Κάθε άνθρωπος σε τούτο το στερέωμα έχει μια μέρα του χρόνου που νιώθει ότι ο κόσμος έχει στρέψει τα βλέμματα πάνω του.  (Η γιορτή είναι ένα τίποτα. Άμα σε λένε και Νίκο/Γιάννη/Δημήτρη είναι σα να μην γιορτάζεις). Αφού δεν είναι η γιορτή, τι μας μένει; Ναι, το βρήκες τα γενέθλια. Θα περίμενες περισσότερο ενθουσιασμό ε; Καλά γεννήσου πρώτα μήνα Δεκέμβρη και ιδίως από τις 15 του μήνα και μετά, και έλα να μου πεις για ενθουσιασμό.

 

Ξεκάθαρα τα γενέθλια στο φινάλε της χρονιάς είναι χάλια. Και έχω 8 πολύ καλούς λόγους για να στο τεκμηριώσω.

1.Η ενηλικίωση άργησε μια μέρα. Όλοι οι άλλοι στην τάξη σου τα έχουν κλείσει είναι ενήλικοι και με τη βούλα και πάνε σε κλαμπ και πίνουν ποτό. Κι όταν τους περνούν για 14 ετών δείχνουν την ταυτότητα και ρουμπώνουν τους πορτιέρηδες. Μπορούν να νοικιάσουν τσόντ…όχι αυτό είναι εμών των αγοριών. Έχουν ξεκινήσει και μαθήματα οδήγησης. Κάποιοι έχουν πάρει και δίπλωμα. Και κανείς δεν ενθουσιάζεται πλέον που οδηγείς.

2.Ξεμένεις πίσω. Ακριβώς επειδή οι κολλητές σου είναι 18 γιορτάζουν το ενήλικο της ζωής τους κι εσύ τρως την κοροϊδία που είσαι ακόμα 17. «17 και 6 μηνών παρακαλώ».

3. Πάρτι σε σπίτι. Τέλος του χρόνου σημαίνει κρύο- εντάξει προφανώς φέτος δεν γουστάρει- άρα δεν είναι και πολύ εύκολο να κάνεις πάρτι σε μαγαζί. Ξεπέφτεις στην επιλογή του σπιτιού, όπου θα είναι η μάνα σου, ο πατέρας σου, οι θείοι, η πιατέλα με τα λουκανικοπιτάκια (κλωτσά στα πλευρά σε όσους το λένε λουκανοπιτάκι) και η γειτόνισσα που ήρθε να αρμέξει την τούρτα. Επιτυχιάρααααααα!

4. Πάρτι μία και χτύπα την άλλη. Εννοείται πως εκείνες τις μέρες λείπουν οι περισσότεροι και αρπάζεις τις περισσότερες χυλόπιτες της ζωής σου. Θα έρθεις στο πάρτι μου; Θα πάω στο χωριό με τους γονείς. Θα έρθεις στο πάρτι; Θα πάω Λονδίνο με την αδερφή μου. Θα έρθ…Ποιο πάρτι, αφού κι εγώ θα λείπω…

5. Γενέθλια vs Εξεταστικής σημειώσατε διπλό. Η εξεταστική είναι σε ένα μήνα και κάποιοι έχουν αρχίσει να διαβάζουν, οπότε έχουν έτοιμη την δικαιολογία να σου πουν ότι δεν θα τα καταφέρουν. Ενώ πραγματικά δεν έρχονται γιατί συμβαίνει το #4.

6. Τσιγκουνιές στα δώρα. Για κάποιον καργ***η λόγο το σύμπαν έχει κατουρήσει πάνω σου. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι συγγενείς και φίλοι σου παίρνουν ένα δώρο που είναι και σαμπουάν και μαλακτικό. Γενεθλίων και Χριστουγέννων δηλαδή. Τι κάνει το ανάλγητο κράτος; Ούτε η διαφήμιση της Cosmote με τον γάμο της κόρης που γιορτάζεται με τα γενέθλια της μάνας και την πρωτοχρονιά.

7. Φόρεμα-καλόγρια. Πες ότι υπερκέρασες όλα τα παραπάνω εμπόδια και κάνεις πάρτι σε μαγαζί. Θες να δείξεις λίγο μπούτι και να είσαι καμπριολέ, αλλά με το κρύο δεν παίζουν. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος; Ρώτα τις θηλές σου που κόβουν γυαλί!

8. Δεν μεγαλώνεις αργότερα. Θα έλεγες ότι τουλάχιστον θα γερνάς αργότερα από τις φίλες σου. Να! Πάρε μια συμπάντια μούντζα! Με το που μπαίνει ο χρόνος σου φορτώνουν άλλο ένα έτος. Μα δεν τα έχω κλείσει ρε παιδιά ακόμα;

Τουτ τουτ τουτ….