Πιστεύεις κι εσύ ότι η πολιτική είναι τόσο βαρετή που το άκουσμα της λέξης και μόνο σου προκαλεί χασμουρητά; Κι όμως… η πολιτική είναι στην πραγματικότητα κάτι που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει τουλάχιστον όσο το να μάθεις πού συχνάζει εκείνο το αγόρι που γνώρισες στη σχολή και σου φάνηκε πολύ νόστιμο! Μέτρα λόγους γιατί:

  • Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνονται στη Βουλή δεν αφορούν μόνο κάτι κουστουμαρισμένους βαρετούς τύπους που κυκλοφορούν στο Κοινοβούλιο ή μόνο το μπαμπά σου. Αφορούν τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να ενημερώνεσαι!
  • Η πολιτική σού δίνει τη δύναμη να αλλάξεις τα πράγματα. Ναι, εσένα προσωπικά. Με την ψήφο σου, την άποψή σου, τις απαιτήσεις που έχεις και εκφράζεις. Ο βασικός λόγος που τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει είναι ότι υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που δέχονται παθητικά τις πολιτικές διαδικασίες.
  • Η πολιτική είναι παντού! Από το αν θα μαζευτούν τα σκουπίδια στο δρόμο σου, μέχρι αν θα λειτουργήσει κανονικά η σχολή σου, αν θα υπάρχει γιατρός στο νοσοκομείο (αχρείαστος να ‘ναι), αν θα βρεις δουλειά κι αν θα νιώθεις ασφάλεια όταν επιστρέφεις μόνη σου τη νύχτα, όλη σου η ζωή σχετίζεται με αποφάσεις που παίρνονται από πολιτικούς.
  • Οι πολιτικοί χρειάζονται τη βοήθειά σου… Ξέρω ξέρω, πιστεύεις ότι όλοι νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, κι ίσως έχεις δίκαιο σε πολλές περιπτώσεις. Εάν όμως υπάρχει κάποιος άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στο δήμο, τη σχολή ή το επαγγελματικό σου συνδικάτο, να ξέρεις ότι μόνο αν τον στηρίξεις θα καταφέρει να κάνει πράξη όσα κι εσύ θωρείς σωστά.
  • Αν θέλεις να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να αλλάξεις εσύ. Γιατί στην πραγματικότητα, ο καθένας μας έχει τη δύναμη να αλλάξει μόνο τον εαυτό του. Κι αν συνεχίσουμε να δείχνουμε απάθεια για το ένα πράγμα που μας αφορά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο,  τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο.