Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, τα αγόρια μάλλον τζάμπα παιδεύονται όταν προσπαθούν να δείξουν σε ένα κορίτσι πόσο τους αρέσει, αφού στο 82% των περιπτώσεων οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό κι εμείς δεν παίρνουμε καν χαμπάρι ότι… κάτι θέλει να πει ο ποιητής. Για να μην την ξαναπατήσεις ποτέ, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο υπαινικτικά αλλά και πιο σίγουρα σημάδια ότι του αγοριού απέναντι του έχεις γυαλίσει!

«Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο!». Θυμάστε την Αλίκη Βουγιουκλάκη να πέφτει επάνω στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία Μια Μοντέρνα Σταχτοπούτα και να αντιδρά μ’ αυτή την ιστορική φράση; Ε, λοιπόν. Όταν το αγόρι με το οποίο μιλάς βρίσκει κάθε τόσο μια αφορμή να σε αγγίξει -π.χ. σε πιάνει ελαφρά από τη μέση καθώς περπατάς μπροστά του, ακουμπά το γόνατό σου όταν σου μιλά ή σε σπρώχνει παιχνιδιάρικα καθώς ξεκαρδίζεται με το αστείο σου (βλ. Μενεγάκη)-, τότε προσπαθεί ο δόλιος να περάσει το μήνυμα ότι σε θέλει.

Σε πειράζει. Λέει ότι τα μαλλιά σου είναι αστεία, ότι η φωνή σου θυμίζει καρτούν κι ότι η καινούρια σου γκαμπαρντίνα είναι ό,τι πρέπει για τον Αστυνόμο Σαϊνη. Κι όμως. Δεν είναι ότι θέλει να σε πικράνει. Κάθε άλλο. Σε φλερτάρει. Τα αγόρια, ακόμα και όταν μεγαλώσουν, συναισθηματικά απέχουν ελάχιστα από εκείνο το παιδάκι στο προνήπιο που τράβαγε την αλογοουρά σου και σε δάγκωνε στο μάγουλο επειδή ήθελε να σε… παντρευτεί! Έτσι είναι η φύση.

Σου προσφέρει κάτι. Ένα ποτό, ένα λουλούδι, ένα μπισκοτάκι για τον καφέ… οτιδήποτε. Σιγά σιγά, θα φτάσει και στο μονόπετρο. Υπομονή!

 

Σε κοιτάει στα μάτια. Ένας άντρας (αλλά και μία γυναίκα) που ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτόν με τον οποίο συνομιλεί θα κρατήσει την άμεση οπτική επαφή για περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως. Εάν μάλιστα βρίσκεστε σε αρκετά κοντινή απόσταση, παρατηρώντας τις κόρες των ματιών του μπορείς να ανακαλύψεις εύκολα τι συμβαίνει, καθώς όταν μας αρέσει κάποιος, οι κόρες μας μεγαλώνουν. Προσοχή: μην το δοκιμάσεις εάν βρίσκεστε στο ημίφως, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση οι κόρες διαστέλλονται έτσι κι αλλιώς («για να σε βλέπει καλύτερα, παιδάκι μου»).

Θυμάται λεπτομέρειες. Αυτό το κοκτέιλ δεν έχει ολόιδιο χρώμα με τα σκουλαρίκια που φορούσες την προηγούμενη φορά που συναντηθήκατε τυχαία; Και εκείνη η ταινία που πήγαινες να δεις με τη φίλη σου, σου άρεσε ή… μούφα; Ένα αγόρι που θυμάται πράγματα που σε κάποιον άλλον θα περνούσαν απαρατήρητα είναι προφανές ότι σε προσέχει περισσότερο και πιθανότατα προσδοκά και περισσότερα από τη σχέση σας.