Από το καλοκαίρι όλοι ανέμεναν αυτή την σειρά πως και πως, καθώς όλα τα στοιχεία προδιέθεταν για κάτι δυνατό. Από την μία η Shonda Rhymes, παραγωγός του Grey’s Anatomy και του Scandal , δύο υπερεπιτυχημένων σειρών, κι από την άλλη η Viola Davis στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της μας έκαναν να θέλουμε να την δούμε. Και τώρα καθώς φτάνει στο φινάλε του πρώτου της κύκλου δεν μετανιώσαμε για την επιλογή.

Καθώς το Fox θα προβάλλει το How To Get Away With Murder από αυτή την Πέμπτη 4/12, θα σας παρουσιάσω έναν από τους κορυφαίους ρόλους τηλεοπτικής σειράς της χρονιάς, που να μου το θυμηθείτε θα είναι και φαβορί για να πάρει Emmy.

Η Annalise Keating είναι μια αυταρχική και κυνική καθηγήτρια ποινικού δικαίου. Τόσο κυνική που έχει εφεύρει άλλο όνομα γι΄αυτό που κάνει. Και είναι τόσο κυνικά ωμό και ωμά κυνικό για το επάγγελμα της που σε γοητεύει: How To Get Away With Murder. Σα να σου λέει ότι «μπορεί η κοινωνία να επιβάλλει την τιμωρία του δολοφόνου, αλλά εγώ έχω στόχο να αθωώσω τον ένοχο».

Από τους πελάτες της απαιτεί να της έχουν πει τα πάντα. Και οφείλουν να γνωρίζουν ότι η έκβαση της δίκης είναι μία και μοναδική: αυτή που θέλει η Annalise. Ακόμα κι αν ο κατήγορος ή κατηγορούμενος αλλάξει γνώμη στην διάρκεια της δίκης, όπως στο 7ο επεισόδιο.  Αν πάλι της έχουν αποκρύψει κάτι τότε τους  πήρε και τους σήκωσε. Επιπλέον, παίρνει το δικαίωμα από μόνη της να κάνει φύλλο και φτερό την ζωή σου για να ξέρει τι θα πει.

Δεν δουλεύει μόνη της. Έχει δύο συνεργάτες που ακολουθούν τον βηματισμό της, αλλά παρεκκλίνουν στα κρυφά και μόνο αν είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Έχει όμως στην δούλεψη της και 5 φοιτητές της, που υπακούουν εξίσου με στόχο να πάρουν το μεγάλο επάθλο.

Η Keating είναι μια γυναίκα σκληρή στο φαίνεσθαι και το είναι ως προς την δουλειά της. Τόσο σκληρή που έβαλε τον γκόμενο της να ψευδομαρτυρήσει και τον άφησε άνεργο. Βασικοί της κανόνες: «Αποκήρυξε τον μάρτυρα. Βρες ένα νέο ύποπτο. Θάψε τα ενοχοποιητικά στοιχεία».

Πρόκειται για έναν σύγχρονο Αχιλλέα. Θα χρειαστείς πολύ, μα πάρα πολύ χρόνο για να βρεις τις αδυναμίες της. Δεν έχει. Μόνο μία. Τον άντρα της. Είναι άπιστος και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα στυγερό έγκλημα φοιτήτριας του. Αυτό θα οδηγήσει και στην δολοφονία του. Από το νεκρό του πτώμα ξεκινάει να εκτυλίσσεται η ιστορία. Από εκείνη; Μάλλον. Γιατί; Θα το καταλάβετε  εν καιρώ.

Η Viola Davis πάντως μιλάει για τον ρόλο της καριέρας της: «Στα 49 μου και μετά από 26 χρόνια στην δουλειά, θεωρώ ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να παίξω ένα τέτοιο χαρακτήρα. Είναι φανταστική. Μου επιτρέπει να δείξω τη δύναμή μου ως ηθοποιός».

Πρεμιέρα Fox Life: Πέμπτη 4/12 21:50

Για περισσότερα επισκεφθείτε το site www.foxlifetv.gr/how-to-get-away-with-murder και τη σελίδα του FOX Life στο Facebookwww.facebook.com/GreeceFoxlife