Η εμπειρία ενός χωρισμού είναι πάντα δύσκολη. Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που λέμε «καλό» τέλος σε μία σχέση. Ενώ προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου, υπάρχει αυτή η φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου που δεν σταματά να σου υπενθυμίζει πως για μία ακόμη φορά απέτυχες να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. 

Ωστόσο, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, τόσος ώστε να έχεις ξεκαθαρίσει τα πάντα μέσα σου και να μπορείς να κοιτάξεις με ειλικρίνεια τη σχέση που άφησες πίσω σου. Επιπλέον, είσαι σε θέση να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και η αλήθεια είναι πως ήδη έχεις αρχίσει να βγαίνεις με κάποιον και είσαι πρόθυμη να του δώσεις την ευκαιρία για να σου αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος για εσένα. Παρακάτω θα βρεις 8 σημάδια που σίγουρα τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον πρώην σου:

1. Δεν σε κάνει στιγμή να αναρωτιέσαι αν του αρέσεις το ίδιο όπως πριν και να βασανίζεις κάθε λίγο και λιγάκι το μυαλό σου με αμφιβολίες για το αν σε θέλει ακόμα ή όχι. Η σχέση σας δε μοιάζει με παρτίδες επιτραπέζιου παιχνιδιού που απαιτεί εξαιρετικές μαντικές ικανότητες. Κι αυτό γιατί δεν σταματάει να σου λέει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται πόσο σημαντική είσαι γι' αυτόν και πόσο τυχερός νιώθει που σ' έχει δίπλα του. Είναι στοργικός μαζί σου και δεν του αρέσει να παίζει παιχνιδάκια. Επιπλέον, μέσα από τις πράξεις του προσπαθεί να επαληθεύει τα λεγόμενά του, ώστε να μην χωράει αμφιβολία για τα αισθήματα του και σε κάνει να νιώθεις πραγματικά υπέροχα. 

2. Του ξεκαθαρίζεις πως δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσετε σεξουαλικά ή να δοκιμάσετε εκείνα τα νέα πράγματα που πρότεινε και σου απαντάει πως αυτό είναι το τελευταίο που τον ανησυχεί. Και καταλαβαίνεις πως το εννοεί πραγματικά. Όχι μόνο το καταλαβαίνεις, το ξέρεις, είσαι βέβαιη γι' αυτό. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν αισθάνθηκες ούτε λίγο περίεργα ή αμήχανα όταν το έλεγες, αφού δεν σου προκαλεί ανασφάλεια και φόβο. Αντιθέτως, δείχνει σεβασμό στις επιθυμίες σου και στα όρια σου κι είναι ευγενικός μαζί σου.

3. Όταν συμβαίνει κάτι που σ' ενοχλεί ή σε απασχολεί ένα ζήτημα που αφορά τη σχέση σας, δεν διστάζεις να του το πεις. Κι ο ίδιος σου έχει ζητήσει να μην κρατάς τίποτα κρυφό, αλλά να του μιλάς ανοικτά όποτε υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει ή που δεν σου αρέσει. Και πραγματικά, όποτε εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα ή κάποιο μικρό εμπόδιο στη σχέση σας δεν αρχίζει τις υπεκφυγές και δεν το αντιμετωπίζει με αδιαφορία ή εκνευρισμό, αλλά είναι εκεί για να το συζητήσετε κι αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να βρεθεί μία λύση που ικανοποιεί και τους δυο σας. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να εξελιχθεί αργότερα σε αγκάθι που θα πληγώνει τη σχέση σας και θα οδηγεί σε σοβαρές διαφωνίες και άσχημους τσακωμούς.

