Καταρχάς συγχαρητήρια! Τώρα ξεκινά η σχολή, η ενήλικη ζωή και οι ωραίες στιγμές της φοιτητικής ζωής! Είτε μείνεις στο πατρικό σου, είτε σε άλλη πόλη, πολλά πράγματα θα αλλάξουν –συμπεριλαμβανομένου και του βάρους σου, αν δεν προσέξεις.

Δες εδώ 15 πράγματα που δεν το πιστεύεις αλλά θα σου λείψουν από το σχολείο

Οι περισσότεροι φοιτητές ειδικά στο πρώτο έτος, παίρνουν κιλά, γιατί φεύγουν από το σπιτικό φαγητό της μαμάς ή, ακόμα κι αν μένουν με γονείς, βγαίνουν περισσότερο με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο και να πίνουν περισσότερο. Τι να κάνεις για να μην πέσεις κι εσύ σε αυτή την παγίδα;

1.    Βάλε στο πρόγραμμά σου το σούπερ μάρκετ


Εάν μένεις μόνη σου, φρόντισε να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι πάντα το σπίτι σου γεμάτο κι έτσι να αποφεύγεις να παραγγέλνεις συνεχώς απέξω. Εάν έχεις τοστ, σαλάτα, γιαούρτι σπίτι ή έστω κανονικό φαγητό, δεν θα υποκύψεις σε βραδιά πίτσας. 

2.    Αγόρασε ηλεκτρικές συσκευές μαγειρέματος


Επίσης εάν μένεις μόνη σου για πρώτη φορά, φρόντισε να είναι εξοπλισμένο το σπίτι σου με κουζίνα, ψυγείο κτλ, ώστε αν έχεις περισσότερη διάθεση να μαγειρέψεις κι έτσι να μην καταφεύγεις σε fast food. Δες εδώ 10 tips για την φοιτητική ζωή που κανείς δεν σου έχει πει!

3.    Μην πίνεις πολύ όταν βγαίνεις έξω

Τα πολλά ξενύχτια αρχίζουν…. και παχαίνουν! Εντάξει, δεν σου λέω, μια φορά πιες –μόνο εάν δεν οδηγάς- , αλλά μην το κάνεις συνήθειο. Πρώτον, κάνει κακό στον οργανισμό σου, στην υγεία σου και –φυσικά!- παχαίνει κιόλας. Πολλοί είναι οι φοιτητές που παχαίνουν τα πρώτα χρόνια στη σχολή, ακριβώς γιατί πίνουν επί καθημερινής βάσεως. Μακριά!

4.    Προτίμησε το φαγητό της σχολής

Είτε μένεις μόνη σου είτε με τους γονείς σου, εάν περνάς όλη μέρα στη σχολή, λογικό είναι να πεινάσεις και να πάρεις κάτι να φας. Προτίμησε το φαγητό στη σχολή, που είναι κανονικό φαγητό, μεγάλη μερίδα και σε χορταίνει περισσότερο από μια ζαμπονοτυρόπιτα που έχει φουλ θερμίδες. Δες εδώ 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να φορέσεις ένα νούμερο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ σε χρόνο ρεκόρ!

5.    Γράψου γυμναστήριο


Εάν δεν ασχοληθείς τώρα με το σώμα σου, πότε;; Ξεκίνα τώρα την γυμναστική, είτε σε ένα γυμναστήριο είτε μόνη σου και έχε την στην καθημερινότητά σου. Θα σου κάνει παντού καλό και θα σε κρατήσει μακριά από έξτρα βάρος! Δες εδώ ποια σπορ καίνε το λίπος.

6.    Ξεκίνα ένα χόμπυ


Από τη στιγμή που έχεις πιο πολύ ελεύθερο χρόνο τώρα, μπορείς, εάν βαριέσαι την γυμναστική, να αρχίσεις ένα χόμπι. Κολύμβηση, τέννις, βόλευ ή χορός είναι μερικά από τα αθλήματα που θα σου χαρίσουν το σώμα που ήθελες –άσε που θα γνωρίσεις κόσμο!

Πες μου τι επάγγελμα θέλεις να κάνεις, να σου πω πού να σπουδάσεις!