Στην ερώτηση «Πώς θέλεις τον καφέ σου;»  τα πράγματα είναι απλά. Αφού αρχικά έχεις πειραματιστεί με καπουτσίνο, καϊμάκια,  -και «καμάκια», φραπέδες, Και "φραπέδες" χτυπημένο αφρόγαλα και ζάχαρη, λάτε και φρεντοτσίνο κάποια στιγμή κατέληξες.

Ας πούμε εσπρέσο σκέτος ή διπλός μέτριος ελληνικός και τέλος. Ο καφές σου είναι ένας. Σαν την υπογραφή σου.

Αραγε ισχύει το ίδιο και με τους άντρες; Είναι ο τύπος του άντρα που διαλέγουμε ο ίδιος; Οι φήμες λένε πως όλες οι γυναίκες θέλουμε έναν άντρα ο οποίος να είναι ψηλός, καλογυμνασμένος, γοητευτικός, έξυπνος και πλούσιος. Εναν άντρα ο οποίος να έχει ωραία δάχτυλα, καλό αυτοκίνητο, ακριβό ρολόι και  όλα του τα μαλλιά. Να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, να γελάμε και να μας απογειώνει στο κρεβάτι.

Το ερώτημα, όμως, παραμένει:

Οι σύντροφοι της ζωής μας πρώην, νυν, επόμενοι, παράνομοι ή νόμιμοι είναι «φωτοτυπία» του ίδιου προτύπου;

Εξαιρετικά αβασάνιστα θα σας πω ότι συχνά τα γούστα μιας γυναίκας -ανάλογα  με τη φάση, την ηλικία, τις ορμόνες ή απλά την παρόρμηση-  αλλάζουν. Πώς, βρε παιδί μου, μια εποχή σού κολλάει να τρως μονίμως σουφλέ σοκολάτας και ξαφνικά σου γυρνάει το μάτι και το γυρίζεις σε κέικ καρότου, κάπως έτσι συμβαίνει και με τα αρσενικά της ζωής μας.

Εύκολα  περνάς από τον άντρακλα στον τρυφερό, από το γοητευτικό κάθαρμα στο ρομαντικό ποιητή κι απ΄το σιδερένιο στέλεχος πολυεθνικής στο γυμνασμένο προπονητή Tae Bo. Aρκεί να αισθανθείς ότι αυτός ο άντρας μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη.

 

Στην φωτό εγώ κι ο Γιωργάκης .Το καλοκαίρι που βγαίναμε. (Προ Αμάλ. Δεν τον ξεπέρασα, ποτέ...) 

 

Πάντως- κορίτσια μου- το κεφάλι, τα τακούνια

και οι προδιαγραφές

κάθε γυναίκας πρέπει

να παραμένουν πάντα ψηλά!

 

Και τι θέλει μία γυναίκα από το σύντροφό της για να νιώσει ευτυχισμένη; Ακόμη κι αν ο Μελ Γκίμπσον χρειάστηκε να αποτριχώσει τις καλογυμνασμένες -τότε- γάμπες του το μυστήριο δεν λύθηκε, όμως- πιστέψτε με-  δεν είναι δύσκολο να κάνετε μια γυναίκα ευτυχισμένη.

Ο άντρας πρέπει απλά να είναι:

Φίλος, Σύντροφος, Ψυχίατρος, Θεραπευτής, Καλός Ακροατής, Οργανωτικός, Καλός Πατέρας, Γυναικολόγος, Πολύ καθαρός, Συμπονετικός, Αθλητικός, Θερμός, Προσεκτικός, Γενναίος, Εξυπνος, Εραστής, «Αδελφός», « Πατέρας», Κυρίαρχος, Μάγειρας, Ηλεκτρολόγος, Ξυλουργός, Υδραυλικός, Μηχανικός,  Ανεκτικός, Συνετός, Ψυχολόγος, Αστείος, Δημιουργικός, Τρυφερός, Δυνατός, Συγκαταβατικός, Παθιασμένος, Ελεήμων, Φιλόδοξος, Ικανός, Θαρραλέος, Αποφασιστικός, Αληθινός, Αξιόπιστος, Διακοσμητής, Στιλίστας, Σεξολόγος και να  εξαφανίζει κατσαρίδες και λοιπά έντομα! (#44)

 

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΝΑ:
της κάνει τακτικά κομπλιμέντα, να  αγαπάει τα ψώνια, να είναι έντιμος, να είναι πολύ πλούσιος, να μην την καταπιέζει και  να μην κοιτάζει άλλες.
Να την προσέχει πολύ, χωρίς να περιμένει ανάλογη προσοχή, να της δίνει χρόνο, ειδικά χρόνο για τον εαυτό της, να της δίνει χώρο, χωρίς ποτέ να ανησυχεί πού πηγαίνει.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Να μην ξεχνάει ποτέ γενέθλια, επετείους και το πρόγραμμά της.
 

Τώρα πώς εσείς  μπορείτε να κάνετε έναν άντρα ευτυχισμένο;

Αφήστε τον ήσυχο!