Η γνώση είναι επένδυση, είχε πει ο καθηγητής μου στο Πάντειο Γιάγκος Ανδρεάδης -πατέρας του γνωστού από-τη-Ρώμη-για-τον-ALPHA-Θόδωρος-Ανδρεάδης-Συγγελάκης- και είχε δίκιο. Πέρα από το πολύ μπλα μπλα, την πολλή θεωρία και τα ατελείωτα brainstorming, υπάρχει και η χρηματική ανταμοιβή. Δε σπουδάζεις βέβαια για να παίρνεις υποτροφίες, αλλά όταν έρχονται, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, δεν σε χαλάνε κιόλας. Εγώ είχα πάρει ένα laptop, επειδή μπήκα τρίτη στη σχολή μου. Εσύ;

 

-Το Ίδρυμα Σαμούρκα προκηρύσσει:
-Τη χορήγηση τριών υποτροφιών, με επιλογή, σε Έλληνες φοιτητές, που θα εισαχθούν ως πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα, μέσω του συστήματος Πανελληνίων Εξετάσεων, και οι οποίοι θα έχουν αποφοιτήσει το 2015 από Γενικά Λύκεια ή Λυκειακές Τάξεις (με βαθμό τουλάχιστον "Λίαν Καλώς") ελληνικού νησιού, το οποίο απέχει από τον Πειραιά περισσότερα από 60 ναυτικά μίλια και ο μόνιμος πληθυσμός του να μην υπερβαίνει τους 3.500 κατοίκους, βάσει της τελευαίας απογραφής του 2011.
-Τη χορήγηση τριών  χρηματικών βραβείων ποσού εκάστου εξ αυτών 1.000 ευρώ σε όσους από τους ανωτέρω υποψηφίους επιτύχουν τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης και δεν έχουν επιλεγεί για τη χορήγηση υποτροφίας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους οικονομική αδυναμία για την αντιμετώπιση σπουδών Α.Ε.Ι. και σε κάθε περίπτωση το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 25.000 ευρώ κατά το έτος 2014. Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 - 7488703. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2015.

-Προκήρυξη προγράμματος υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου master και διδακτορικού) στην Ελλάδα και το εξωτερικό ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ωνάση. Συγκεκριμένα, θα χορηγηθούν σε όλους του επιστημονικού κλάδους και ειδικότητες τουλάχιστον 60 μεταπτυχιακές υποτροφίες εσωτερικού και 80 μεταπτυχιακές υποτροφίες εξωτερικού. Ωστόσο θα δοθούν, υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε παιδιά ναυτών και υπαλλήλων του Ομίλου Ωνάση. Πληροφορίες στο www.onassis.gr. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 2 Φεβρουαρίου 2015.