Το καλοκαίρι είναι στη γωνία, πολύ σύντομα θα αρχίσει η ζέστη, ο ήλιος θα καίει τους πάντες εκτός από μένα - που δε μαυρίζω - και η παραλία θα μοιάζει ως η μόνη σωτήρια λύση. Μην αγχώνεσαι αν δεν έγινες ακόμη κορμί θανατηφόρο, ποτέ δεν είναι αργά (λέω στον εαυτό μου και με καθησυχάζω). Τι μπορείς να κάνεις:

1. Βρες όσο πιο γρήγορα γίνεται το μαγιώ σου για φέτος. Όσο πιο νωρίς το βρεις, τόσο πιο νωρίς θα ξεκινήσεις να το βάλεις στο μυαλό σου ώστε να μπεις πιο άνετα σ' αυτό.

2. Η' ξεκίνα να δοκιμάζεις τα παλιά σου. Αν στ' αλήθεια θες να νιώσεις άνετα μέσα σ' αυτό, 1-2 δοκιμές σε μαγιώ θα σε πείσουν είτε να προσέξεις τη διατροφή σου είτε να συνεχίσεις τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο.

3. Πρόβαρε και τα καλοκαιρινά σου μαζί - ή κάνουμε πλύση εγκεφάλου ή δεν κάνουμε. Αν σε χαλάει τόσο πολύ η εικόνα σου, θα διορθώσεις τις 2-3 ατασταλίες σου και όλα θα φτιάξουν.

4. Μήπως δε νιώθεις άνετα στο μαγιώ που διαλέγεις έτσι και αλλιώς; Μήπως είναι υπερβολικό για τα γούστα σου; Σκέψου αν θα ντρεπόσουν μέσα σ' αυτό όπως και να ήταν το σώμα σου.

5. Παραλίγο να το ξεχάσω, να θυμάσαι πως δε μας νοιάζει πως είναι η μία και η άλλη στην παραλία. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ με το μπικίνι σου.

6. Μη μειώνεις εσύ στην παρέα τον εαυτό σου, ούτε να κάνεις πλάκα με το σώμα σου. Πιστεύεις ότι με το να αυτοσαρκάζεσαι θα νιώσεις καλύτερα; Αφού μέσα σου σε ενοχλεί κι αυτό, σταμάτησέ το!

7. Κάθε φορά που πλησιάζεις στην εικόνα που θέλεις, να επιβραβεύεις τον εαυτό σου - όχι με γλυκά όμως!