Θέλεις να κάνεις το χώρο σου να δείχνει χριστουγεννιάτικος αλλά δεν έχεις δέντρο, λεφτά να αγοράσεις ή χώρο όπου μπορείς να τ οβάλεις χωρίς να σκοντάφτεις πάνω του κάθε φορά που χρειάζεται να πας στην τουαλέτα; Σου έχουμε τη λύση. Ή, μάλλον, πολλές λύσεις να διαλέξεις!

Δες λοιπόν και πάρε ιδέες:

Πόρτα - πόρτα

Τοποθέτησε μερικές μπάλες πάνω στην πόρτα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα δέντρο. κόλλησε στο περίγραμα φωτάκια κι έχεις έτοιμο ένα χριστουγεννιάτκο δέντρο που δεν σου πιάνει καθόλου χώρο. Μπορείς να κολλήσεις τις μπάλες με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης (δοκίμασε πρώτα εάν βγαίνει από την πόρτα χωρίς να αφήνει σημάδια, κυρίως εάν νοικιάζεις το σπίτι, γιατί διαφορετικά ποιος ακούει το σπιτονοικοκύρη)!

Για βιβλιοφάγους

Βάλε τα βιβλία σου το ένα πάνω στο άλλο έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν κώνο και στόλισε το δέντρο σου με φωτάκια. Έτσι θα έχεις διπλό όφελος: θα αποκτήσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο εύκολα και ανέξοδα και θα έχεις τακτοποιημένα τα βιβλία σου. Μοναδικό μειονέκτημα, αν θέλεις κάποιο από τα βιβλία αυτά ή θα πρέπει να χαλάσεις το δέντρο ή να αρχίσεις να διαβάζεις για εξεταστική μετά των Φώτων. 

Μόνο φωτάκια!

Αφού, έτσι κι αλλιώς, τα φωτάκια είναι που κάνουν όλη την ατμόσφαιρα, τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα; Μπάλες, δέντρα, φάτνες, αστέρια κ.λπ. δεν είναι απαραίτητα σ' αυτό το κόνσεπτ. Για να το υλοποιήσεις, στερέωσε μια σειρά φωτάκια στον τοίχο, σε σχήμα δέντρου. Βάλτε στην πρίζα και... Καλές γιορτές και του χρόνου!

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το δέντρο

Στην προκειμένη περίπτωση, όπου "δέντρο" σκέψου απλώς ένα κλαδί που θα βάψεις με σπρέι σε μεταλλικό αημί ή χρυσαφί χρώμα, θα στεεώσεις σε ένα μικρό κασπό που θα γεμίσεις με τις πέτρες που μάζευες το καλοκαίρι στην παραλία (είδες που κάπου χρειάστηκαν) και θα στολίσεις με μπάλες και φωτάκια. Το βάζεις στο τραπέζι, το κομοδίνο, τον πάγκο της κουζίνας ή όπου αλλού θες. 

Η μελωδία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

Μια κυριολεκτικά "λαμπρή" ιδέα, χάρη στους ιριδισμούς που προκαλούνται από την αντανάκλαση του φωτός από τα λαμπιόνια πάνω στην επιφάνεια των cd, τα κολλά σε μια επιφάνεια (τοίχο ή πόρτα) σε τριγωνικό σχήμα, προσθέτεις ένα αστέρι ή φιόγκο!) στην κορυφή κι ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι για βάση, φωτάκια κι... έτοιμο. Αν θα ξαναπέσουν τα cd σου ή θα καλλάνε αν τα βάλεις μετά στο Cd player, μη με ρωτάς... δεν ξέρω!

Μαζί με το βαφτιστήρι σου!

Κόβεις λωρίδες από χαρτί τύπου γλασέ (αν δεν θυμάσαι τι είναι, ρώτα το βαφτιστήρι ή το ανιψάκι σου... εκείνο ξέρει), σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τα κολλάς πάνω στον τοίχο ξεκινώντας πάνω πάνω από το μικρότερο και καταλήγοντας στο μεγαλύτερο, κι έτσι έχεις το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για πιο "καλλιτεχνική" δουλειά, τοποθέτησε μερικά λοξά και μελέτησε πρώτα τους συνδυασμούς των χρωμάτων. 

Αυτά από εμάς... Εάν σου κάτσει καμια καλύτερη ιδέα, βγάλε μια φωτογραφία και στείλτη μας να την προσθέσουμε. 

Και του χρόνου, να είμαστε καλά!