H Diptyque παρουσιάζει τη limited edition συλλογή Le Grand Tour, η οποία επισκέπτεται πέντε σημαντικούς προορισμούς που ενέπνευσαν τον Οίκο: το Παρίσι, η Βενετία, οι Μηλιές Πηλίου, το Κιότο και η Βύβλος είναι πόλεις που ονειρεύτηκαν, φαντάστηκαν ή λάτρεψαν οι καλλιτέχνες δημιουργοί στο ταξίδι τους από τη Δύση προς την Ανατολή.

Ένα κερί αφιερωμένο στο Παρίσι, το σημείο μηδέν, από όπου ξεκίνησαν όλα, ένα travel size αρωματικό σετ για τη γοητευτική Βενετία, ένα αρωματικό οβάλ για τις Μηλιές Πηλίου που για τέσσερα χρόνια αποτέλεσαν το δεύτερο σπίτι και αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους ιδρυτές του Οίκου, ένα άρωμα για το Κιότο, η αισθητική του οποίου συχνά αποτελούσε πηγή έμπνευσης για την diptyque και ένα κερί για την αρχαία παραθαλάσσια πόλη Βύβλο, το πιο παλαιό λιμάνι του κόσμου.

Να φεύγεις για να ανακαλύψεις άλλους τόπους

Να διευρύνεις το όραμά σου. Να αντιμετωπίζεις τον κόσμο με περιέργεια. Να βλέπεις μακριά, να βλέπεις διαφορετικά. Αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι να κοιτάζει κανείς τον κόσμο έχουν διαμορφώσει την diptyque από την ίδρυσή της. Ο Οίκος γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια με διάφορες πρωτότυπες ενέργειες: συλλεκτικές εκδόσεις, εκδόσεις με την υπογραφή διάσημων καλλιτεχνών, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και διεθνή popups. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Η τέταρτη αξία της χρονιάς είναι ένα κομβικό σημείο. Για να το συνοψίσουμε σε λίγες λέξεις: The Grand Tour. Μια μορφή τέχνης, ένας κόσμος από μόνο του. Ένα παράθυρο σε άλλους τόπους, όπως το χαρακτηριστικό οβάλ του οίκου. Μια επανασύνδεση με την παράδοση της περιήγησης από την οποία δανείζεται το όνομά του – ένα ταξίδι που ήταν, από τον 16 ο αιώνα και μετά, μια μύηση, μια καλλιέργεια, μια καλλιτεχνική εμπειρία, η αποστολή φωτισμένων νέων να εξερευνήσουν την Ευρώπη και να αποκομίσουν από πρώτο χέρι γνώση για άλλες κουλτούρες.

Τα προϊόντα diptyque διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticadps.gr/eshop και στο Hondos Center Γλυφάδα