Το 1999, o Οίκος Guerlain αφιέρωσε την πρώτη του συλλογή αρωμάτων στη Φύση: Aqua Allegoria. Μια ζωντανή ωδή στη φύση, που εξυμνεί την απίστευτη ποικιλομορφία, τα χρώματα και την ελευθερία της. Απλή, αλλά πλούσια και γεμάτη χαρά, η συλλογή Aqua Allegoria "υφαίνεται" με τη χρήση εξαιρετικών φυσικών συστατικών από τους αρωματοποιούς-εξερευνητές του Οίκου από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Μαζί, αυτά τα αρώματα, που διαθέτουν έως και 95% συστατικά φυσικής προέλευσης* και είναι σχεδιασμένα με αλκοόλη βιολογικής καλλιέργειας, εκφράζουν ένα ισχυρό μήνυμα: ο κόσμος είναι ο κήπος μας.

Ως σύμβολο της μακροχρόνιας δέσμευσης του Οίκου Guerlain για τον πλανήτη και τη βιοποικιλότητά του, η συλλογή Aqua Allegoria βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του οράματος του Οίκου για την προώθηση της βιώσιμης καινοτομίας. Ως εκ τούτου, ενσαρκώνει τις αξίες και την αποστολή να δημιουργεί όλο και πιο όμορφα αρώματα που είναι τόσο ξεχωριστά όσο και πιστά στη Φύση και τα θαύματά της.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ AQUA ALLEGORIA:

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ως η πιο πρόσφατη δυναμική προσθήκη στη συλλογή Aqua Allegoria, το Florabloom αποτυπώνει όλη τη μαγεία του φαινομένου "superbloom" και το μεθυστικό θέαμα που προσφέρει στις αισθήσεις. Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται σε ερήμους όπως η έρημος Atacama της Χιλής, παράγει λουλούδια που εμφανίζονται μετά από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, φέρνοντας ζωή σε άνυδρα τοπία και μετατρέποντας την έρημο σε έναν πανέμορφο κήπο.

Δίνοντας νέα ζωή στο περιβάλλον, στη βιοποικιλότητα, στα φυτά, στα πουλιά, στα ζώα και στα έντομα, τα άνθη αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση σε μερικά από τα πιο ξηρά οικοσυστήματα του πλανήτη. Αυτή η απίστευτη έκφραση της δύναμης της Φύσης ενέπνευσε τον Οίκο Guerlain στη δημιουργία ενός νέου ακτινοβόλου μπουκέτου εν ονόματι Florabloom, μία συλλογή που διατίθεται ως Eau de Toilette και Eau de Parfum Forte: δύο εκδοχές ενός φυσικού θεάματος, σε δύο διαφορετικές ώρες της ημέρας.

 

EAU DE TOILETTE FLORABLOOM

ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΣΑΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

 

Καθώς ο ήλιος φτάνει στην κορυφή, πάνω από την έρημο Atacama, το superblooming phenomenon ξεπροβάλλει. Ανθίζοντας μέσα από την άμμο, αυτά τα σχεδόν μαγικά λουλούδια ενέπνευσαν την Delphine Jelk για τη δημιουργία ενός μπουκέτου στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ακολουθούμενη από τη συμφωνία μάνγκο στην κορυφή,η τουμπερόζα ακτινοβολεί στην καρδιά του αρώματος με ένα εκθαμβωτικό άρωμα.

Εκρήξεις ηλιόλουστων νοτών γεμάτων εσπεριδοειδή αναβοσβήνουν για να αναδείξουν τον ιδιαίτερο συνδυασμό έντονης ινδικής τουμπερόζας & τουμπερόζας absolute από την Grasse της Γαλλίας.

Μαζί με μια φρουτώδη συμφωνία μάνγκο, τα λευκά άνθη τουμπερόζας ακτινοβολούν από την καρδιά του αρώματος, όπως το φως που διαθλάται στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ακολουθεί το ντελικάτο τριαντάφυλλο Centifolia από τη Grasse, το οποίο, μαζί με τα φωτεινά και αισθησιακά ηλιόλουστα άνθη τουμπερόζας, σμίγουν με τις μπλε αποχρώσεις της βιολέτας και της ίριδας. Τέλος, τo απαλό πράσινο βρύο εξασφαλίζει ότι η υπογραφή του Florabloom συνεχίζει να λάμπει με ζωηρό χρώμα και φρέσκια απαλότητα με μεγάλη διάρκεια.

 

FLORABLOOM FORTE

ΕΝΤΟΝΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΗΡΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ

Καθώς ο ήλιος συνεχίζει το αργό ταξίδι του προς το σούρουπο, τα πολύχρωμα άνθη ξεδιπλώνονται στο βάθος, με εντυπωσιακές αποχρώσεις λαμπερού πορτοκαλί, ροζ και βιολετί. Κάτω από αυτό το ζεστό, φθίνον φως, το άρωμα της φύσης γεμίζει τον αέρα με τολμηρή ένταση. Εδώ, παίρνοντας την υπογραφή του Florabloom και δίνοντάς του όλη τη θέρμη της συλλογής Eau de parfum Aqua Allegoria Forte, η Delphine Jelk μεταφέρει αυτή τη σκηνή με χαρακτηριστική θέρμη.

