Για κάποιο λόγο ένιωθα πολύ σπουδαία όταν πήγαινα βαμμένη στο σχολείο, τότε δεν ήξερα ότι το να βάφεσαι δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό τελικά και ότι θα έφτανε η στιγμή που θα το βαριόμουν. Για την ακριβεία, βαφόμουν στο ασανσέρ, πήγαινα στο σχολείο και φυσικά μέχρι να γυρίσω σπίτι το μακιγιάζ είχε φύγει - ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή. Ναι μπορείς να βαφτείς για το σχολείο, όχι δεν μπορείς να το παρακάνεις. Δε θα βαφτείς σαν να πηγαίνεις σε club, ούτε σαν να βγαίνεις ραντεβού. Μπορείς με μερικά απλά βήματα να τονώσεις λίγο το πρόσωπο σου που είναι χλωμό (και λογικό) στις 7-8 το πρωί και τα μάτια σου ελαφρώς πρησμένα από το ξενύχτι (λόγω διαβάσματος πάντα).

1. Concealer. Δε θυμάμαι καν πως είναι τα μάτια μου χωρίς αυτό το πολύ χαριτωμένο φουσκωματάκι από κάτω. Βάλε concealer και άπλωσε το είτε με το σφουγγαράκι είτε με τα δάχτυλα σου (κάπως έτσι, μ΄αυτή τη συμβουλή ταράχτηκαν όλες οι beauty bloggers του σύμπαντος) μιας και είναι πολύ νωρίς για πολλά-πολλά. Μπορείς επίσης να το απλώσεις στη μύτη σου, στο πηγούνι και οπουδήποτε παρατηρείς διχρωμίες. Αν το θεωρείς τόσο απαραίτητο πια μπορείς να βάλεις και foundation, εξαρτάται από το δέρμα σου.

2. Γέμισμα φρυδιών. Όχι υπερβολές, μη σε δω να πηγαίνεις στο σχολείο με φρύδι Kardashian. Το ζητούμενο είναι να μην καταλάβει κανείς ότι ασχολήθηκες με τα φρύδια σου, το γνωστό δηλαδή ''no makeup'' makeup!

3. Μάσκαρα; Άντε βάλε λίγη, λίγη όμως! Ένα πέρασμα μόνο, δυο το πολύ.

4. Blush. Cream ή το κανονικό, ό,τι σε βολεύει. Όχι πολύ έντονο (θα στο λέω μέχρι να βαρεθείς να το διαβάζεις).

5. Κραγιόν; Αν δεν είναι nude, μη βάλεις καθόλου. Για έντονα χρώματα ή πιο shinny, ούτε λόγος.

* Μετά το concealer, θα έβαζα και πούδρα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

** Σκιά; Όχι να μη βάλεις!

*** Δες τα παρακάτω βιντεάκια για περισσότερες ιδέες (α ούτε να βάλεις eyeliner, μην το σκεφτείς καν δηλαδή!):