Είναι το ίδιο μυστήριο όπως και με τα κομμωτήρια. Ακόμα και ένα απλό λούσιμο και στέγνωμα να σου κάνουν, τα μαλλιά σου φαίνονται διαφορετικά, πιο περιποιημένα. Μπορεί να έχεις δει την αισθητικό σου δεκάδες φορές να σου βάφει τα νύχια αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι διαφορετικό κάνει και καταλήγεις με υπέροχα νύχια. Εμείς έχουμε την απάντηση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να την μοιραστούμε μαζί σου.

Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο. Αφού τα κόψεις και τα λιμάρεις, πιάσε το βερνίκι σου και ακολούθησε τα βήματα:

1.Πάντα να βάζεις βάση 

Η βάση δεν προστατεύει απλά τα νύχια σου από τις δυσχρωμίες που προκαλούν τα βερνίκια. Η βάση θα καλύψει οποιεσδήποτε ανομοιομορφίες που μπορεί να έχουν τα νύχια σου, δίνοντας σου ένα λείο καμβά για να δημιουργήσεις.

2.Δες ποια είναι η σωστή τεχνική 

Βήμα 1. Ξεκίνα αφαιρώντας το πολύ – και περισσευούμενο – βερνίκι από το πινέλο. Όπως σηκώνεις το πινέλο πέρασε τη μια πλευρά ελαφρά από το χείλος.

Βήμα 2. Τοποθέτησε το πινέλο στο κέντρο του νυχιού και όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείς χωρίς να την λερώσεις… και τράβα το πινέλο προς την άκρη.

Βήμα 3. Βούτα ξανά το πινέλο στο βερνίκι και αφαίρεσε και πάλι το επιπλέον. Και πάλι στόχευσε την βάση του νυχιού, μόνο που αυτή την φορά τράβα το πινέλο αριστερά και δεξιά για ν καλύψεις τα πλαϊνά του νυχιού.

Να θυμάσαι πως η πρώτη στρώση θα είναι πάντα κάπως ανόμοια, αλλά αυτό δεν σε πειράζει γιατί θα διορθωθεί με την δεύτερη στρώση.

Tip: Είναι προτιμότερο να έχεις μια λεπτή – παρά μια πλούσια – πρώτη στρώση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το «φαινόμενο» των φουσκάλων!

3.Άσε τα νύχια να στεγνώσουν καλά

Κάθε στάδιο Το ίδιο και μετά την πρώτη στρώση βερνικιού. Τα περισσότερα μανό έχουν στεγνώσει αρκετά καλά μετά από δύο λεπτά.

4.Ήρθε η ώρα για τα στολίδια.

Περνάς τη δεύτερη στρώση (με τον ίδιο τρόπο) τα αφήνεις να στεγνώσουν και έρχεται η ώρα να αποφασίσεις αν θέλεις… στρασάκια, λουλουδάκια, σχεδιάκια και λοιπά στολιδάκια. Προτίμησε ότι σου ταιριάζει και άσε τα να στεγνώσουν.

 

5, Όσο και να βιάζεσαι αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Όταν στεγνώσουν τα νύχια σου από τις 2 στρώσεις βερνικιού – και ότι άλλο έχει προσθέσει – πέρασε μια στρώση top coat, για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον προσθέτει λάμψη στα νύχια και αυτό τα κάνει να φαίνονται πολύ καλύτερα άσχετα με το χρώμα που έχεις χρησιμοποιήσει. Και δεύτερον είναι μια επιπλέον στρώση βερνικιού που «σιγουρεύει» το χρώμα στην θέση του και το προστατεύει από τους εξωγενής παράγοντες.

       à Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

6.Καθάρισε τις άκρες 

Τα έκανες όλα σωστά και πρόσεχες αλλά και πάλι 2-3 δύσκολα σημεία «λερώθηκαν». Πάρε ένα πινέλο με λεπτή αλλά πυκνή άκρη και βρέξε το με ασετόν.

Tip1. Προτίμησε ένα «καλό» ασετόν.

Tip2. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ειδικό πινέλο. Και ένα πινέλο ματιών κάνει μια χαρά την δουλειά.

Η επανάληψη φέρνει την τελειότητα. Όσο πιο συχνά φτιάχνεις τα νύχια σου έτσι τόσο πιο καλή θα γίνεσαι. Και από άποψη αποτελέσματος αλλά από άποψη χρόνου.