Ψάχνεις ένα υγιεινό γλύκισμα το οποίο θα σε γεμίσει ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες; Το ‘χουμε.

Ελπίζουμε να μην είσαι απ’ αυτές που που ακούν «γιαούρτι» και σκέφτονται στερητικές δίαιτες. Η συγκεκριμένη τροφή είναι απ’ τα καλύτερα καύσιμα που μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου.

Γι’ αυτό σου προτείνω μια πανεύκολη συνταγή και μία απ’ τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό σου γεύμα, ώστε να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά, γεμάτη ενέργεια. Απόλαυσέ το κι ως απογευματινό σνακ, για έξτρα τόνωση πριν τη γυμναστική σου. Πάμε να δούμε πώς θα το ετοιμάσεις:

1. Σ' ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με λίγη κανέλα, μέχρι να πάρει μορφή κρέμας. Η κανέλα είναι πραγματικό δώρο για το σώμα σου, αφού βοηθά στα… πάντα. Απ’ το να κάνεις περισσότερες καύσεις, μέχρι να ελέγχεις τη γλυκόζη στο αίμα σου, ενώ το γιαούρτι απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις χορτάτη για πολλή περισσότερη ώρα.



2. «Διακόσμησε» με οτιδήποτε προτιμάς από φρούτα ή καρπούς. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές: μπανάνα κομμένη σε φέτες, βρώμη, μύρτιλλα και raspberries, φράουλες ή superfoods όπως goji berries, ιπποφαές και chia seeds (μην προβληματίζεσαι απ' τις ονομασίες, πλέον τα βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα).

3. Αν θέλεις λίγη έξτρα γλύκα πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάυης (θα το βρεις κι αυτό στα βιολογικά είδη), ή τρίψε λίγη κουβερτούρα (λίγη όμως). Yummy!

Αυτό ήταν λοιπόν, τόσο απλό και τόσο μα τόσο νόστιμο! Όπως βλέπεις, το ατού της συγκεκριμένης συνταγής είναι ότι την προσαρμόζεις όπως ακριβώς θέλεις.

Enjoy dears!