4. Σου έχει προτείνει ο ίδιος να γνωρίσεις τους φίλους του ή ακόμα και την οικογένεια του αντί να σε κρατάει μακριά τους και να σε κρύβει λες και είσαι κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας που θα τους κάνει κακό. Επιπλέον, στο ζήτησε με τόσο φυσικό τρόπο σαν να το θεωρεί κάτι εντελώς φυσιολογικό κι όχι σαν να πρόκειται για κάποιο μεγάλο ζήτημα ή απόφαση ζωής που πρέπει να πάρει με ιδιαίτερη προσοχή γιατί θα του στοιχίσει. Έδειχνε πως χαιρόταν αληθινά που θα σε γνωρίσει στους δικούς του ανθρώπους, αφού αποτελείς μέρος της ζωής του κι όχι πως το έκανε με βαριά καρδιά επειδή ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Και κυρίως, δεν περιμένει κάποιο αντάλλαγμα γιατί σου έκανε κάποιου είδους ...χάρη!

5. Πάντα απαντάει στα μηνύματα σου και μάλιστα σχετικά άμεσα, χωρίς να σε αφήνει να περιμένεις ώρες ολόκληρες και να σε τρώει η αγωνία εάν συμβαίνει κάτι. Ακόμα κι όταν είναι με τους φίλους του, δεν αγνοεί το μήνυμα ή τα μηνύματα που πιθανόν να του στείλεις. Σίγουρα έχει τη δική του ζωή, όμως κι εσύ αποτελείς μέρος αυτής. Επιπλέον, σου έχει δηλώσει πως του αρέσει να διαβάζει μηνύματα σου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα, επομένως γιατί να μην σου απαντήσει; Είναι απλά τα πράγματα!

6. Αισθάνεται πραγματικά άσχημα όταν δεν μπορεί να παρευρεθεί κάπου που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για εσένα. Είτε αυτό πρόκειται για ένα οικογενειακό τραπέζι είτε για κάποια παρουσίαση ή εκδήλωση είτε για μία έξοδο που κανονίζατε καιρό, εάν δεν μπορεί τελικά να τα καταφέρει και να έρθει, αισθάνεται λύπη και υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επανορθώσει. Και ξέρεις πολύ καλά πως δεν υποκρίνεται!

7. Σέβεται κάθε μία από τις ανάγκες σου και σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα ή να έχεις ενοχές γι΄αυτές. Κάθε άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τη σχέση του και χρειάζεται να παίρνει πράγματα που τον κάνουν να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά με τον/τη σύντροφο του. Και οι ανάγκες αυτές χρειάζονται δουλειά από κοινού για να καλυφθούν και να είναι και οι δύο σύντροφοι ικανοποιημένοι. Δεν μπορεί ο ένας να δίνει και να προσπαθεί κι ο άλλος μόνο να απολαμβάνει. Έτσι και το καινούριο σου αγόρι, δεν σε κάνει σε καμία περίπτωση να αισθάνεσαι πως οι ανάγκες σου είναι ηλίθιες ή χαζές και δεν σου επαναλαμβάνει διαρκώς πως δεν μπορεί να καταλάβει τι ζητάς από αυτόν και γιατί το ζητάς. Αντιθέτως, εκτιμά το γεγονός πως ήσουν ξεκάθαρη μαζί του από την αρχή.

8. Ακόμα κι όταν υπάρχουν φορές που μαλώνετε, συνήθως για ασήμαντα πράγματα ή χαζές παρεξηγήσεις, ξέρεις πως πρόκειται για μία κακή στιγμή στη σχέση σας και όχι για το τέλος της σχέσης σας. Με τον πρώην σου, κάθε τσακωμός, ακόμα και ο πιο μικρός λειτουργούσε γι' αυτόν σαν αφορμή για να εγκαταλείψει τη σχέση σας ή τουλάχιστον έτσι αισθανόσουν εσύ. Με τον νέο σου σύντροφο σου όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διαφωνίες σας γίνονται κάτω από ώριμες συνθήκες και ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί, θα είστε στην ίδια ομάδα για να το ξεπεράσετε.

Πηγή: www.neopolis.gr