Το ντύσιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση - ειδικά για εμάς το κορίτσια. Μπορεί να ξοδεύεις ό,τι έχεις και δεν έχεις στα μαγαζιά, αλλά για ένα περίεργο λόγο μόλις ανοίξεις την ντουλάπα σου για να ντυθείς, θα είναι γεμάτη από ''δεν έχω τίποτα να βάλω''. Όταν βρίσκομαι σ' αυτή τη φάση, δηλαδή με την ντουλάπα μου ορθάνοιχτη, τα χέρια στη μέση και το βλέμμα μου να σκανάρει κάθε ρούχο, θα περάσει η μαμά μου και θα πει ''εμ με τόσα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου, άντε να καταφέρεις να τα ξεχωρίσεις, να δώσουμε μερικά''. Όχι ούτε αυτό είναι λύση. 

Άσε με όμως να μαντέψω. Οι φορές που δε βρίσκεις τίποτα να φορέσεις είναι αυτές που βιάζεσαι κιόλας περισσότερο από ποτέ. Και ξέρεις τότε σε ποια παγίδα πέφτεις; Να βάλεις πολλά ώστε να πετύχεις ένα ολοκληρωμένο look, τελικά όμως πετυχαίνεις ένα υπερφορτωμένο. Σίγουρα στην ντουλάπα σου θα υπάρχουν ρούχα-κλειδιά για κάτι τέτοιες ώρες μεγάλης ανάγκης. Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

1. Τιραντάκι sos. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά μια μπλούζα τιραντάκι γίνεται ξαφνικά επίσημη από το πουθενά. Χωρίς να τη φορτώσεις με φουλάρια, μαντήλια, τεράστια κολιέ, καρφίτσες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ένα απλό τιραντάκι - μονόχρωμο, φλοράλ, πολύχρωμο κλπ. - μπορεί να σε σώσει στη νυχτερινή σου έξοδο. Μπορείς επίσης να επιλέξεις μια μπλούζα με πιο χαλαρό μανίκι - το στενό μανίκι που έχουν τα T- shirts κάνει το ντύσιμό σου αρκετά πιο σπορ - φυσικά, εξαρτάται και από τη μπλούζα. Με τι να το συνδυάσεις; Με το ''καλό'' σου τζιν, ξέρεις ... όχι το ξεσκισμένο, το άλλο.

2. Ανοιχτόχρωμα. Όταν ανοίγω τη ντουλάπα μου και βλέπω μόνο δεν-έχω-τίποτα-να-φορέσω ρούχα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, επιλέγω τα σκουρόχρωμα προκειμένου να κάνω πιο επίσημο το ντύσιμο μου. Το καλοκαίρι, ο νόμος του μαύρου μας εγκαταλείπει ευτυχώς και τα ανοιχτόχρωμα/ζωηρά/ευχάριστα χρωματάκια έχουν την τιμητική τους. Άσε στην άκρη το μαύρο, αφού ακόμη και nude ρούχα συνδυασμένα με τα κατάλληλα αξεσουάρ γίνονται ιδανικά γι' αυτή την εποχή. Μη μου πεις τώρα ότι δεν μπορείς να εντοπίσεις στην ντουλάπα σου ένα μπλουζάκι έντονου χρώματος, γιατί τότε όντως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις. 

3. Κάτι οπωσδήποτε κολακευτικό. Επιστρέφοντας σ' αυτό που έλεγα πριν, υπερφορτώνοντας το ντύσιμο σου προκειμένου να μη δείξεις στους άλλους ότι δεν είχες κάτι να φορέσεις, ντύνεσαι σαν πατάτα (ή καλύτερα ατυχώς εντυπωσιακή πατάτα) και τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην αναδεικνύεις τα ρούχα σου και το σώμα σου. Αφού αρχίσεις την έρευνα για το ιδανικό μπλουζάκι, να θυμηθείς να τσεκάρεις αν κολακεύει έστω ένα σημείο του σώματός σου - όχι όλα! Αν η μπλούζα σου είναι ανοιχτή μπροστά, τότε ας είναι κλειστή πίσω και το αντίστροφο.

 

4. Βρες το σιγουράκι σου. Συνήθως όταν έχεις μια χαοτική κατάσταση στη ντουλάπα σου δεν έχεις προς τα που να κινηθείς, γι' αυτό θα σου πω κάτι απλό, απλά βρες το σίγουρο κομμάτι του ντυσίματός σου. Αν επιλέξεις το τζιν που λέγαμε πριν, τότε η έρευνα θα επικεντρωθεί στην ιδανική μπλούζα που θα το συνδυάσεις, ενώ αν καταλήξεις σε κάποια μπλούζα, τότε οι επιλογές κινούνται ανάμεσα σε κολάν ή τζιν ή φούστα ή σορτσάκι ή οτιδήποτε άλλο. Το να πηγαίνεις στα τυφλά πάντως δε βοηθάει και απλά χάνεις περισσότερο χρόνο.

Με αγάπη από κάποια που μπορεί - μπορεί λέμε - να έχει βάλει τα κλάματα μπροστά στην ντουλάπα της μιας και ήταν γεμάτη από δεν-έχω-τίποτα-να-βάλω ρούχα!

Υ.Γ. Η ντουλάπα του αγοριού σου πολλές φορές έχει μικρούς θησαυρούς!