Οσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τόσο οι γνωστές και οι φίλες μου μιλούν συνεχώς για δίαιτες και αδυνάτισμα. Και τόσο διαπιστώνω πως η δίαιτα μοιάζει πολύ με το πρώτο ραντεβού με γκόμενο ή και γενικότερα, τη σχέση. Γιατί;


1. Δεν κρατάει πάντα για πολύ

Όπως στη δίαιτα, έτσι και στη σχέση, μπορεί εύκολα να «σπάσει». Ξεκινάς με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά πολλές φορές τα παρατάς και γυρνάς πάλι στο μηδέν. Πιστεύεις και ελπίζεις ότι θα πάει μια χαρά, αλλά δυστυχώς συχνά καταλήγει σε ... πανωλεθρία.

2. Παίρνεις καινούρια ρούχα

Πρώτο ραντεβού και θα φορέσεις τα περσινά κουρέλια; Όχι φυσικά! Θα πας για shopping και θα αγοράσεις κάτι που σου αρέσει και που θα σε κάνει πιο ομορφη. Το ίδιο κι όταν ξεκινάς δίαιτα. Τον πρώτο καιρό που τρως λιγότερο και ξεφουσκώνεις, αρχίζεις να αγοράζεις ρούχα που δε σου κάνουν ή που είναι τσίτα, ή που είναι ένα νούμερο μικρότερο, γιατί είσαι σίγουρη ότι θα τα φορέσεις όταν χάσεις μερικά κιλά ακόμα.

3. Σιχαίνεσαι και τα δύο

Σε κάποιο στάδιο της όλης διαδικασίας, φτάνεις στο σημείο να μισείς και τα δύο. Η δίαιτα σε κουράζει, νιώθεις καταπιεσμένη, αισθάνεσαι ότι δε μπορείς να κάνεις πράγματα που θέλεις και αντίστοιχα πρέπει να κάνεις πράγματα που σιχαίνεσαι. Το ίδιο και στη σχέση -είτε είναι το πρώτο ραντεβού, είτε το δέκατο. 

4. Όλοι ξέρουν παραπάνω από εσένα


Ξεκινάς δίαιτα; Όλοι κάνουν τους έξυπνους και συμβουλεύουν τι θα φας, πότε θα το φας, πως θα το φας. Βρήκες γκόμενο; Επίσης όλοι θα έρθουν να σου δώσουν συμβουλές και να σε καθοδηγήσουν καταλλήλως για το πως πρέπει να συμπεριφερθείς, τι πρέπει να φορέσεις κτλ. Ασ' τους να λένε!  Εσύ ξέρεις καλύτερα κι από όλους!

5. Ξέρεις το σωστό και το λάθος

Κατά βάθος, ξέρεις ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος και στις δύο περιπτώσεις. Γνωρίζεις στη μια περίπτωση τι πρέπει να φας και τι κάνει καλό στον οργανισμό σου, και στη δεύτερη περίπτωση επίσης «μυρίζεσαι» όταν κάτι δεν πάει καλά. Ξέρεις τα «πρέπει» και τα «μη», οπότε κάθε φορά που κάνεις την βλακεία -ή την κάνει εκείνος-, είσαι συνειδητοποιημένη.

6. Επιστρέφεις στις κακές σου συνήθειες

Κάποιες φορές, όταν για καιρό νιώθεις καταπιεσμένη, μια μέρα ξυπνάς και αρχίζεις ξανά την παλιά κακή σου ζωή. Στην περίπτωση της δίαιτας, μπορείς να ξανακυλήσεις -δεν στο εύχομαι- και να φας στην καθισιά σου μπέργκερ, πίτσα και γλυκά, σαν να μην υπάρχει αύριο. Στην περίπτωση της σχέσης, εάν νιώθεις καταπιεσμένη, με το που χωρίζεις, ξεκινάς τις ατασθαλίες, το πολύ έντονο φλερτ και αλλάζεις τον ένα γκόμενο μετά τον άλλον. Οι μεγάλες καταπιέσεις, φέρνουν και μεγάλες επαναστάσεις. Δε σε μαλώνω, για λίγο καιρό, έχει την πλάκα του.

7. Θέλουν σκληρή δουλειά

Και τα δύο. Όσο δύσκολα μπορείς να χτίσεις ένα σώμα, τόσο εύκολα μπορείς να το χαλάσεις. Το ίδιο και με τη σχέση. Είναι σαν το χτίσιμο ενός ουρανοξύστη. Παίρνει χρόνια για έναν-έναν όροφο, αλλά χρειάζεται μόνο ένας σεισμός ή ένα αεροπλάνο για να τον καταστρέψει. Και τα δύο όμως, αξίζουν τον κόπο!