Ναι, είναι τρελά δύσκολο να βρεις το κατάλληλο σουτιέν, κι όταν αυτό συμβεί, αρνείσαι να το αποχωριστείς. Τα σουτιέν όμως δεν είναι τζιν, που μπορείς να τα φοράς μέχρι να λιώσουν. Και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καταλάβεις πότε πρέπει να πας στο επόμενο (σαν τους άντρες, ένα πράγμα).

1. Δε θυμάσαι καν πότε το αγόρασες. Σκέψου ότι είναι σαν τα τρόφιμα. Κάποτε έχουν κι αυτά ημερομηνία λήξης. Αν το σουτιέν σου έχει κλείσει τα 3 του χρόνια, μάλλον ήρθε ώρα για απόσυρση.

2. Οι τιράντες δε συγκρατούν όπως πριν. Όσο κι αν τις σφίγγεις, δεν. Και αυτό ξέρεις, είναι το χειρότερο, αφού όταν το στήθος δεν έχει την κατάλληλη στήριξη, όχι μόνο χαλαρώνει αλλά μπορεί να πονάει ή να σε κάνει να καμπουριάζεις.

3. Το σύρμα έχει πεταχτεί έξω. Ναι, αυτό το συρματάκι κάτω από τη μπανέλα. Όχι μόνο μπορεί να σε τραυματίσει αλλά αποτελεί και αιίτα μολύνσεων. Δεν το θες.

4. Έχει ξεχειλώσει. Παρόλο που κάποτε ήταν το νούμερό σου, τώρα παρατηρεί ότι το στήθος σου «κολυμπάει» εκεί μέσα. Και επειδή αυτό αποκλείεται να μίκρυνε, τι μας μένει; Ότι το σουτιέν σου έχει χάσει τη φόρμα και το σχήμα του.

5. Έχει χαλάσει το κούμπωμα. Μπορεί να έχει φύγει ένα μέρος του κι εσύ να σκέφτεσαι «σιγά, αφού κουμπώνει ακόμα ok». Καθόλου ok, αφού όταν το σουτιέν δεν κουμπώνει καλά και δεν εφαρμόζει τέλεια στο κομμάτι της πλάτης, σημαίνει ότι δε προσφέρει τη στήριξη που πρέπει.

Γρήηηηγορα αντικατάσταση λοιπόν!