Σίγουρα όταν πρόκειται για το φλέγον θέμα των μαλλιών μας, υπάρχουν πράγματα που μας αρέσει να τα κάνουμε με την ησυχία μας (μάσκες περιποίησης, πειραματισμούς με καινούριες βαφές κτλ), υπάρχουν όμως και στιγμές που όσο πιο εύκολα ξεπετάξουμε το χτένισμά μας, τόσο το καλύτερο. Ναι, για εκείνα τα νυσταγμένα πρωινά λέω, όπως και για όλες τις φορές που αργούμε στο ραντεβού μας. Θεωρώ λοιπόν πως δεν υπάρχει θηλυκό που δεν αγαπά τα μικρά κολπάκια και tricks που μας κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Σωστά;

1. Kάνε την κοτσίδα σου να φαίνεται πιο μακριά. Πώς; Χώρισε τα μαλλιά σε δύο μέρη (πάνω και κάτω) και πιάσε δύο κοτσίδες. Η επάνω θα καλύψει την κάτω δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση πιο μακριών μαλλιών. Σατανικό;

2. Ωραία τα τουφάκια που πετάνε (όταν θέλουμε). Δίνουν ένα ατημέλητο touch και κάνουν το look σου πιο χαλαρό. Όταν όμως θέλεις να κάνεις ένα πιο sleek χτένισμα, είναι τόσο μα τόσο εκνευριστικά. Πώς θα τα τιθασεύσεις λοιπόν; Με μια οδοντόβουρτσα και λίγη λακ!

3. Για να ελαττώσεις τον στατικό ηλεκτρισμό και το σπάσιμο των μαλλιών σου, άλλαξε τη βαμβακερή σου μαξιλαροθήκη σου και πάρε μια από μετάξι. Θα εκπλαγείς με το πόσο πιο απαλά και λεία θα είναι.

4. Aν σου παίρνει πολλή ώρα για να ισιώσεις τα μαλλιά σου με την πρέσα, ίσως φταίει το ότι την έχεις σε χαμηλή θερμοκρασία. Ακούγεται περίεργο, αλλά όσο πιο πολύ καίει, τόσο το καλύτερο, αφού θα χρειαστεί λιγότερη ώρα για κάθε τούφα, χωρίς πολλές επαναλήψεις. Άρα, λιγότερη ζημιά.

5. Για να γλιτώσεις το φριζάρισμα (και το φρικάρισμα), σταμάτα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα και χρησιμοποίησε ένα βα,βακερό ύφασμα. Οι πετσέτες κάνουν τα μαλλιά πιο άγρια και τα "σπάνε", ενώ το ύφασμα θα απορροφήσει την υγρασία χωρίς να τους κάνει ζημιά. Συνέχισε στεγνώνοντάς τα με κρύο αέρα και θα έχεις τα πιο super, λεία και απαλά μαλλάκια.