Για τους beauty κανόνες που όλα τα κορίτσια πρέπει να γνωρίζουμε, έχουμε μιλήσει. Τι γίνεται όμως όταν το θέμα μας είναι η μόδα;

1. Ξέχνα τα trends

Δε λέμε να μην έχεις μια στοιχειώδη ενημέρωση για το τι παίζει στα catwalks κάθε σεζόν (κι αυτό βέβαια, δεν είναι υποχρεωτικό), δε χρειάζεται όμως να σε πιάνεικαι ψύχωση προκειμένου να είσαι «στη μόδα». Ως γνωστόν, δείχνουμε καλύτερες με ό,τι μας ταιριάζει και μας κάνει να νιώθουμε άνετα, όχι με ό,τι υπάρχει στις βιτρίνες.

2. Ντύσου ανάλογα με το σώμα σου

Είναι στη μόδα τα leggings αλλά δε διαθέτεις πόδια μοντέλου ή κάνουν θραύση οι φαρδιές ζιπ κιλότ αλλά νιώθεις ότι δεν έχεις τα απαραίτητα... εκατοστά ύψους για να τις υποστηρίξεις; So what? Τα περισσότερα ρούχα που βλέπουμε στις πασαρέλες και τα περιοδικά,  είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε μοντέλα. Δε σε αναγκάζει κανείς να τα φορέσεις αν δε νιώθεις άνετα, ούτε θα σε ρωτήσει κανείς το γιατί.

3. Σταθερές αξίες

Υπάρχουν πράγματα που όπως και να το κάνουμε είναι διαχρονικά. Ένα λευκό πουκάμισο, ένα καλό τζιν, ένα blazer και μερικά ακόμη είναι εκείνα τα ρούχα που σου επιτρέπουν να κάνεις πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς, παραμένοντας κομψή και fashionable.

4. Δε χρειάζεται πάντα να κάνεις statement

Ναι, ο οίκος Moschino ανέβασε ζωντανές Barbie στην πασαρέλα, τι θα πει αυτό; Ό.τι θα κυκλοφορείς όλη την Άνοιξη μες στα ροζ; Όχι. Ξεκόλλα από τη σκέψη ότι το ντύσιμό σου θα είναι βαρετό αν δε φορέσεις κάτι πιο εκκεντρικό. Με το ζόρι δε γίνεται.

5. Less is more

Patterns, χρώματα, περίεργα μοτίβα... Πρέπει να σου αρέσουν οπωσδήποτε; Φυσικά και όχι. Προσωπικά θα μπορούσα να ζω με black & white σύνολα και δε νομίζω να είναι και τόσο μεμπτό αυτό. Αν αγαπάς τα κλασικά σύνολα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν θέλεις να τα κάνεις λίγο πιο παιχνιδιάρικα, τα αξεσουάρ είνα φίλοι σου. Όλα καλά δηλαδή.

6. Φόρα τα ρούχα σου, μη σε φορέσουν αυτά

Ή όπως λέμε στο χωριό μου, «own it!». Ωραία και χαλαρή μπορείς να δείξεις μόνο με ένα outfit του γούστου σου και όχι με κάτι που παρακαλάς να βγεις από ‘κει μέσα. Ντάξει, μερικές φορές εξαιρούνται τα ψηλοτάκουνα. #oops #love

7. Έμπνευση, μεγάλη έμπνευση

Εκτός από τα περιοδικά και τις επιδείξεις, μπορείς να πάρεις ιδέες από τόοοσα άλλα πράγματα. Ταινίες, streetstyle blogs, pinterest… Μέρη όπου μπορείς να δεις νορμάλ γυναίκες να ντύνονται super και να εμπνευστείς προκειμένου να εξελίξεις ή να ανανεώσεις και το δικό σου στυλ.