Η απόλυτη πληρότητα ενός πλούσιου πολύχρωμου μπουκέτου λουλουδιών που αναδεικνύεται απότο σανδαλόξυλο.

Καθώς η ηλιοφάνεια ποτίζει το τοπίο, τα γλυκά λουλουδάτα αρώματα της ίδιας της Φύσης αναπτύσσονται μέχρι την κορύφωση του ηλιοβασιλέματος. Με επίκεντρο την τολμηρή ζεστασιά του σανδαλόξυλου και το βάθος των βρύων, το μπουκέτο λουλουδιών του Florabloom πάλλεται σαν ένα τοπίο της ερήμου που φλέγεται από το μεθυστικό χρώμα και άρωμα.

Καθώς η τουμπερόζα δίνει μια αισθησιακή, σχεδόν μεθυστική αίσθηση, το ζεύγος του τριαντάφυλλου Grasse Centifolia και τουμπερόζας κορυφώνει τον αισθησιασμό. Στο μεταξύ, οι νότες βιολέτας και ίριδας αναδεικνύουν τις πυκνές musky πινελιές τους, ενώ το μανταρίνι - σε πορτοκαλί χρώμα σαν τον ουρανό στο ηλιοβασίλεμα - ρίχνει μια απαλή λάμψη στην κομψή συμφωνία μάνγκο. Εδώ, το τολμηρό μπουκέτο λουλουδιών του Florabloom «χορεύει» με την υφή, αφήνοντας στο δέρμα ένα ακαταμάχητα εθιστικό άρωμα μακράς διάρκειας.

 

"Το Florabloom είναι η γιορτή της δύναμης και της ομορφιάς της Φύσης. Άγριας και ποιητικής".

Delphine Jelk, Guerlain perfumer

AQUA ALLEGORIA, ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Συμβολίζοντας αυτή την πρωτοποριακή δέσμευση, η συλλογή Aqua Allegoria αντικατοπτρίζει τους δύο βασικούς στόχους του Οίκου: τη διασφάλιση της ποιότητας και της βιωσιμότητας των δημιουργιών του και η δέσμευση για τη δημιουργία ενός πιο όμορφου κόσμου.

Ο Οίκος Guerlain επισημοποίησε αυτή τη δέσμευση απέναντι στη Φύση το 2007 με την έναρξη του προγράμματος "In the Name of Beauty, το οποίο θέτει τη διατήρηση της κληρονομιάς της Φύσης στο επίκεντρο του έργου του. Ως εκ τούτου, με τα αρώματά του, που αποτελούνται έως και 95% φυσικά συστατικά και είναι σχεδιασμένα με οργανική αλκοόλη που έχει καλλιεργηθεί από αγρότες, η συλλογή Aqua Allegoria αποτελεί το παράδειγμα της 360° προσέγγισης του Οίκου Guerlain για τη βιωσιμότητα. Ως μέλος της UEBT (Union for Ethical BioTrade) από το 2021, ο Οίκος έχει αναλάβει να ελέγξει κάθε μία από τις 50 αλυσίδες εφοδιασμού του με συστατικά φυσικής προέλευσης - από τους ελαιώνες εσπεριδοειδών της Καλαβρίας, μέχρι τα χωράφια με τριανταφυλλιές της Βουλγαρίας. Το έργο αυτό δεν προωθεί μόνο τις ορθές πρακτικές όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των κοινοτήτων τους. Δουλεύοντας μαζί με τους συνεργάτες του για συνεχή βελτίωση, ο Οίκος Guerlain στοχεύει να επιτύχει την πιστοποίηση "Ethically Sourced" της UEBT μέχρι το 2026.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, το εμβληματικό μπουκάλι της συλλογής Aqua Allegoria είναι κατασκευασμένο από 15% ανακυκλωμένο γυαλί, χωρίς αλλοιώσεις ως προς τη λάμψη και τη διαύγεια. Σχεδιασμένο για να επαναχρησιμοποιείται, όπως ακριβώς και το αρχικό Bee Bottle όταν δημιουργήθηκε από τον ιστορικό συνεργάτη του Οίκου, Pochet du Courval πριν από 170 χρόνια, το ακροφύσιο του σπρέι μπορεί να ξεβιδωθεί για επαναπλήρωση. Κάθε ανταλλακτικό των 200ml έχει σχεδιαστεί με ένα εύχρηστο σύστημα, ώστε να είναι συμβατό τόσο με τα μεγέθη των φιαλών των 75ml όσο και των 125ml.