Money makes the world goes around, και εσύ για να σπουδάσεις, χρειάζεσαι χρήματα! Μήπως να επωφεληθείς από τις παρακάτω υποτροφίες;

 

-Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου δέχεται αιτήσεις για την απονομή έξι υποτροφιών από το Κληροδότημα Ιωάννου Β. Τσουκαλά για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές όλων των Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών (ΑΕΙ, ΤΕΙ) και Δημοσίων ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό του Δήμου Σκοπέλου που θα βεβαιώνει ότι ο ένας εκ των δύο γονέων κατάγεται από τη Δ.Κ. Γλώσσης και είναι γραμμένος στα δημοτολόγια ή στα Μητρώα Αρρένων της Δ.Κ. Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου.
Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στο ποσό των 100,00 ευρώ μηνιαίως (9 μήνες) και χορηγείται έως το τέλος των σπουδών τους (2 ή 4-5 χρόνια).
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 22 Γενάρη.

-Πτυχιούχοι ελληνικής ή κυπριακής υπηκοότητας καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις για υποτροφίες που θα καλύπτουν τα έξοδα σύντομων επισκέψεων στη Μ. Βρετανία για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μελέτης ή έρευνας σε τομείς δραστηριότητας της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. 
Τομείς Υποτροφίας
Οι τομείς αυτοί, ενδεικτικά, είναι: ελληνική και κυπριακή αρχαιολογία, τέχνη, ιστορία, γλώσσα, φιλολογία, θρησκεία, φιλοσοφία, εθνολογία, ανθρωπολογία, γεωγραφία, καθώς και η εφαρμογή των θετικών επιστημών για τη μελέτη οποιουδήποτε από τα παραπάνω θέματα.
Αντικείμενο
Το αντικείμενο της έρευνας/μελέτης πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένο και να καταδεικνύει την ευνοϊκή επίδραση που θα δεχθεί ο ερευνητής από την πρόσβαση που θα έχει σε παραπεμπτικό υλικό (σε βιβλιοθήκες ή μουσεία ή πανεπιστημιακές σχολές) ή και την επιστημονική γνώση και εμπειρία η οποία προσφέρεται στη Βρετανία, αλλά όχι στην Ελλάδα/Κύπρο.
Οι υποτροφίες συνήθως δεν αφορούν εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία ή τις πραγματοποιούν ήδη. Επίσης, δεν αφορούν κατά κανόνα εκείνους οι οποίοι διεξάγουν μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση ένας σαφώς καθορισμένος τίτλος προτεινόμενης μελέτης ενδεχομένως να αιτιολογήσει μια εξαίρεση.
Ποσό υποτροφίας
Το προσφερόμενο ποσό είναι £1.000 το μήνα, καθώς και κάλυψη ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή μέχρι το ποσό των £300. Θα προτιμηθούν υποψήφιοι κάτω των 45 ετών. Επίσης, πιθανώς να προτιμηθούν υποψήφιοι που δεν έχουν μακρά εμπειρία σπουδών στη Μ. Βρετανία.
Η Σχολή προτίθεται να προσφέρει τουλάχιστον δύο υποτροφίες κάθε χρόνο. Καμία υποτροφία δεν θα υπερβεί το διάστημα των τριών μηνών. Οι επιτυχόντες μπορούν να πραγματοποιήσουν την έρευνα σε κάποιο πανεπιστήμιο, μουσείο ή ανάλογο ερευνητικό ή εκπαιδευτικό κέντρο της Μ. Βρετανίας, κάτω από την επίβλεψη ενός καθηγητή. Μία σύντομη περίληψη της εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί στην αγγλική γλώσσα μόλις τελειώσει η επίσκεψή τους. 
Οι υποτροφίες πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους υποψήφιους για το ακαδημαϊκό έτος Οκτωβρίου 2015 – Σεπτεμβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Γραμματέα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στο τηλέφωνο 211 1022800 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00-13.00).
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Γενάρη.