Για όλο αυτό το διάστημα που έχουμε περάσει με το να ασχολούμαστε κάπως πιο σοβαρά με τους άντρες (να ναι από την εφηβεία και μετά;), ένα συμπέρασμα έχουμε βγάλει σχεδόν όλες και είναι αλάνθαστο: τα αγόρια παραμένουν παιδιά - για πάντα. Κάθε φορά που προσπαθήσαμε να βάλουμε έναν άντρα στο καλούπι της σχέσης, δυσκολευτήκαμε λιγάκι. Χρειάστηκε χρόνος και αρκετή κουβέντα για να καταλάβει ότι η επέτειος είναι πιο σημαντική από τον αγώνα κυπέλλου, ότι στα γενέθλια μας δεν είναι ευγενικό να πάει σε κλαμπ με τους φίλους του και ότι τα αστεία για άλλες γκόμενες είναι ένας κίνδυνος - θάνατος όσο είμαστε μπροστά. Μοιραστήκαμε τα κατορθώματα τους σε γυναικείες παρέες, τους κοροϊδέψαμε, γελάσαμε με τις κοτσάνες τους ή την αυθόρμητη και μη σχεσική συμπεριφορά τους και τελικά αναρωτηθήκαμε, γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να δεσμευτούν τέλος πάντων;

Το ότι εμείς τα κοριτσάκια ωριμάζουμε σε γενικές γραμμές πιο γρήγορα το ξέραμε. Εξάλλου δε θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να το παρατηρήσεις! Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Newcastle στην Αγγλία, οι κοπέλες ωριμάζουν και συναισθηματικά πιο γρήγορα από τα αγόρια. Κάπως έτσι τα αγόρια της ηλικίας μας θα είναι πάντα ένα βήμα πιο πίσω από εμάς - πολύ πιθανό και περισσότερα. Okay το δεχόμαστε - μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς; - και προχωράμε μ' αυτά τα δεδομένα. Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως όταν η κοπέλα αποφασίζει ότι θέλει να συζήσει και το αγόρι είναι στη φάση ''πετάω τις κάλτσες μου στο πάτωμα γιατί θα τις μαζέψει η μαμά μου''.

Οι άντρες, που λες, φοβούνται ότι θα χάσουν την ανεξαρτησία τους ακόμη κι αν τα έχουν με κοπέλες χαλαρές και νορμάλ που τους αφήνουν κάθε ελευθερία κινήσεων - προφανώς και δεν είμαι σ' αυτή την κατηγορία και ντρέπομαι μια στάλα γι' αυτό. Φοβούνται ότι θα τα βρουν σκούρα στα οικονομικά, ακόμη κι αν η κοπέλα τους δουλεύει, ότι θα χάσουν τον πολύτιμο χρόνο με τους φίλους τους αν μπλέξουν με κουτσούβελα και υποχρεώσεις. Το πρόβλημα τους στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα, δεν είναι ούτε η συγκατοίκηση, ούτε η έλειψη ελευθερίας, ούτε τα χρήματα που δεν έχουν, ούτε ο χρόνος που θα χάσουν με τους φίλους τους. Το πρόβλημα είναι - τί έκπληξη! - ότι αρνούνται να μεγαλώσουν. Αρνούνται να χτίσουν τη ζωή τους, να τη βάλουν σε καλούπια, μην τυχόν και χάσουν την εφηβική τους χάρη.

Καταλαβαίνεις τελικά ότι δε φοβάται να δεσμευτεί και ότι απλά φοβάται να μεγαλώσει; Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα αυτό; Εμένα καθόλου!

Μιας και το έφερε η κουβέντα, διάβασε εδώ 12 άντρες που αποκαλύπτουν τί τους έχει κάνει να κλάψουν!