Oταν εμφανίστηκε το Facebook κάπου το 2004 και διαδόθηκε κάπου το 2006, όσοι έφτιαχναν προφίλ εκεί, έψαχναν ένα μέσο για να ‘ρχονται σ' επαφή με όσους είναι μακριά, ή δεν είχαν χρόνο να δουν στη… fast forward καθημερινότητα τους. 

Πριν απ’ αυτό υπήρχε το MSN, το Hi-5 (φαντάζομαι δεν είναι σαν τις κοπελίτσες που τραγουδούσαν, ούτε που ξέρω πως γράφεται) και μερικά ακόμη πιο.. ψάχνω γκόμενο/γκόμενα. Όμως η αναζήτηση εκεί δεν ήταν τόσο εύκολη. Πέρασαν τα χρόνια και μετά το Facebook ήρθε το Twitter. Μετά το Instagram. Και το LinkedIn, το Pinterest, το Skype, το Foursquare ενώ προσφάτως έσκασε μύτη και το Ello. Και υπάρχουν και τα Reddit και WhoSay. Κι έκανες λογαριασμό σε όλα. Δεν άφησες social media που να μην τρύπωσες. Και σε ρωτάω ειλικρινά: πώς την παλεύεις;

Την ώρα που κάποιος άλλος- ελπίζω να υπάρχει- μετράει στιγμές, εσύ κάνεις log in. Τη στιγμή που κάποιος απολαμβάνει το ποτό εσύ το στήνεις για να το φωτογραφήσεις και να το βάλεις στο Insta με 384584 hashtags. Το παρακάτω βίντεο με τον Justin Timberlake και τον Jimmy Fallon είναι preview ή και flashback της μέρας σου.

Φαντάζομαι ο λόγος που τα ‘κανες είσαι μέσα σε όλα. Δεν λέω ότι είναι κακό να δοκιμάζεις κάτι νέο. Λέω ότι είναι περίεργο να σου αρέσουν όλα. Και φαντάζομαι ότι θες να τα διατηρείς ενεργά και να κάνεις ενημερώσεις. Αυτό από μόνο του χρειάζεται σημαντικό απ’ τον πολύτιμο χρόνο μέσα στη μέρα. Δεν λέω πάλι, η ζωή είναι δική σου, αλλά αν δεν είσαι social media manager (μα τι ωραίους τίτλους που εφευρίσκουμε!), δεν υπάρχει λόγος να ‘χεις τόσα. Μισό έχω ένα notification.

Εκτός αυτού, πώς μπορείς και θυμάσαι ποιον κωδικό έχεις στο καθένα; Είσαι κάποιο εξελιγμένο ον; Ξέρω ξέρω, θα μου πεις υπάρχει ειδικό εργαλείο που τα συγκεντρώνει όλα τα δίκτυα και τα passwords σε ένα… νοικοκυρεμένα. Βλέπεις εγώ αυτό δεν το ‘ξερα γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ. Με το Facebook μόνο και δεν αντέχω να ‘μαι όλη μέρα σε αυτό. Όπα κάποιος μου ‘κανε fav!

Σωστό το επιχείρημα σου ότι δικτυώνεσαι όσο περισσότερο μπορείς για επαγγελματικές και για κοινωνικές-/ερωτικές αναζητήσεις. Ωστόσο το ένα, η έστω τα δύο δίκτυα μοιάζουν υπεραρκετά. Όλα μαζί, μόνο στην ειδική πτέρυγα για social media addict θα σε στείλουν. Τουλάχιστον αν είναι να κάνεις hashtag, κάνε ένα #y-olo ρε αδερφέ!