Αν βαριέσαι τη γυμναστική, αλλά θες κιόλας να κάψεις και καμιά θερμίδα, σου έχω τη λύση. Βασικά, σου έχω πολλές λύσεις. Ούτε θα λιώσεις στα γυμναστήρια, ούτε θα κουραστείς, ούτε θα βγεις εκτός προγράμματος. Αν θέλεις να κάψεις 200 θερμίδες χωρίς γυμναστική, απλά κάνε τα παρακάτω:

1. Περπάτα ντε. Άσε το αυτοκίνητο και τα μέσα για τις κοντινές αποστάσεις. Προτίμησε να περπατήσεις μέχρι το μετρό αντί να πάρεις λεωφορείο ή μέχρι το σημείο που έχεις δώσει ραντεβού με την κολλητή σου. Απλά θα χρειαστεί να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα. Σιγά το δύσκολο.

2. Ξέχνα το ασανσέρ. Σε όποιο όροφο και να μένεις, προτίμησε να ανεβαίνεις με τις σκάλες. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες πολυκατοικίες που επισκέπτεσαι. Μπορεί να νιώσεις τα πόδια σου να καίνε, αλλά είναι για καλό σκοπό.

3. Κάνε ελάααχιστη γυμναστική όσο διαβάζεις. Περπάτα όσο προσπαθείς να απομνημονεύσεις ένα σημαντικό κομμάτι ή κάτσε στο ποδήλατο γυμναστικής που αγόρασες και ποτέ δε χρησιμοποιήσες. Απλά μην το βάλεις σε μεγάλη ταχύτητα γιατί δε θα μπορείς να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου και δεν το θέλουμε αυτό.

4. Χόρευε όσο μπορείς. Βάλε δυνατά τη μουσική (κι ας φωνάζουν οι γείτονες) και ξεκίνα να χορεύεις, κάνε ό,τι θες, δε σε βλέπει κανείς. Νομίζω εδώ πέρα θα χάσεις περισσότερες από 200 θερμίδες.

5. Πιες πολύ κρύο νερό. Θα σπρώξεις λίγο το μεταβολισμό σου για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Αυτό συμβαίνει όταν πίνεις νερό σε θερμοκρασία πιο χαμηλή από αυτή του περιβάλλοντος. Ο οργανισμός σου καταβάλλει προσπάθεια για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του νερού που λαμβάνεις, οπότε κάτι καις κι εδώ.

6. Πήγαινε βόλτα με τους φίλους σου. Ανοίγει ο καιρός και είναι ευκαιρία να το κάνεις! Αντί να κάθεσαι στο κρεβάτι σου και να μιλάς με τις ώρες στα τηλέφωνα απλά βγείτε και μιλήστε. Δε σου λέω βγείτε για παγωτό, εννοώ περπατήστε και πείτε τα νέα σας. Ελπίζω να έχετε αρκετά.

7. Ρίξτο στο τραγούδι. Φήμες λένε ότι αν τραγουδάς για μία ώρα, χάνεις 200 θερμίδες. Βάλε την αγαπημένη σου playlist, πιάσε τη βούρτσα σου για μικρόφωνο και ξεκίνα να τραγουδάς και να καις θερμίδες.

8. Γέλα και λίγο. Καλά ίσως δε χρειάζεται λίγο, αλλά να ξέρεις ότι 1,5 ώρα γέλιου, δυνατού και γάργαρου, καίει 200 θερμίδες. Προφανώς και δεν μπορείς απλά να γελάς μόνη σου τόση ώρα, αλλά μήπως να πήγαινες σε καμία επιθεώρηση;