Η ζέστη είναι γεγονός και τα καταστρέφει όλα στο πέρασμα της ... ή σχεδόν όλα! 

Κι επειδή όλο και κάποιο ραντεβού, κάλεσμα, γάμο, βάφτιση, πάρτι θα έχεις να πας σου έχου τα 5 βασικά βήματα που χρειάζεσαι, ώστε να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ που αντέχει στη ζέστη, δεν καταρρέει, δε λερώνει ρούχα και αξεσουάρ, δε σε αφήνει στα δύσκολα. Ακολούθησε τα βήματα και δε θα χάσεις!

1. Που πας χωρίς το primer; Να ξέρεις ότι είναι απαραίτητο γι' αυτές τις ζεστές μέρες (αλλά και γενικά) που το πρόσωπό σου χρειάζεται μια γερή βάση για να κρατήσει το makeup όλη την ημέρα. Μην ξεχάσεις λοιπόν να απλώσεις το primer πριν το foundation που έχεις επιλέξει, καθώς το μακιγιάζ δεν αστειεύεται το καλοκαίρι - δε θέλει και πολύ για να αρχίσει να τρέχει. Αν θέλεις ν' αγοράσεις το πιο κατάλληλο primer του κόσμου, διάβασε τα συστατικά και φρόντισε να περιέχει σιλικόνη.

2. Δώσε ιδιαίτερη βάση στο foundation. Κι αυτό πρεπει να περιέχει σιλικόνη. Όπως συμβαίνει και με το primer, τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή στις κακουχίες.

3. Σειρά έχουν τα κρεμώδη προϊόντα. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε ένα creamy blush για να δώσεις μια χαριτωμένη πινελιά στα ζυγωματικά σου και μια κρεμώδη σκιά για να κάνεις ακόμη πιο έντονο το βλέμμα σου. Να θυμάσαι πως τα κρεμώδη προϊόντα δημιουργούν ένα φυσικό look και δίνουν μια πολύ ωραία λάμψη, χωρίς να επηρεάζονται από τη ζέστη και τον ιδρώτα.

4. Αδιάβροχο concealer φυσικά! Αν το μόνο αδιάβροχο προϊόν ομορφιάς που είχες μέχρι τώρα στην τσάντα σου ήταν η μάσκαρα, καιρός να πας για ψώνια. Το αδιάβροχο concealer είναι ό,τι πρέπει γι' αυτές τις μέρες που η φάση είναι 40-βαθμοί-λιώνει-το-κορμί. Οι μαύροι κύκλοι σου θα παραμείνουν έτσι πολύ καλά κρυμμένοι!

5. Τη μάσκαρα μην ξεχάσεις! Αδιάβροχη κι αυτή για να μη γίνεις σαν ρακούν ή σαν αρκουδάκι panda όταν θ' αρχίσει να τρέχει σε όλο σου το μάγουλο.