Το ραντεβού είναι μια εξαιρετικά περίεργη έξοδος. Μπορεί και να περάσεις καλά, αλλά συνήθως έχεις τόσο μα τόσο άγχος, που χάνεις σχεδόν τη μισή - και βάλε - βραδιά, σκεπτόμενη το τι θα γίνει, αν του αρέσεις και αν έχει κολλήσει τίποτα στο δόντι σου. Τα πράγματα φυσικά είναι πάντα πολύ πιο απλά απ' ότι τα έχουμε στο κεφάλι μας, αλλά μπορείς άραγε να διώξεις αυτές τις σκέψεις που έρχονται με πραγματικά τρομακτική ταχύτητα; Πάντως αν δεν ηρεμήσεις για να απολαύσεις το ραντεβού σου, ο τύπος να ξέρεις ότι θα το καταλάβει ακόμη κι αν δεν έχει προλάβει ακόμη να σε γνωρίσει καλά. Γι' αυτό, τόνωσε την αυτοπεποίθηση σου και πέρνα όσο πιο τέλεια μπορείς! 

Τι να προσέξεις;

1. Βάλε κόκκινο φόρεμα και όχι κόκκινο κραγιόν. Το κόκκινο λοιπόν είναι το χρώμα - κλειδί για το ραντεβού σου για τον εξής λόγο: από τη μία, εκπέμπει ρομαντισμό και θηλυκότητα, από την άλλη μπορεί να είναι κι ένα στοπ-κίνδυνος-θάνατος. Το χρησιμοποιείς εσύ όπως θέλεις και στέλνεις τα ανάλογα μηνύματα στο ραντεβού σου. Οι άντρες αγαπούν τα έντονα χρώματα και ειδικά το κόκκινο, μιας και τους κινητοποιεί συναισθηματικά και οπτικά. Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις, γιατί θα καταλήξεις να θυμίζεις κάρτα του Αγ. Βαλεντίνου.

2. Άσε τα μαλλιά σου κάτω. Ακόμη κι αν δεν πέτυχες το χτένισμα που ήθελες ή ακόμη κι αν η μπούκλα σου χάλασε ή ακόμη χειρότερα, αν το ισιωμένο σου μαλλί φρίζαρε τελευταία στιγμή, μην μπεις στην παγίδα να το πιάσεις. Τα μαλλιά τα αφήνεις κάτω στο ραντεβού βρέξει - χιονίσει. Ναι και με καύσωνα. Είναι νόμος! Εσύ βέβαια προτιμάς να τα πιάσεις προκειμένου να μη χάσεις άλλο χρόνο και να μην αργήσεις - οι άντρες όμως δεν το προτιμούν αυτό. Θα σου πω γιατί, στο τέλος της βραδιάς που θα σε φιλήσει (ναι θα σε φιλήσει, θα το δεις) θέλει να έχει πολύ μαλλί να πιάνει, όχι μόνο μια κοτσίδα.

3. Ανακάτεψε tricks ομορφιάς. Εσύ θέλεις να κάνεις ένα smokey look, αλλά οι άντρες ξέρεις ότι προτιμούν το φυσικό μακιγιάζ. Κάνε εσύ το smokey σου για να νιώθεις την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη, αλλά διατήρησε σε χαμηλούς (και ουδέτερους) τόνους το υπόλοιπο μακιγιάζ. Όχι υπερβολές, όχι έντονα χείλια και ζυγωματικά, όχι κόκκινο κραγιόν, όχι να γίνεις άλλος άνθρωπος με το μακιγιάζ.

4. Σεμνά και ταπεινά. Εμείς τα κορίτσια έχουμε την εντύπωση ότι όσο περισσότερο δέρμα δείχνουμε (= όσο πιο πολύ τα πετάμε τα πάντα όλα έξω) τόσο το καλύτερο. Αμ δε! Οι άντρες προτιμούν να δείχνεις λίγα και καλά και να βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει. Τι νόημα έχει να τους τα δίνεις όλα στο πιάτο και ειδικά από το πρώτο/δεύτερο/άντε τρίτο ραντεβού; Οπότε, επιλέγεις μια μέση κατάσταση, όπου δε βάζεις πολλά ρούχα αλλά δεν τα πετάς κι όλα έξω! Αν δείξεις πόδι, δε δείχνεις στήθος, κι αν δείξεις πλάτη, δε δείχνεις ούτε κοιλιά, ούτε πόδια. Ξηγημένα πράγματα.

5. Κάτι κλασικό, όχι υπερβολικό. Ντύσου απλά και δε θα χάσεις. Μην περιμένεις να εκτιμήσει εξεζητημένες στυλιστικές επιλογές, το πολύ πολύ να σε περάσει για τρελοκομείο. Άσε τα extreme λοιπόν και μείνε στα βασικά και κλασικά. Αντί να βάλεις την τιγρέ φούστα, προτίμησε μια μαύρη. Αντί για τη φούξια γόβα, προτίμησε κάτι πιο ουδέτερο χρωματικά. Αντί για το φτερό στο κεφάλι, προτίμησε να αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα και απλά (συνδυαστικά με το Νο2). Όχι πολύ κόσμημα, όχι πολύ γκλίτερ, όχι πούλιες και πέρλες και στρασάκια.

6. Απλά εσώρουχα - τύπου ωχ-ήταν-εντελώς-απρόσμενο. Έλα σε ξέρω, έχεις σκεφτεί την παραμικρή λεπτομέρεια πριν καν βγείτε. Αν ένα κόμπλεξ έχω στα ραντεβού, αυτό είναι το ότι δε θέλω να δείχνω στον άλλον πόσες άπειρες ώρες πέρασα μπροστά στον καθρέφτη για χάρη του. Αν δε θέλεις να δείξεις ότι τα έχεις σκεφτεί και σχεδιάσει όλα πριν λογαριάσεις τον ξενοδόχο, φρόντισε να διατηρήσεις χαμηλούς τόνους στα εσώρουχα. Άσε το σούπερ ντούπερ σέξι σετάκι που αγόρασες γι' άλλη φορά.

7. Κλέφτης για μια μέρα. Αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή θα έρθει κι αυτό το ραντεβού που θα σε βρει να κοιμάσαι σπίτι του, να ξυπνάς στο χώρο του και να έχεις την καρδιά σου να χοροπηδάει σαν τρελή από ενθουσιασμό και χαρά. Φήμες λένε ότι ακόμη και ο πιο σπαστικός με τον έλεγχο των πραγμάτων του (έστω ένας γκόμενος Παρθένος στο ζώδιο) θα γούσταρε πολύ να σε δει να φοράς το T-shirt του ή το πουκάμισο ή το σορτσάκι του βρε αδερφέ. Όχι, το να πάρεις τον υπολογιστή του δεν είναι ό,τι καλύτερο, λέω να αρκεστείς σε ρουχισμό. Με βάση αυτό, να ξέρεις πως το να κλέψεις λίγο από το στυλ του πριν το περιβόητο τετ α τετ σας δεν είναι κακή ιδέα. Ένα boyfriend's τζιν με ένα ωραίο μπλουζάκι μπορεί να είναι αρκετό για να του πάρει τα μυαλά στον απογευματινό καφέ σας.