Την καλοκαιρινή περίοδο, που κρατάει και όλο τον Σεπτέμβρη, τα μαλλιά σου είναι αρκετά ευάλωτα εξαιτίας του ήλιου και της θάλασσας που καταστρέφουν την τρίχα, ειδικά αν είναι βαμμένα. Αν θέλεις περιποιημένα, δυνατά και υγιή μαλλιά σε αυτή την φάση, ακολουθείς αυτούς τους 5 αποτελεσματικούς τρόπους:

1. Κάλυψέ τα

 

Προσπάθησε να καλύπτεις το κεφάλι σου και τα μαλλιά σου όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, με ένα καπέλο, ένα φουλάρι ή ακόμα και ένα απλό βαμβακερό μπλουζάκι που θα δέσεις στα μαλλιά σου. Έτσι θα βοηθήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου να διατηρήσει την υγρασία του, προστατεύεσαι από τις ακτίνες του ήλιου και γλιτώνεις το μπέρδεμα των μαλλιών σου από τον αέρα.

 

2. Συχνή ενυδάτωση και αποφυγή της θερμότητας

Χρησιμοποίησε το πιστολάκι όσο το δυνατόν λιγότερο και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Το πιστολάκι και γενικά ό,τι παράγει θερμότητα καταστρέφουν την τρίχα σου δημιουργώντας ψαλίδα, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης, η ενυδάτωσή τους είναι εξίσου σημαντική. Γι' αυτή την περίπτωση, το μηλόξιδο διαλυμένο σε νερό είναι ένα tip το οποίο θα λατρέψεις. Ακόμα και το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για να γλιτώσεις το φριζάρισμα. Ακολούθησε τα παραπάνω 2-3 φορές την εβδομάδα για αποτελεσματική δράση. 

 

3. Βάλε αντηλιακό

Ναι καλά είδες! Τα μαλλιά μας χρειάζονται την ανάλογη προστασία με τα υπόλοιπο σώμα .Υπάρχουν σαμπουάν πλούσια σε UV προστασία αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλά χημικά. Αν δεν έχεις κάποιο αντηλιακό για τα μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή ποσότητα από το αντηλιακό σώματος. Τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα στα δάχτυλα σου και με απαλές κινήσεις άπλωσε το στα μαλλιά σου.

4. Χρησιμοποίησε χτένα με αραιά δόντια

Πολλές φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις χτένες που χρησιμοποιούμε αλλά και αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για τη τρίχα .Απόφυγε να τραβάς τα μαλλιά σου και να τα γδέρνεις με κάποια βούρτσα όσο είναι ακόμα υγρά καθώς έτσι σπάει η τρίχα τους και δημιουργείται ψαλίδα. Μια χτένα με αραιά δόντια, η οποία δεν τραβάει τόσο τις τρίχες είναι ιδανική για να ξεμπερδέψεις σωστά τα μαλλιά σου και να τα φροντίσεις παράλληλα.

 

5. Χαλαρά χτενίσματα

Τα σφιχτά δεμένα μαλλιά και χτενίσματα είναι επιζήμια, ειδικά αν η τρίχα σου είναι σκληρή, αφυδατωμένη και ταλαιπωρημένη από τις βαφές και τη ζέστη του καλοκαιριού. Ιδανική επιλογή είναι ένας ατημέλητος κότσος, μια χαλαρή αλογοουρά ή εξίσου χαλαρή κοτσίδα.