Το να έχεις ακμή στο πρόσωπο είναι λογικό, αλλά τα σπυράκια στην πλάτη δεν παλεύονται με τίποτα! Όταν είναι πολλά, είναι αντιαισθητικά, ενοχλούν και σε εμποδίζουν να φορέσεις ωραία φορέματα και μπλούζες.... Έχεις και εσύ ακμή στις δύσκολες μέρες του κύκλου σου; Μάθε πως να την αποφύγεις!

Γιατί έχεις αυτό το πρόβλημα με τα σπυράκια στην πλάτη και πως θα το αντιμετωπίσεις; Θα σου πούμε εμείς!

Αιτία νούμερο 1: Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς φράζουν τους πόρους

Αντηλιακά, κρέμες, λάδια σώματος, προϊόντα για τα μαλλιά, ακόμα και το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το δέρμα σου και να φράζουν τους πόρους του δέρματός σου, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα σπυράκια στην πλάτη σου.

Θεραπεία: Όταν βάζεις τα προιόντα στα μαλλιά σου την ώρα που κάνεις ντους, βάλε τα μαλλιά σου  στο μπροστινό μέρος του σώματός σου, ώστε να μην επηρεάζεται η πλάτη σου. Επίσης, χρησιμοποίησε αντηλιακά με την ένδειξη «ultra-light» ή «quick-dry».

Αιτία νούμερο 2: Τα ρούχα σου είναι κολλητά και ενοχλητικά

Τα μην βαμβακερά ρούχα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ιδρώνουμε, μπορεί να κάνουν ερεθισμούς και να επιδεινώσουν στην ακμή στην πλάτη -και στο σώμα γενικότερα. Αλλά ακόμα και τα βαμβακερά ρούχα, αμέσως μετά την έντονη προπόνηση, εάν δεν αλλαχθούν, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Θεραπεία: Απόφυγε τα συνθετικά και κολλητά ρούχα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και πάντα, να κάνεις ντουζ μετά από πολύ ιδρώτα, περπάτημα και γυμναστική. Επίσης, επίλεξε αθλητικά ρούχα που είναι dry fit,  δηλαδή απορροφούν γρήγορα τον ιδρώτα.

Αιτία νούμερο 3: 'Εχεις προδιάθεση για ακμή


Εάν πολλοί από την οικογένειά σου είχαν ή έχουν ακμή, τότε δεν είναι καθόλου σπάνιο να εμφανίσεις κι εσύ.

Θεραπεία: Εδώ μιλάμε για κανονική θεραπεία, την οποία δεν μπορούμε να στη δώσουμε εμείς, αλλά μόνο ο δερματολόγος σου. Κλείσε ραντεβού, πήγαινε τακτικά και ακολούθησε την αγωγή που θα σου δώσει. Μπορεί να είναι σαπούνι, τοπική κρέμα ή ακόμα και φάρμακα, σε περίπτωση που είναι μεγάλο το πρόβλημα. Δες εδώ έξι σημάδια ότι πρέπει να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

Αιτία νούμερο 4: Δεν τρως υγιεινό φαγητό

Fast food,  γλυκά και πίτσες όλη μέρα, το μόνο που μπορεί να καταφέρουν είναι να χαλάσουν το βάρος, την υγεία, το δέρμα και την ψυχολογία σου.

Θεραπεία: Η λύση είναι μία! Μια ισορροπημένη διατροφή θα σου κάνει καλό σε όλους τους τομείς-και στα σπυράκια στην πλάτη. 

Αιτία νούμερο 5: Δεν φροντίζεις την πλάτη σου

Αυτό σημαίνει πως δεν την πλένεις καλά, δεν χρησιμοποιείς σωστά προϊόντα ή αφήνεις τα μαλλιά σου για ώρες κάτω κι έτσι να επιδεινώνεται το πρόβλημα από τη ζέστη.

Θεραπεία: Κάνε συχνά απολέπιση, πιάνε τα μαλλιά σου πάνω και βάλε προτεραιότητα να φροντίζεις το δέρμα στην πλάτη σου! Δες εδώ τα πιο συχνά λάθη υγείας που κάνουν οι γυναίκες.