Από την στιγμή που τελείωσα τη σχολή και έπιασα δουλειά και όσο περνούσε ο καιρός άρχιζα να εκτιμώ όλο και περισσότερο την χαρά και την ανάγκη του να μένω στο σπίτι. Να σαπίζω στον καναπέ με ταινίες και φαγητό. Ιδανικά με παρέα, αλλά και μόνος. Και προφανώς αναφέρομαι στις μοναδικές μέρες που μπορώ να ξεφύγω από την καθημερινότητα της δουλειάς. Δηλαδή Παρασκευή βράδυ και Σάββατο, μέχρι Κυριακή απόγευμα. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν μου έλειπε να βγαίνω αυτές τις μέρες. Δεν σκεφτόμουν ότι είναι Σάββατο, δεν πρέπει να κάτσω μέσα. Άλλωστε ο ψυχαναγκασμός σκοτώνει την όρεξη.

Μετά από αρκετό καιρό που βρίσκομαι σε αυτό το state of life, έχω υιοθετήσει ένα modus vivendi διασκέδασης που ποντάρει πολλά σε άλλες μέρες. Και αυτό θα το καταλάβεις κι εσύ αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει. Και αν είχα ένα σπίτι που να μένω μόνος αυτά που γράφω θα τα έγραψα με μεγαλή πίστη. Θα τα έβλεπες όλα highlighted. Θες να μάθεις γιατί η γλύκα βρίσκεται στις καθημερινές και ιδίως Τετάρτες και Πέμπτες;

1.Το Σάββατο ο κόσμος που θα συναντήσεις έξω είναι αχταρμάς. Πολύ περισσότερο δεν ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Θα είναι μια παρέα με 18χρονα ή ακόμα χειρότερα 16χρονα στο μαγαζί και θα αισθάνεσαι κάπως. Άσε που παίζει να αρχίσουν τις hangover βλακείες. Τις έκανες κι εσύ στην ηλικία τους. Και αναγκάζεσαι να γίνεις η μαμά τους. Τύπου

2. Τα αγαπημένα σου στέκια γεμίζουν και δεν βρίσκεις να κάτσεις. Σόρι κιόλας αλλά άμα είναι να βγω το Σάββατο από τις 9 για να μπορέσω να πιάσω θέση στο μπαρ που θέλω καλύτερα να πάω σε πάρτι 12χρονων. Το Σάββατο θέλω να βγω από το σπίτι μετά τις 10 και 30 για να αντέξω σε πιθανό ξενύχτι. Τις καθημερινές θα βρεις άνετα και την κλασσική σου θέση, πίσω δεξιά γωνία, στο stand, από όπου μπορείς να κοζάρεις τον σερβιτόρο χωρίς να σε πάρει χαμπάρι.

3. Μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους. Προσωπικά δεν οδηγώ και βολεύομαι με τα ΜΜΜ. Αλλά αν έχεις αυτοκίνητο και το κατεβάσεις κέντρο για παράδειγμα βράδυ Τετάρτης ή Πέμπτης θα βρεις να παρκάρεις σχετικά εύκολα. Σάββατο βράδυ θα το παρκάρεις στην Πανόρμου για να πας στην Αγίας Φωτεινής.

4. Ο οργανισμός σου είναι σε mode αντοχής. Τις καθημερινές ρυθμίζεις τον εαυτό σου σε ένταση υψηλή ώστε να αντέξει την δουλειά. Και αυτή η ένταση δεν φεύγει. Άρα μπορείς να βγεις και να είσαι κομπλέ. Την Παρασκευή λόγου χάρη που μόλις γυρίσεις σπίτι κατεβάζεις διακόπτες δεν υπάρχει κουράγιο να σηκωθείς, να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς και να βγεις.

5. Αν δεν βγεις δεν έγινε κάτι. Έχεις την καβάτζα του Παρασκευοσάββατου. Με έχασες τώρα. Λέω ότι το Σάββατο αν δεν έχεις όρεξη να βγεις παίζει να ακούσεις γκρίνια από σχέση-φίλες. Τις καθημερινές αν βαρεθείς κανείς δεν θα σου πει τίποτα.

6. Το Σάββατο μετράει άγρια να φέρεις την παρέα στο σπίτι. Αυτό που ανέφερα στην αρχή. Μπορείτε να ξενυχτήσετε, να πιείτε, να φάτε και όλα αυτά πολύ φθηνά. Μπορείτε να μιλάτε και όλο το βράδυ για αυτά που σας απασχολούν. 

Αντικειμενικές δυσκολίες: Τις καθημερινές η παρέα σου μαζεύεται πιο δύσκολα, ενώ το ξενύχτι είναι συνήθως εκτός πλάνου.

Υ.Γ. Μπορείς να με πεις και σπιτόγατο