλάκι της Ανατολής.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, πρόκειται για μία πολύ καλή λύση για γρήγορο φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, υπό δυο προϋποθέσεις : πρώτον, να μην έχεις κάποιο ραντεβού μετά γιατί αν το φας στο δρόμο είναι αρκετά πιθανό να λερώσεις το λευκό σου πουκάμισο (όσες χαρτοπετσέτες και να βουτήξεις),αλλά και να αργήσεις υπερβολικά, καθώς είναι μία μικρή έκπληξη κάθε φορά το πόσο κόσμο θα συναντήσεις. Η καλύτερη λύση; Να το πάρεις στο σπίτι. Βασικά πάρε 2. Ποιός ξαναγυρνάει κέντρο μετά!

Δευτέρα ανοιχτά μέχρι τις 6.
Τρίτη με Σάββατο μέχρι τις 10.
Κυριακή...  Ε φάτε κάτι στο σπίτι.

Μετρό στάση Σύνταγμα.

Αιόλου 51, Αθήνα
Τηλ. 210-3239809

www.falafellas.gr