Δε λέω ότι δε θες να γυμναστείς, αλλά άντε να σηκωθείς το πρωί από τη θαλπωρή του κρεβατιού σου τα κρύα πρωινά του χειμώνα ή από το air condition σου αυτά τα ζεστά πρωινά του καλοκαιριού. Αν ρωτούσες εμένα, θα σου έλεγα ότι κανένα πρωινό ή βραδινό, χειμώνα ή καλοκαιριού, δε θα άντεχα να σηκωθώ για να γυμναστώ (και πολύ ντρέπομαι που το λέω) αλλά εσύ που θες να το πετύχεις, μάθε τους τρόπους:

1. Βρες ένα σύμμαχο για τη γυμναστική - μοιράσου αυτό το πρωινό βάσανο! Πιστεύω ότι αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για οποιαδήποτε δραστηριότητα βαριέσαι να κάνεις μόνη σου. Δεσμεύσου με φίλο ή φίλη σου για να γυμνάζεστε πρωί πρωί και να αλληλοστηρίζεστε σ' αυτή τη δύσκολη απόφαση.

2. Βάλε το ξυπνητήρι σου στην άλλη άκρη του δωματίου - θες δε θες θα σηκωθείς, εκτός αν θες να το ακους να χτυπάει αλύπητα. Από τη στιγμή που θα σηκωθείς, όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα μιας και το πρώτο βήμα (και βασικότερο) θα έχει ήδη γίνει.

3. Φτιάξε την τσάντα για τη γυμναστική από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι γλιτώνεις αρκετό χρόνο και παίρνεις μαζί όλα τα απαραίτητα. Ακόμη κι αν κερδίζεις δηλαδή 6-7 λεπτά παραπάνω ύπνου, το βρίσκεις λίγο; 

4. Βρες ένα είδος γυμναστικής που να σου αρέσει. Μπορεί να είναι το τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας ή το γυμναστήριο ή zumba/pilates/yoga και τα σχετικά, ό,τι και να είναι τέλος πάντων, εντόπισε το και κάντο! Τουλάχιστον να έχεις ένα παραπάνω κίνητρο. 

5. Κοιμήσου αρκετά το προηγούμενο βράδυ. Αν βγεις μέχρι αργά, άντε να ξυπνήσεις μετά το πρωί για τη γυμναστική σου. Φυσικά και δε θα σου πω να μη βγεις, αλλά περιόρισε λίγο το ξενύχτι ή απλά μετάφερε τη γυμναστική σου. Και τα δυο μαζί δεν πάνε, εκτός αν θέλεις να σέρνεσαι για την υπόλοιπη μέρα.

Για διάβασε εδώ μερικές αλήθειες για τη γυμναστική σε γκρουπ πριν αποφασίσεις το είδος που σου ταιριάζει!