Πολύ συχνά, όταν έχεις κάποιο θέμα με το αγόρι σου, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν το πρόβλημα που σας απασχολεί διορθώνεται ή αν είναι από αυτά τα ζητήματα που ποτέ δεν λύνονται και τρώνε σιγά-σιγά την σχέση σας σαν το σαράκι.

Πώς να δεις τα πράγματα ξεκάθαρα εκεί που μπλέκεται τόσο συναίσθημα; Αν λοιπόν δεν μπορείς να βρεις μόνη σου τα σημάδια, σου δίνουμε εμείς 9 αρκετά καλούς λόγους για να βάλεις τίτλους τέλους στην σχέση σου.

1. Δεν σε υποστηρίζει

Προφανώς και δεν γίνεται δύο άνθρωποι να ταιριάζουν απόλυτα σε όλα, γι΄αυτό μην περιμένεις το αγόρι σου ντε και καλά να ξετρελαίνεται με το fashion blog σου για το οποίο τόσο καμαρώνεις. Ωστόσο, θα πρέπει οπωσδήποτε να σε υποστηρίζει στην προσπάθειά σου και να σε σέβεται, όπως όλοι οι κοντινοί σου άνθρωποι-φίλοι και συγγενείς. Αν είναι αδιάφορος ή ακόμα και ειρωνικός απέναντι στους στόχους ή τις αξίες σου, μάλλον δεν του αξίζει να βρίσκεται δίπλα σου.

2. Δεν προσπαθεί καν να τα πάει καλά με τους φίλους/τις φίλες σου

Σ έναν ιδανικό κόσμο, η σχέση ανάμεσα στο αγόρι και την κολλητή σου θα ήταν μια σχέση αλληλοεκτίμησης και συμπάθειας. Δυστυχώς, στην αληθινή ζωή το ότι εσύ αγαπάς δύο άτομα δεν αρκεί για να αγαπιούνται και αυτά μεταξύ τους. Οπότε, μην απογοητεύεσαι απλά και μόνο επειδή το αγόρι και οι φίλοι σου δεν έγιναν κολλητάρια απ΄την στιγμή που γνωρίστηκαν. Αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί είναι το να μην μπορεί να τους ανεχτεί ούτε για ένα καφέ ή αν προσπαθεί να στρέψει και εσένα εναντίον τους. Διωχ'τον τον γρουσούζη!

3. Δεν βρίσκει ποτέ χρόνο για σένα

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς συχνά γινόμαστε υστερικές με αυτό το θέμα. Όχι, δεν σημαίνει ότι το αγόρι σου σε γράφει αν άργησε ένα 10λεπτο να σου απαντήσει σ'ένα μήνυμα ή αν θέλει ένα απόγευμα να κάτσει με την οικογένειά του στο σπίτι. Αλλά αν σε κάνει μονίμως να αισθάνεσαι δευτερεύουσα στην ζωή του και ότι το ματσάκι με τους κολλητούς του στην αλάνα της γειτονιάς είναι πιο σημαντικό από σένα, καλύτερα να τον ξεχάσεις. Μάλλον τον ενδιαφέρει πιο πολύ να'χει μια καβάτζα παρά μια σχέση. Αν δεν βρίσκει χρόνο για σένα, απλά δεν αξίζει τον χρόνο σου.

4. Δεν σε αφήνει να κάνεις βήμα

Στην αρχή σίγουρα θα νιώσεις κολακευμένη από την συμπεριφορά του. Σε ποια δεν αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής; Από ένα σημείο κι έπειτα, όμως, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι...ένα πνίξιμο, βρε παιδί μου. Κι αυτό γιατί ο γκόμενος-τσιμπούρι θα γκρινιάξει κάθε φορά που θα θελήσεις να βγεις με τις κολλητές σου αντί γι'αυτόν ή που απλά θα χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Αρχικά, προσπάθησε να του ξεκαθαρίσεις ότι όσο ωραία κι αν περνάς μαζί του, έχεις και ζωή πέρα απ'αυτόν. Αν δεν πάρει το μήνυμα, απομακρύνσου. Αργά ή γρήγορα, το να ασχολείσαι μόνο με το αγόρι σου θα έχει επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής σου, π.χ. στον κοινωνικό ή ακόμα και στις σπουδές σου.

5. Δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει η προοπτική μιας σχέσης

Αν τα πράγματα μεταξύ σας δεν είναι ξεκάθαρα από την αρχή, λογικά κάποια στιγμή θα ξεκινήσετε μια σχετική συζήτηση. Αν στην ερώτησή σου "Θες να το επισημοποιήσουμε;" η απάντησή του δεν είναι ένα ενθουσιώδες "Ναι!", δυστυχώς μάλλον δεν σε γουστάρει όσο τον γουστάρεις εσύ. Μην απελπίζεσαι: είσαι νέα ακόμα και ειδικά για σένα έχει κι αλλού πορτοκαλιές. Γιατί να περιορίσεις τον εαυτό σου σ'ένα άτομο το οποίο δεν μπορεί να ανταποδώσει τα συναισθήματά σου;

6. Ένας από τους δυο σας πρόκειται να σπουδάσει στο εξωτερικό

Όχι, το να μείνετε για ένα μεγάλο διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο δεν σημαίνει απαραίτητα τον θάνατο της σχέσης σας. Όσον αφορά όμως τις σχέσεις από απόσταση, πρέπει να υπάρχει πολλή καλή θέληση και από τις 2 πλευρές για να δουλέψουν. Οπότε, αν ένας από τους δυο σας σκοπεύει να φύγει για σπουδές έξω, καθίστε και συζητήστε σοβαρά κατά πόσο είστε και οι δυο διατεθειμένοι να το προσπαθήσετε. Αλλιώς, δεν λέει το να κάθεσαι να αγωνιάς για το τι κάνει ο greek lover σου εκεί στα ξένα.

7. Δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς

Σε καμία δεν αρέσουν οι ψεύτες. Αν προσπαθεί να σε βεβαιώσει με αφύσικο, ύποπτο τρόπο ότι με την Μαιρούλα, την καινούργια του γνωριμία είναι απλά φίλοι (Μα ναι! Στο ορκίζομααι) ή αν τον πιάσεις στα πράσα να σου λέει ένα εξόφθαλμο ψέμα, παράτα τον. Οι σχέσεις χτίζονται πάνω στην εμπιστοσύνη, και όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν υπάρχει απλά και σχέση. Θα πρέπει επίσης να αποφύγεις κάποιον που έχει γνωστό ιστορικό απιστίας και ψευτιάς. Ναι, αν απάτησε την προηγούμενή του σχέση με σένα, μπορεί άνετα να απατήσει και εσένα στο μέλλον.

8.Έχετε κολλήσει σε μια on-off σχέση

Αυτού του τύπου οι ασταθείς σχέσεις φαίνονται ελκυστικές γιατί δεν έχεις μεγάλες υποχρεώσεις απέναντι στον άλλο, αλλά ταυτόχρονα είναι στην διάθεσή σου όποτε χρειάζεσαι λίγη... στοργή. Αν όμως το να βρίσκεστε έχει σταματήσει να είναι τόσο διασκεδαστικό και συνέχεια καβγαδίζετε, μάλλον ήρθε η ώρα να πείτε αντίο. Στην αρχή σίγουρα θα σου λείψει, αλλά πλέον θα μπορείς να κάνεις μια φρέσκια αρχή με ένα άλλο άτομο και να δεσμευτείς σε μια full-on σχέση που πραγματικά θα σε γεμίζει.

9. Δεν βλέπεις να έχετε μέλλον

Δεν μιλάμε τώρα για το εάν εσύ προτιμάς την πίτσα και αυτός το σουβλάκι, αλλά αν οι αντιθέσεις σας είναι σημαντικά περισσότερες από τα κοινά σας, όταν εκλείψει ο αρχικός ενθουσιασμός η σχέση κάπου θα κολλήσει. Ειδικά αν είσαι σε ηλικία που σκέφτεσαι τον γάμο και βλέπεις όλες τους συντρόφους σου ως υποψήφιους γαμπρούς, πρέπει να το προσέξεις περισσότερο. Δεν μπορεί ο πατέρας των μελλοντικών σου παιδιών να είναι ο πρώτος τυχόντας!