Είναι πάλι μια από εκείνες τις μέρες στο γραφείο που βαριέσαι και δεν θες να ασχοληθείς εσύ με το πρότζεκτ για την διαφημιστική που σου φόρτωσε το αφεντικό μία ώρα πριν σχολάσεις. Ξανά. Δεν πάει άλλο λες. Κάπου εδώ μπαίνουμε εμείς και σου βάζουμε την ιδέα. Καλά σκέφτεσαι. Έχει έρθει η στιγμή που θα πρέπει να βάλεις κάτω το κεφάλι σου και να κατεβάσεις ιδέες. Πώς θα την καταλάβεις;

Αν δεις αυτά τα σημάδια τότε ίσως ήρθε η ώρα.

1.Έχεις βαρεθεί να σε διατάζουν και να μην κατανοούν ότι η δουλειά δεν είναι όλη σου η ζωή.

2. Σκέφτεσαι πράγματα ή υπηρεσίες που λείπουν από την αγορά. Συνήθως ξεκινάς λέγοντας «τι καλά που θα ήταν να υπήρχε το…». Εδώ πρόσεχε. Πρέπει να ξέρεις να το δημιουργήσεις το προϊόν ή την υπηρεσία. Μην πας να κάνεις την πρώτη ιδέα που σου έρθει π.χ. μια start up επιχείρηση.

3. Δεν βρίσκεις θέση σε αυτό που σου αρέσει. Οπότε όταν κάτι δεν υπάρχει το δημιουργούμε.

4. Δεν βλέπεις προοπτική στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόσθεσμο μέλλον στον τομέα που είσαι. Και ναι είναι ανάγκη να αποχωρήσεις άμεσα γιατί κάποια στιγμή θα είσαι μεγάλη για να παραιτείσαι.

5. Χάνεις στιγμές με φίλους και συγγενείς επειδή έχεις εξαντλητικό ωράριο.

6. Θες να κάνεις παιδιά και βλέπεις ότι υπάρχει ρατσισμός από εργοδότες σε εγκύους.

7. Θες να έχεις ένα σπαστό και ευέλικτο ωράριο χωρίς να εξαρτάσαι από τα κέφια του boss.

Και να θυμάσαι στο brainstorming κάθε τι που σκέφτεσαι έχει αξία. Ακόμα και το πιο χαζό. Μην ντρέπεσαι να το πεις δυνατά και να το εξελίξεις. Κάποιοι εκεί έξω δεν γνωρίζουν ακόμα ότι το έχουν ανάγκη. Εσύ θα τους δημιουργήσεις αυτή την ανάγκη.

Υ.Γ. Να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις αρκετά πράγματα από αυτά που σε εκνεύριζαν στο αφεντικό σου. Φρόντισε όμως να αποφύγεις τα πολύ βαριά γιατί μετά θα σε μουντζώνει κι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Υ.Γ.1: Να ξέρεις ότι η μετάβαση από το πεδίο του εργαζομένου σε αυτό του εργοδότη και αφεντικού δεν είναι μόνο φίκια και μεταξωτές κορδέλες. Δεν έχεις πλέον ωράρια, τα ρεπό σπανίζουν και τρέχεις για τα πάντα εσύ.

Υ.Γ.2: Δεν είναι όλοι γεννημένοι αφεντικά, ούτε όλοι έχουν γερό στομάχι. Αν δεις ότι δεν αντέχεις σταμάτα το όσο είναι νωρίς, χωρίς να έχεις ξοδέψει πολύ κόπο και χρήμα.