Ωραίο το φλερτ δε λέω, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν λέξεις και θέματα που δεν πρέπει να ανοίγεις γιατί είναι κίνδυνος - θάνατος. Πιστεύω πως δε θες να τον τρομάξεις και να τον κάνεις να τρέχει μακριά σου, είτε φλερτάρετε από κοντά, είτε με μηνύματα, είτε στο τηλέφωνο είτε με σήματα καπνού. Τι δεν πρέπει να αναφέρεις; Τα παρακάτω:

1. Πόσο τέλειος/ωραίος/κούκλος/παίδαρος είναι. Δεν εννοώ να μην του κάνεις κοπλιμέντα, μια καλή κουβέντα σε όλους αρέσει και όλοι την έχουμε ανάγκη, αλλά μην το παρακάνεις. Στο τέλος θα το πάρει πάνω του, άσε που από ένα σημείο και μετά οι καλές κουβέντες σου δε θα έχουν καμία απολύτως αξία εφόσον θα γίνουν συνήθεια.

2. Εγώ πότε θα γίνω μάνα. Άσε και το νυφικό που ονειρεύεσαι και τα παρανυφάκια που έχεις κλείσει ήδη, δε χρειάζεται ούτε να αναφέρεις πόσο  δεν μπορεί να περιμένει άλλο η μαμά σου να σε δει νυφούλα ή ότι ψάχνεις χώρο για δεξίωση. Θα τον τρομάξεις και θα σε περάσει για τρελή ο άνθρωπος (και με το δίκιο του).

3. Για το φάντασμα του πρώην. Δε χρειάζεται να τον βάζεις σε κάθε κουβέντα, βασικά δε χωράει σε καμία κουβέντα. Ποιος θέλει να μαθαίνει γι' αυτόν; Κανείς! Ούτε να τον θάβεις είναι ωραίο, τι τον κατηγορείς τον άνθρωπο σε έναν τρίτο; Ξέχασε τον!

4. Μη μιλάς για ιατρικά θέματα, για το γυναικολόγο που πρέπει να πας, για τις εξετάσεις αίματος, για την εγχείρηση που έκανες με κάθε λεπτομέρεια. Μπορεί να λιποθυμήσει κιόλας ο άνθρωπος και να τρέχεις.

5. Μη μιλάς σαν νταλικέρης (και καμία προκατάληψη προς το επάγγελμα), που σημαίνει μίλα όμορφα και ευγενικά, δε χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι όπως ο αδερφός σου όταν χάνει γκολ η θρυλάρα. Μη βρίζεις, μόνο φλερτ δε θα είναι αυτό.

6. Εγώ, εμένα, εγώ, προσωπικά, κατά τη γνώμη μου, εγώ και εγώ και εγώ. Δε γίνεται όλα τα θέματα να γυρνούν γύρω από εσένα και μόνο. Το φλερτ δε γίνεται με ένα μόνο παίκτη, πρέπει να δίνεις πάσες και στον άλλο, μην παίζεις εγωιστικά.

7. Άσε τους έρωτες και τις αγάπες. Πως γίνεται να τον αγαπάς στο δεύτερο ραντεβού; Μην μπερδεύεις τον ενθουσιασμό σου με συναισθήματα που δε γίνεται να νιώθεις ακόμη.