Η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του σώματος μας. Ποιος δε θα ήθελε να ξεφορτωθεί την άτιμη την κυτταρίτιδα ή να εξαφανίσει στο λεπτό τα αναπόφευκτα σημάδια που αποκτά το σώμα σου όσο εσύ μεγαλώνεις κι αυτό διαμορφώνεται! Με το coffee scrub που θα σου προτείνω, θα βρεθείς ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνεις το καλύτερο για το σώμα σου - ειδικά για το πόδια που συνήθως έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο καφές φαίνεται να βοηθάει αρκετά στην όψη του δέρματος σου. Δε σου λέω να πίνεις 5-6 καφέδες τη μέρα, αλλά να κάνεις 5-6 scrub το μήνα. Γιατί όχι και περισσότερα; Μπορείς εξάλλου να το φτιάξεις με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Θα χρειαστεί καιρός μέχρι να δεις τα πρώτα αποτελέσματα αλλά ίσως να αξίζει αρκετά κι αυτή η αναμονή. Ποια είναι τα δυο βασικά υλικά;

1. Καφές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τον καφέ από το πακέτο που έχεις στο σπίτι ή να ξαναχρησιμοποιήσεις τον καφέ που έβαλες στην καφετιέρα το πρωί. Η καφεΐνη όταν απλώνεται απευθείας στο δέρμα, ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί τα κύτταρα. Απομακρύνει επίσης τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και δίνει στο δέρμα σου φρέσκια όψη.

2. Ελαιόλαδο. Ενυδατώνει, αναζωογονεί, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα σου. Η δράση του φτάνει μέχρι το δεύτερο στρώμα επιδερμίδας - εκεί ακριβώς που διαμορφώνονται οι ραγάδες.

Η συνταγή μου λοιπόν είναι αυτή:

1. Καθάρισε το δέρμα σου πριν να απλώσεις το scrub - είναι κανόνας που πρέπει να ακολουθείς πάντα για να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αν πάρεις τον καφέ που χρησιμοποιήσες ήδη στην καφετιέρα σου, προσπερνάς αυτό το βήμα. Αν όχι, τότε βάλε καφέ σε ένα μπόλ και ρίξε λίγο ζεστό νερό για να φτιάξεις ένα μείγμα.

2. Ανακάτεψε το μείγμα με λίγο λάδι μέχρι να ''δέσει'' και να αποκτήσει τέτοια μορφή, ώστε να μπορεί να απλωθεί στο δέρμα σου. 

3. Άπλωσε το στην περιοχή που κρίνεις ότι χρειάζεται καθώς και γύρω γύρω απ' αυτή και κάνε απαλό μασάζ για 3-5 λεπτά. Άφησε το scrub για 20' κι έπειτα πάρε μια στεγνή πετσέτα και απομάκρυνε το μείγμα από το δέρμα σου.

4. Μέσα στη μέρα, άπλωσε 2-3 φορές ενυδατική κρέμα για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των κυττάρων και η αποκατάσταση του δέρματος.

5. Το ιδανικό θα ήταν να το κάνεις κάθε μέρα, φυσικά αν δεν προλαβαίνεις ή το ξεχάσεις, αρκεί να το επαναλαμβάνεις όσο πιο συχνά μπορείς.