Από ψηλόμεσα παντελόνια μέχρι low slung τσάντες, η ντουλάπα γι΄αυτή τη σεζόν απαιτεί ανακατατάξεις και ανασκουμπώματα. Η αλλαγή της σεζόν είναι πάντα μια καλή αφορμή για λίγο shopping. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ξέρω τι σκέφτεσαι, αλλά με μια καλή διαχείριση μπορείς να αποκτήσεις - αν όχι όλα αυτά - σίγουρα μερικά από αυτά. Ας μην είμαστε κι αχάριστες. Ένα είναι σίγουρο, δε χρειάζεται να είσαι πλούσια για να είσαι στιλάτη!

Τι πρέπει να αγοράσεις αυτή τη σεζόν; Μα, τα παρακάτω!

1. Την τσάντα μου, την πούδρα μου κι ενα ταξί να φύγω. Δε βαρέθηκες μ' αυτές τις τσαντάρες πια; Δε βαρέθηκες να κουβαλάς την τσάντα - βαλίτσα όλη τη μέρα; Εγώ κουράστηκα και πόνεσε και η πλάτη μου. Η structured saddlebag ήρθε για να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Μικρή και θαυματουργή, σε κάνει να παίρνεις μόνο τα απαραίτητα. Αυτή η πινελιά των 70s θα σου δώσει άλλον αέρα, λίγο πιο μινιμαλιστικό. Βρες αυτή που θα έχει το πιο ωραίο δέρμα, με το πιο τέλειο design και το πιο βολικό κούμπωμα. Ναι, υπάρχουν και φτηνές.

2. Της καμπάνας και φέτος. Αν το έχεις ήδη στην ντουλάπα σου αυτό το τζιν, ξέθαψε το. Αν δεν το έχεις, αρχικά συγχαρητήρια. Έπειτα, μπορείς και να πάρεις ένα αν σου αρέσει. Ψέματα δεν μπορώ να πω, εμένα δε μ' αρέσει ιδιαίτερα, αλλά δεν παύει να είναι ένα hot hot hot fashion trend για φέτος. Φοριέται με τακούνια πάντως και είναι ιδανικό για τη μέρα στο γραφείο, τον απογευματινό καφέ και το ποτό το βράδυ. Αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις (καλή ώρα), μην ξοδέψεις εδώ τα λεφτά σου άδικα.

3. Όντως made for walking. Ψηλές μπότες, πολύ ψηλές, πάνω από το γόνατο. Αδυναμία, μεγάλη αδυναμία. Πολύ θηλυκό κομμάτι για την ντουλάπα σου, που συνδυάζεται με κολάν/φορέματα/skinny jeans/μίνι φούστες. Ας κάνουμε την αλλαγή φέτος κι ας μην τις πάρουμε σε μαύρο, έτσι για το καλό.

4. Κι όταν λέμε μίνι, εννοούμε μίνι. H μίνι σουέντ φούστα σε Α γραμμή είναι ένα ακόμη key piece γι' αυτή τη σεζόν. Ειδικά αυτή που έχει και τα κουμπιά μπροστά. Αλλά πόσο μίνι; Η μόδα αποφάσισε να σου κόβει τη φούστα κάπου στη μέση του μηρού και εσύ δεν έχεις άλλη επιλογή. Τα είπαμε και πριν, η μπότα πάνω από το γόνατο της ταιριάζει γάντι!

5. Bow - tie blouse για όλα τα σοβαρά κορίτσια. Αυτό κι αν είναι hot trend! Κάθε ύφασμα, κάθε χρώμα, κάθε στιλ, χρειάζεται και ένα φιόγκο στο μπούστο. Αναδεικνύει το στήθος σου, δίνει πολύ style στο ντύσιμο σου, το κάνει αρκετά σοβαρό για επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλο τόσο girly - ακόμη κι αν φοράς πουκάμισο με παντελόνι. Ναι, αυτό πρέπει να μπει στα πολύ must της σεζόν, άσε που μπορείς να το βρεις και σε πολύ καλές τιμές.

6. Ψηλόμεσο παντελόνι, που κολακεύει κιόλας. Σου κάνει το πόδι να φαίνεται πολύ πιο μακρύ απ' ότι ήδη είναι, κολακεύει τις καμπύλες, σουλουπώνει ατέλειες, είναι το παντελόνι που κάνει μαγικά με λίγα λόγια. Πρόκειται για ένα κομμάτι που θα σε βολέψει πάρα πολύ και αναλόγως το συνδυασμό, θα σε σώσει σε διάφορες περιστάσεις. Με sneakers ή τακούνι, με πουκάμισο ή T - shirt, με το δερμάτινο σου ή με καπαρντίνα, πάει με όλα και παντού.

7. Η ankle boot και πάλι εδώ. Ευτυχώς απ' αυτό έχω, οπότε γλιτώνω μια αγορά. Κι αυτές οι μπότες μ' αρέσουν, ειδικά με το καλτσάκι που κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του. Είναι ένα από τα λίγα κομμάτια που σου δίνουν τόνους θηλυκότητας, παρόλο που αποτελούν αντρικό κομμάτι. Συνδυάζεται ιδανικά με φορέματα και φούστες!

8. Η φούστα ''πλυντήριο αυτοκινήτων'' τι σου λέει; Αυτή η car wash φούστα μπορώ να πω ότι μου αρέσει κι ότι ταιριάζει σε πολλούς και διαφορετικούς σωματότυπους - από την πιο αδύνατη, ως εκείνη με τα πιασίματα, την κανονική, την ψηλή, την κοντή, σε όλες μας τέλος πάντων. Φοριέται καθημερινά και θαρρώ πως ταιριάζει τέλεια με μεταξωτή μπλούζα.

9. Το φόρεμα βάλε - βγάλε. Αυτά τα ρούχα έτσι πρέπει να τα λέμε! Ευκολοφόρετο midi φόρεμα με μακρύ μανίκι, εμπριμέ και σε χειμερινούς τόνους, όμορφο, απλό, σώζει ζωές όταν δεν έχεις τίποτα άλλο να βάλεις. Αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται '' το φόρεμα ό,τι πρέπει'', πουθενά δε θα θεωρηθεί πολύ καλό, σχεδόν πουθενά δε θα κριθεί κατώτερο των περιστάσεων. 

10. Κάπα, η βασίλισσα της σεζόν. Αυτό το φθινόπωρο και αυτός ο χειμώνας της ανήκουν δικαιωματικά. Μονόχρωμη ή με γραμμές, εμπριμέ ή πιο κλασική, φέτος κλέβει τις εντυπώσεις και γίνεται το απόλυτο statement για το ντύσιμο σου. Μπορεί να είναι το πιο ακριβό από τα υπόλοιπα κομμάτια, αλλά για ένα πράγμα να είσαι σίγουρη ... ή βασικά για δυο ... πρώτον, θα τη φορέσεις πολύ κι έπειτα, θα τα αξίζει τα λεφτά της. 

Καλές αγορές και καλή σεζόν!