Το πώς ένα ζευγάρι τακούνια μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας, το ξέρουμε ήδη.

 

Εδώ θα συζητήσουμε κάτι πιο πρακτικό, όπως τα 6 σωτήρια tips που πρέπει να έχεις κατά νου ώστε να περπατάς με άνεση και χάρη και, κυρίως, χωρίς πόνο.

Κάτι σαν την αγαπημένη μας Victoria Beckham που δε διστάζει να ανέβει μέχρι και στον διάδρομο με τα ψηλοτάκουνα booties της.

1. Το μέγεθος μετράει

Δεν έχει σημασία αν ήταν το τελευταίο ζευγάρι. Θα σε συμβούλευα να μην πάρεις ποτέ παπούτσι μικρότερο ή μεγαλύτερο. Πρέπει να εφαρμόζει τέλεια. Αλλιώς ο Πρίγκιπας θα έψανε με τόση μανία τη Σταχτοπούτα;

2.  Ready, steady, go

Όσο πιο παχύ, τόσο πιο καλό (μην πάει ο νους σου στο πρόστυχο). Σύμφωνοι, οι γόβες στιλέτο είναι πολύ πιο sexy αλλά αν μιλάε για δουλειά ή έξοδο για καφέ, καλύτερα να προτιμάς ένα πιο χοντρό τακούνι καθώς είναι πολύ πιο άνετο και δε θα σε κουράσει τόσο γρήγορα.

Asos, €71.43

3. Πάτα και λίγο Ελλάδα. Λίγο όμως.

Όταν η σόλα του παπουτσιού είναι πολύ λεπτή, το πόδι σου θα πονά περισσότερο λόγω πιο άμεσης επαφής με το έδαφος. Γι’ αυτό σου λέω, λίγη πλατφόρμα δεν έβλαψε κανέναν. Προσοχή μόνο, μην πας στο άλλο άκρο και διαλέξεις τα μισητά παπούτσια με τις διπλές φιάπες. Θέλεις να δείχνεις κομψή, όχι σαν go go girl.

4. Να είσαι πρακτική

Όχι, δε θα το καταλάβει κανείς αν στο δρόμο για τη δουλειά ή το πάρτυ πας με φλατ και αλλάξεις στην πορεία.  Η οδήγηση με στιλέτο είναι δύσκολη, για να μην πω για το μπες βγες σε τρένα και μετρό. Γι’ αυτό, κράτα ένα ζευγάρι μπαλαρίνες στην τσάντα σου πάντα και παντού.

Αναδιπλούμενες μπαλαρίνες Scholl

5. Ποιότητα πάνω απ' όλα

Δυστυχώς, πολύ θα θέλαμε όλες να αγοράζουμε παπούτσια με 20 και 30 ευρώ και να μας κρατάνε μια ζωή, όμως αυτό θα έχει μελλοντικό αντίκτυπο στα ποδαράκια μας. Καλύτερα να έχεις λιγότερα ζευγάρια καλής κατασκευής, παρά περισσότερα αμφιβόλου ποιότητας.

6. Πρόβα πρόβα, στον καθρέφτη κάνε πρόβα

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος ever. Το κάνουμε όλες όμως. Αν αγοράσεις ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα για να βγεις την ίδια μέρα, οι φουσκάλες και οι πληγές είναι εγγυμένο σενάριο. Τα καινούρια παπούτσια, είτε τακούνια είτε φλατ, πρέπει πάντα να τα έχεις περπατήσει μέσα στο σπίτι ώστε να «ανοίξουν». Trust me.