Αν μένεις μόνη σου, το πιθανότερο είναι να μην νοικιάζεις κανένα παλάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις ένα κουκλίστικο και τακτοποιημένο διαμέρισμα. Σου δίνουμε 5 ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια.

1. Ποτέ μην υποτιμάς τον χώρο κάτω από το κρεβάτι σου

Αυτός  θα γίνει ο αγαπημένος σου αποθηκευτικός χώρος. Εάν έχεις ένα συρταρωτό κρεβάτι τόσο το καλύτερο. Διαφορετικά, επένδυσε σε πλαστικά, χαρτονένια ή και ξύλινα κουτιά (ανάλογα με το στιλ σου) και χρησιμοποίησε τα για να φυλάξεις ογκώδη αντικείμενα (πχ. Τα παπλώματα σου).

2. Δώσε προσοχή στην ντουλάπα σου

Προφανώς δεν μπορείς να έχεις βεστιάριο αλλά μια ευρύχωρη ντουλάπα είναι απαραίτητη καθώς αυτός θα είναι ο σημαντικότερος αποθηκευτικός σου χώρος. Κρεμάστρες, θέσεις για παπούτσια και συρτάρια είναι πολύτιμα και θα σου εξοικονομήσουν χώρο.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ντουλάπα, αποθήκευσε τα ρούχα εκτός σεζόν στα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι σου και αγόρασε επιτραπέζιες κρεμάστρες για να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά που φοράς καθημερινά.

3. Η κάθετη αποθήκευση  θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη

Την αγαπάμε γιατί μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, είναι στιλάτη και  απίστευτα πρακτική. Ο τοίχος σου προσφέρεται για να κρεμάσεις κάθετες θήκες. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στο μπάνιο σου για χτένες, σφουγγάρια, ξυραφάκια και σαπούνια, στο σαλόνι σου για cd και βιβλία, στην κουζίνα σου για κρασιά… Φαντασία να ‘χεις!

4. Τα ράφια τοίχου θα ομορφύνουν τον χώρο σου

Το όφελος είναι τριπλό. Διατηρούν τον χώρο στο πάτωμα ελεύθερο για τα απαραίτητα έπιπλα και ταυτόχρονα κάνουν το οπτικό σου πεδίο πολύ πιο ενδιαφέρον.

5. Τόλμησε τις κρεμάστρες στην κουζίνα

Μην τα στοιβάζεις  όλα στον πάγκο της κουζίνας σου. Κρέμασε τα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τα εργαλεία στον τοίχο.  Είναι στο χέρι σου να κανονίσεις τι πάει που και να παίξεις είτε με τη συμμετρία είτε με πιο χαλαρές γραμμές.