Η μόδα είναι παιχνίδι, όμως δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξεις τα σωστά κομμάτια και να συνδυάσεις με τέτοιο τρόπο που να σε κάνουν να νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση και να δείχνεις ξεχωριστή και ελκυστική. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις μερικούς βασικούς κανόνες, όπως αυτούς που ακολουθούν:

Να ξέρεις τι έχεις στη ντουλάπα σου (και πού ακριβώς είναι)

Είσαι κι εσύ από τις γυναίκες που ψάχνουν κάθε πρωί στα άδυτα της ντουλάπας τους και δεν μπορούν να εντοπίσουν πού είναι εκείνο το μαύρο ζιβάγκο; Λίγη οργάνωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Βάλε στο πρόγραμμά σου το επόμενο Σαββατοκύριακο να αδειάσεις όλη την ντουλάπα και να τακτοποιήσεις ξανά τα ρούχα σου ώστε να ξέρεις τι έχεις και πού είναι. Μπορείς ακόμα να σετάρεις κάθε Κυριακή τα ρούχα που θα φοράς κάθε μέρα την ερχόμενη εβδομάδα για να μη χάνεις χρόνο το πρωί πριν φύγεις για τη σχολή ή το γραφείο σου.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει το τέλειο τζιν για σένα. Βρες το!

Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο, όμως σίγουρα είναι σημαντικό και θα σου λύσει τα χέρια σε πάρα πολλές περιστάσεις γιατί είναι το κομμάτι-κλειδί για πολλά διαφορετικά λουκ. Αφιέρωσε λοιπόν όσο χρόνο χρειάζεται για να ανακαλύψεις το τζιν παντελόνι που σου ταιριάζει, σε κολακεύει και αναδεικνύει το στυλ σου. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις εκατό άλλα μέχρι να το βρεις, όμως να είσαι σίγουρη ότι μόλις φορέσεις το «σωστό» τζιν, θα το καταλάβεις αμέσως.

Επένδυσε σε κλασικά κομμάτια

Σίγουρα θες να έχεις μια walking closet γεμάτη ακριβά ρούχα και εκατοντάδες αξεσουάρ, όμως ας είμαστε ρεαλιστές... Εάν δεν είσαι η Jessica Aniston είναι μάλλον απίθανο να την αποκτήσεις. Γι' αυτό, εμείς τα "κανονικά" κορίτσια πρέπει να κάνουμε έξυπνο shopping. Αν είναι να ξοδέψεις αρκετά χρήματα, φρόντισε να είναι για κάποιο κλασικό κομμάτι που θα το φοράς για πολλά χρόνια και όχι για κάτι που είναι στη μόδα φέτος αλλά πολύ αμφιβάλεις εάν θα το φορέσεις ξανά του χρόνου. Επιπλέον, ένα καλό κλασικό κομμάτι, όπως ένα δερμάτινο τζάκετ ή μια καλή τσάντα μπορεί να κάνει το συνολικό λουκ σου να δείχνει πιο ακριβό, ακόμα κι αν τα υπόλοιπα ρούχα σου ήταν πάμφθηνα. Δες κι εδώ κι άλλους τρόπους να κάνεις τα ρούχα σου να δείχνουν πιο ακριβά και "επώνυμα"!

Μην περιορίζεσαι στο μαύρο

Εντάξει, σύμφωνοι, το μαύρο είναι κλασικό, ταιριάζει σε όλες και επιπλέον "κόβει" πόντους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια ντουλάπα γεμάτη μαύρα ρούχα. Τόλμησε να φορέσεις ζωηρά, φωτεινά χρώματα που θα σου φτιάξουν την διάθεση. Αν δεν είναι του στυλ σου, δεν χρειάζεται να φορέσεις φούξια παντελόνι ή πορτοκαλί παλτό, όμως ένα κομμάτι σε έντονο χρώμα (π.χ. μια τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φουλάρι) θα μεταμορφώσει την εμφάνισή σου!

Γνώρισε μια καλή μοδίστρα

Εάν θέλεις τα ρούχα σου να μοιάζουν κομμένα και ραμμένα στο στυλ και τα μέτρα σου, μερικές φορές θα πρέπει να είναι! Μια καλή μοδίστρα μπορεί εύκολα να κάνει εκείνο το πουκάμισο που δείχνει ξένο επάνω σου να εφαρμόζει γάντι στο κορμί σου ή να φέρει τα παντελόνια και τις φούστες σου στο ιδανικό μήκος.

Να έχεις πάντα στην τσάντα σου κραγιόν και άρωμα

Το στυλ κρίνεται από τις λεπτομέρειες! Επιπλέον, βάζοντας λίγο από το κραγιόν σου ή ψεκάζοντας το άρωμά σου στη μέση της ημέρας, είναι σαν να κάνεις μια μικρή τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθησή σου.

Πάντα να κοιτάς τις οδηγίες πλυσίματος

Ακούγεται προφανές, αλλά πόσες φορές δεν πέταξες στο πλυντήριο μια μπλούζα χωρίς να είσαι απολύτως σίγουρη ότι πλένεται στους 40 βαθμούς Κελσίου; Μια γρήγορη ματιά στην ετικέτα θα σε γλιτώσει από το να καταστρέψεις ένα ακόμα ρούχα που τελικά χρειαζόταν καθαριστήριο. Δες κι εδώ τα λάθη που κάνεις και χαλάς τα ρούχα σου!

Ποτέ μην αγοράζεις παπούτσια που δεν μπορείς να τα περπατήσεις

Οι γόβες στιλέτο είναι πράγματι πολύ σέξι και κομψές, εάν όμως δεν μπορείς να περπατήσεις όταν τις φοράς, καλύτερα να μην τις πάρεις! Μπορείς να είσαι εξίσου στιλάτη με παπούτσια που δεν σε ταλαιπωρούν (και δεν σε κάνουν να γέρνεις σαν πιγκουίνος όταν τα φορά) ακόμα και με ένα ζευγάρι εντελώς φλατ μπαλαρίνες. Δες εδώ τους πιο κομψούς τρόπους να φορέσεις τα φορέματα με τα sneakers σου!

Τα αξεσουάρ είναι οι καλύτεροι φίλοι σου

Ένα εντυπωσιακό κολιέ μπορεί να είναι το μόνο κομμάτι που χρειάζεσαι για να δείχνεις λαμπερή από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ένα φαρδύ βραχιόλι στο σωστό σημείο μπορεί να κάνει τα χέρια σου να δείχνουν πολύ πιο κομψά! Ένα καπέλο προσθέτει μια ξεχωριστή νότα ακόμα και στο πιο βαρετό σύνολο. Και βέβαια τα αξεσουάρ είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να υιοθετήσεις όλα τα καινούρια trends και να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου.

Βρες το στυλ σου και ακολούθησέ το

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν κάποιες celebrities που θεωρούνται πιο καλοντυμένες από τις άλλες -δεδομένοι ότι όλες φοράνε πολύ ακριβά και καλοσχεδιασμένα ρούχα; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιες να ξεχωρίζουν; Το γεγονός ότι έχουν ένα προσωπικό στυλ το οποίο δεν προδίδουν ποτέ! Για να βρεις ποιο είναι το δικό σου, εντόπισε τα σημεία της σιλουέτας σου που θέλεις να αναδείξεις και πειραματίσου με διάφορα ρούχα μέχρι να ανακαλύψεις εκείνα που σε αναδεικνύουν εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που θέλεις οι άλλοι να βλέπουν σε σένα. Δεν είναι εύκολο, αλλά γίνεται!