Αν και εμένα μου άρεσε να διαβάζω σε καφετέριες ή πάνω στο κρεβάτι μου, αυτός θα είναι ο χώρος που θα περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ειδικά αν εργάζεσαι μέσω υπολογιστή ή αν έχεις εξεταστικές.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το να σου αρέσει το γραφείο σου είναι κάτι παραπάνω από το 50% της αποτελεσματικότητας σου. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δεις έξυπνους τρόπους για να οργανώνεις τον χώρο σου, όμορφα αξεσουάρ και ιδανικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Αλλά επειδή όπως λέγανε οι γιαγιάδες μας η καθαριότητα και η τάξη είναι μισή αρχοντιά, ορίστε δέκα κανόνες που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

1. Όσα λιγότερα έχεις πάνω στο γραφείο τόσο πιο καθαρό θα είναι.

Μπορεί να σου ακούγεται προφανές αλλά είναι πολύ δύσκολο να έχεις πάνω στο γραφείο σου τα απολύτως απαραίτητα. Ένας υπολογιστής, μια ατζέντα, μια μολυβοθήκη και ένα φωτιστικό. Αυτά θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά σου όταν δουλεύεις. Α και χώρος για τον καφέ σου.

2. Το μαγικό συρτάρι.

Αυτό θα βρίσκεται κάτω από το γραφείο σου και θα περιέχει όλα τα πραγματάκια που τα θες αλλά πιάνουν χώρο και δεν χρειάζεται να βρίσκονται πάνω στο γραφείο.

3. Άσε το φως να μπει. 

Αν έχεις τη δυνατότητα φρόντισε το γραφείο σου να βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο. Έτσι θα έχεις αρκετό φως για να διαβάζεις και επίσης θα σου φτιάχνει τη διάθεση.

4. Βάλε λίγο πράσινο.

Ένα μικρό γλαστράκι με λουλούδια ή πρασινάδα δίπλα στο παράθυρο σου θα δώσει χρώμα και στιλ στο χώρο σου ενώ οι ειδικοί λένε ότι θα ενισχύσει το feng shui σου. Να το προσέχεις και όταν χρειάζεται να το αλλάζεις.

5. Κρύψε τα καλώδια.

Καταρχάς όσο λιγότερα καλώδια έχεις τόσο το καλύτερο. Αγόρασε ένα πολύπριζο ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα, οργανωμένα. όμορφα αισθητικά και να μην κινδυνεύεις να σκοντάψεις.

6. "Καθάρισε" την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου.

Μπορεί να σου φαίνεται λεπτομέρεια αλλά η φορτωμένη οθόνη χωρίς να το καταλαβαίνεις σε αγχώνει και κουράζει ακόμη περισσότερο τα μάτια σου. Πέτα λοιπόν όποια εφαρμογή δεν χρειάζεσαι, μην ξεχνάς να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου όση ώρα δουλεύεις στον υπολογιστή σου και ανά 60 λεπτά maximum κάνε ένα 10λεπτο διάλειμμα από την οθόνη.

7.  Μην τρως γεύματα στο γραφείο σου.

Επιτρέπεται ένα πιατάκι με κουλουράκια, κέικ, σνακ αλλά μην τρως το μεσημεριανό σου στο γραφείο. Τα πιάτα, τα ποτήρια, οι χαρτοπετσέτες δεν σε βοηθούν να συγκεντρωθείς και δημιουργούν ακαταστασία και λαδιές.

8. Προσοχή στα σκουπίδια.

Ένας μεγάλος κάδος κάτω από το γραφείο σου θα σου φανεί πολύ χρήσιμος αλλά καλό θα είναι να τον αλλάζεις κάθε δυο μέρες.

9. Καθάριζε συχνά το γραφείο και το πάτωμα.

Δεν χρειάζεται το σφουγγαρόπανο να γίνει επέκταση του χεριού σου αλλά ένα καλό και συχνό ξεσκόνισμα θα αναδεικνύει τον χώρο σου και θα σου φτιάχνει τη διάθεση.

 

Φωτογραφίες