Διανύεις τη δεκαετία των 20; Σίγουρα έχεις πολλά όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους και, έτσι όπως είναι δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα μας, είναι δύσκολο να τα καταφέρεις και να πραγματοποιήσεις αυτά που ονειρεύεσαι.

Θέλεις πολλά πράγματα, πολλές φορές διφορούμενα και οξύμωρα μεταξύ τους. Θα μάθεις σιγά σιγά πως πρέπει να επιλέγεις αυτό που σου αρέσει πραγματικά και πως θα διεκδικείς αυτό που σου αξίζει. Δες εδώ 11 πράγματα που μαθαίνεις στα 25 σου.

Τι λοιπόν θέλεις εάν είσαι 20+;

1. Ελευθερία


Τα περισσότερα κορίτσια, σε αυτή τη δεκαετία, θέλουν την ελευθερία τους και όχι την καταπίεση μιας σχέσης. Ζουν τη ζωή στο έπακρο, γνωρίζουν ανθρώπους και δεν θέλουν δεσμεύσεις και «πρέπει». Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν κάνουν σχέσεις ή ότι γυρίζουν με τον έναν ή τον άλλον. Απλά, ζεις κάποια πράγματα, πριν γίνεις μαμά.


2. Καλή δουλειά


Και όταν λέμε καλή δουλειά, εννοούμε να μη σου δίνουν ψίχουλα, να σου αρέσει και να μπορεί να σε εξελίξει σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Τι σου λέω τώρα, σε μια χώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Όπως και να χει, η δουλειά είναι κάτι που θέλουν και επιδιώκουν οι νέοι. Μπορείς να δεις εδώ ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

3. Αγάπη


Αγάπη μόνο! Κάθε κορίτσι, κάθε γυναίκα, κάθε αγόρι, κάθε άντρας! Γι'αυτό και όσο ελευθερία να θέλεις, που λέμε και παραπάνω, θέλεις να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου και να δεσμευτείς. Μακάρι να τον βρεις!

4. Αληθινούς φίλους

Το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή, ίσως μετά τον έρωτα, είναι η αληθινή φιλία. Εάν βρεις έστω και μια αληθινή φίλη να βρεις, τότε είσαι πολύ τυχερή! Δες εδώ κάποια ... είδη φίλων που δε σου χρειάζονται καθόλου!

5. Ακριβά πράγματα


Και δεν εννοώ να πάρεις το ακριβότερο ρούχο ή την ακριβότερη τσάντα που υπάρχει, αλλά λογικό είναι φίλη μου, σε καταλαβαίνω να θέλεις να αγοράσεις ένα καλό τζιν, μια ωραία τσάντα ή ένα καλό κινητό. Γι'αυτό και χρειάζεται να είσαι ανεξάρτητη. Βέβαια, όπως ξέρεις, τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.

6. Ένα αμάξι
Μόλις έχεις πάρει το δίπλωμα οδήγησης και θέλεις να οδηγήσεις! Αλλά δεν έχεις αμάξι. Και εγώ το ήθελα πολύ και -φυσικά- έπεισα τη μητέρα μου να μου δώσει το δικό της. Δες εδώ πως να πείσεις τους γονείς σου να σου δώσουν το αυτοκίνητό τους.

7. Ένα σπίτι
Δεν εννοώ ως ιδιοκτησία, αλλά θέλεις τον χώρο σου ρε παιδί μου, να μείνεις μόνη σου, να αυτονομηθείς. Σωστή σε βρίσκω.

8. Παιδιά


Μπορεί να μη σου ξυπνήσει αυτή τη δεκαετία, αλλά πολλές είναι οι κοπέλες, εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας των 30, που θέλουν να γίνουν μαμάδες. Δες εδώ ποια είναι η «σωστή» ηλικία για να γίνεις μαμά.

9. Ταξίδια


Μόνο ταξίδια όμως! Να γυρίσεις όλο τον κόσμο, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, νέες γεύσεις, άλλους πολιτισμούς. Αλλά πρόσεχε! Δες εδώ τι να προσέξεις όταν ταξιδεύεις μόνη σου.

10. Σεξ


Αν δεν το θέλεις τώρα, πότε θα το θελήσεις; Απολύτως λογικό. Αρκεί να το κάνεις πάντα με προφυλακτικό και να το θέλεις πραγματικά, όχι επειδή απλά πρέπει να είσαι... στη μόδα. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που είναι απολύτως ΟΚ να μην κάνεις σεξ. Δες τες εδώ!