Ναι, δεν είναι εποχές να απορρίπτουμε ραντεβού και φλερτ, πάντα όμως θα υπάρχουν περιπτώσεις αντρών που προτιμάμε να βγούμε με τη θεία μας απ’ το χωριό παρά μαζί τους. Τι κάνουμε λοιπόν όταν επιμένουν;

Πρόβλημα #1: Δεν υπάρχει χημεία

Τον βλέπεις πλατωνικά. Δε σου κάνει κλικ. Προτιμάς να φιλήσεις τη γάτα σου.

Τι θα κάνεις: Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να είσαι σαφής και ξεκάθαρη απ’ την αρχή. Πες κάτι του τύπου «Έχω καταλάβει ότι ίσως να νιώθεις κάτι παραπάνω και αν και με κολακεύει τρελά, δεν πιστεύω ότι έχουμε μέλλον. Σα φίλο όμως σε λατρεύω!». Ε; Κάπως έτσι.

https://31.media.tumblr.com/d86e699d8275fe97f0e5e373b9c45bb8/tumblr_ne33wjjMwC1repoz9o1_500.gif

Πρόβλημα #2: Είστε φίλοι

Τι θα κάνεις: Παρουσιάσου σαν άχρηστη στις σχέσεις. Και τόνισέ του πόσο τυχερός είναι που σε έχει φίλη και όχι σύντροφο. Θα υπέφερε, α πα πα. Αυτοσχεδίασε λίγο, ξέρεις.

Πρόβλημα #3: Δεν είναι ο τύπος σου

Δεν πάει να σου τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα; Δε μπορείς να σας φανταστείς μαζί ούτε στην επόμενη ζωή.

Τι θα κάνεις: Το γνωστό. «Είσαι υπέροχος τύπος, όμως σου αξίζει κάποια που θα ταιριάζετε περισσότερο. Εμένα δε θα με άντεχες!».

Πρόβλημα #4: Ποιος είπαμε ότι είσαι;

Ναι, σου ‘χει τύχει να σου αρέσει ο τύπος που είδες ΜΙΑ φορά στο πάρκο, ποτέ όμως δε φαντάστηκες ότι θα τύχαινε και σε κάποιον άλλο, με εσένα στο στόχαστρο.

Τι θα κάνεις: Γύρνα το στο φιλικό. Πες του πόσο πολύ σε ανεβάζει το ότι ψήνεται κι ας μη σε ξέρει καθόλου, πες του όμως ότι καλό είναι να γνωριστείτε πρώτα σα φίλοι και ύυυυυστερα, βλέπετε. Στο μεταξύ, ψάχνεις να του κάνεις κονέ με καμιά γνωστή.

Πρόβλημα #5: Είστε συνάδελφοι

Επανέλαβε μετά από μένα: Δουλεύετε μαζί. Κακό. Πολύ κακό.

Τι θα κάνεις: Ξέκοψέ το. Δήλωσέ του ρητά και κατηγορηματικά ότι δε βγαίνεις με άτομα από τον χώρο εργασίας σου. Τίποτα προσωπικό.

Πρόβλημα #6: Είναι μεγαλύτερος. ΠΟΛΥ μεγαλύτερος

Δε μιλάμε για 5-6 χρονάκια αλλά για 10ετία και βάλε.

Τι θα κάνεις: Θα πεις με πολύ ευγενικό τρόπο το εξής: «Είμαι σίγουρη ότι αν ήμουν μερικά χρονάκια μεγαλύτερη θα τα πηγαίναμε τέλεια, τώρα όμως δε νομίζω ότι έχουμε και πολλά κοινά».

Πρόβλημα #7: Δεν είναι και παιδί για σπίτι

Πίνει τ’ άντερά του. Έχει βγάλει όνομα ως το καμάκι των ΒΠ. Έχει είδωλο τον Pattinson και δε λούζεται. Πολλά προβλήματα μπορεί να ‘χει, πολλά.

https://media1.giphy.com/media/ma1qsIDpEtH4A/200_s.gif

Τι θα κάνεις: Άκου το ένστικτό σου. Αν οποιοδήποτε στοιχείο του δε σου αρέσει, πολύ απλά προσπέρνα τον. Μην του τη πεις, απλά ευχαρίστησέ τον και πες του ότι είσαι αλλού (με κάποιον που λούζεται και είναι μονογαμικός δηλαδή).

Πρόβλημα #8: Είναι από το κοντινό σου περιβάλλον

Είναι ο κολλητός του αδερφού σου; Ο ξάδερφος της κολλητής σου; Ο πρώην της ξαδέρφης σου; Όποια κι αν είναι η περίπτωση, αν πιστεύεις ότι δεν είναι καλό να... εντείνετε την υπάρχουχα σχέση, πολύ απλά μην το κάνεις.

Τι θα κάνεις: Τρέχα όσο είναι νωρίς. «Συγνώμη αλλά δε θέλω να γίνουν περίεργα τα πράγματα με εμένα και την ξαδέρφη μου. Και μιας και την ανέφερα, την έχεις δει καθόλου τελευταία;».

Πρόβλημα #9: Είσαι πιασμένη

Όχι από κράμπα, από άλλο boyfriend. Αλλά ο κύριος δε λέει να το καταλάβει.

Τι θα κάνεις: Αρχικά, μην του δίνεις αέρα. Μπορεί να σε κολακεύει το φλερτ, δώστου όμως να καταλάβει ότι δεν είσαι διαθέσιμη. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

Πρόβλημα #10: Δε θέλεις, βρε παιδί μου

Αν οι παραπάνω 9 λόγοι δε σου μοιάζουν αρκετοί, τότε θα κλείσουμε με τον πιο εύκολο απ’ όλους.

Τι θα κάνεις: Θα πεις καθαρά και ξάστερα «δε γου-στά-ρω». Εντάξει, ίσως λίγο πιο ευγενικά, το θέμα είναι ότι δε σε αναγκάζει κανείς να απολογηθείς για τις επιλογές σου. Ακους εκεί!