Ποτέ δεν είναι αργά για να καθαρίσεις τον κύκλο σου από τα τοξικά άτομα που μπορεί να έχεις γύρω σου. Ίσως να είναι άτομα που σε μειώνουν στην πρώτη ευκαιρία ή που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα ακόμη κι αν δεν πουν λέξη - ναι, υπάρχουν και άνθρωποι με τέτοιες μαγικές ικανότητες. Όπως και να χει, η ζωή είναι μικρή για να μην είναι όπως ακριβώς τη θέλεις, οπότε ξεκίνα το ξεκαθάρισμα όσο είναι καιρός!

Με ποιούς να ξεμπερδεύεις;

People To Avoid 1

1. Με τη γνωστή frenemy. Αυτή τη "φίλη" που είναι περισσότερο εχθρός, παρά αληθινή φίλη. Αν σου ήρθε κάποιο συγκεκριμένο άτομο όσο το διάβαζες αυτό, τότε ξέρεις πολύ καλά για ποιον μιλάμε. Φαίνεται γλυκιά και καλή, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει το χειρότερο άτομο του κύκλου σου. Ίσως να νοιάζεται για σένα αλλά δεν ξέρει πώς να το δείξει και οι φορές που σε μειώνει είναι σαφώς περισσότερες από αυτές που σε κάνει να νιώθεις καλά.

People To Avoid 2

2. Αυτή τη θεία που σου φέρεται σαν να είσαι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Τους συγγενείς δυστυχώς δεν τους διαλέγουμε,αλλά ποτέ δεν είναι αργά να τους απομακρύνουμε από τη ζωή μας. Σε κουτσομπολεύει, ό,τι και να συμβεί στην οικογένεια σου ρίχνει εσένα το φταίξιμο, σου κρατάει μούτρα χωρίς λόγο, περιμένει να κάνεις μια λάθος κίνηση για να σε κατακρίνει. Αντίο θεία!

People To Avoid 3

3. Τη φίλη που σε γεμίζει αρνητικότητα. Δε φταίει αυτή, απλά έτσι είναι. Ούτε φταις κι εσύ σε κάτι όμως, ώστε να έχεις ένα τόσο αρνητικό άτομο στη ζωή σου. Διαρκώς παραπονιέται, γκρινιάζει για το παραμικρό, τίποτα δεν την ευχαριστεί. Σίγουρα η ζωή μας έχει αρκετό στρες από μόνη της, αλλά εμείς πρέπει να ψάχνουμε τη θετική πλευρά -  έλα που γι' αυτή δεν υπάρχει ποτέ θετική πλευρά.

People To Avoid 4

4. Τη φίλη που σε στήνει στα ραντεβού. Κι όταν λέω στήνει, δεν εννοώ αυτή που αργεί, αλλά εκείνη που κάθε φορά που κανονίζετε θα στο ακυρώσει επειδή έχει βρει κάτι καλύτερο να κάνει. Η δικαιολογία της μπορεί να είναι αρκετά πειστική - να της το αναγνωρίσουμε αυτό - αλλά τί να το κάνεις αν δε την βλέπεις ποτέ πια;

People To Avoid 5

5. Αυτόν τον άτιμο τον πρώην σου! Ε έλεος, καιρός να ξεμπερδεύεις. Σε χώρισε, μετά ξαναγύρισε, βρήκε άλλη, σε παράτησε, μετά ξαναγύρισε, σε βαρέθηκε, σε παράτησε, μετά πάλι ήρθε στο σιγουράκι του. Ήμαρτον πια!

People To Avoid 6

6. Τη φίλη που κάνει επίδειξη χρημάτων. Υπάρχουν μέρες που δεν έχεις ούτε χρήματα για το εισιτήριο του λεωφορείου, αλλά εκείνη δε θα ντραπεί να σου μιλήσει για την καινούρια και πανάκριβη τσάντα που αγόρασε - να είναι η χιλιοστή που παίρνει μέσα σ' ένα χρόνο; Να είναι καλά η κοπέλα να αγοράζει, αλλά να μη μας κάνει επίδειξη.

People To Avoid 7

7. Το πρώην αφεντικό σου. Σε ησυχία δε σ' αφήνει. Σε έκανε να παραιτηθείς, πέρασες ένα δράμα όσο δούλευες γι΄αυτόν, άσε που ποτέ δεν πήρες τα χρήματα που άξιζες. Σου στέλνει κάθε λίγο και λιγάκι για να δει αν βρήκες δουλειά ή αν μετάνιωσες που έφυγες. Στο καλό να του πεις!